Green Arrow #38 İnceleme


"Tale of the Two Cities" hikayesi Green Arrow'un 38. sayısıyla sona erdi. Oliver Queen'in mahkemesi üzerine kurulan bu sayı benden olduğu gibi çoğu eleştirmenden çok iyi yorumlar aldı. Puanlarına baktığımızda Rebirth içinde ulaştığı en yüksek puanlara ulaştı. Gerçi düşününce yazar Ben Percy ve çizer Juan Ferrera'nın jübile sayısıydı Green Arrow #38 ve onlar da bunun hakkını sonuna kadar verdiler. Önümüzdeki sayılardan itibaren kahramanımızın serüvenini Collin Kelly, Jackson Lanzing ve Marcio Takara devam ettirecek. Umarız Ben Percy'nin kaldığı yerden devam ederler, çünkü diziden sonra insanların güzel Green Arrow hikayeleri görmeye ihtiyaçları var.

Lafı fazla uzatmadan sayının içeriğine geçebiliriz. Oliver bu sayıda sözde Wendy cinayetinden dolayı düzenlenen mahkemede kendini savunmakta. Burada önemli olan yanında getirdiği avukatı kullanmak yerine mahkemede kendisini savunmayı seçmiş olması. Herkesin onu suçlu bulacağını düşünerek böyle bir aksiyona geçmesi sayının ilerisi için beni umutlandırmıştı açıkçası. Sayı da bunun karşılığını verdi zaten.


Yazının geri kalanı sayı ile ilgili spoilerlar içermektedir. Okumaya devam etmeye karar verdiğinize göre devam edebilirim. Sayının içinde Oliver Queen'in kendisini suçlu olarak ifade edip sonra bunun nedenlerini açıklaması güzeldi. Şımarık bir zengin olduğunu için, kalp kırdığı için, arkadaşlarına ihanet ettiği için suçlu olduğunu söyledi. Etkileyici olan bu hataları yapmak beni bugünlere getirdi, iyi bir adam olmamı sağladı demesi. Sayıda bundan sonra Hard Travelling Hero story arc'ında da gördüğümüz gibi bütün Justice League üyelerini Oliver'a yardım ederken görmekteyiz. Percy bu olaydan keyif almış olacak ki ikini kez üyeleri serisinde kullanmış. Hepsinden öte Batman'i Oliver'a yardım ederken görmek hoşuma gitti, gerisinin zaten yardım etmesi çok doğal karşılanmakta özellikle de Hal Jordan.

Duruşma devam ederken Wendy gelir, herkese ölmediğini ve Oliver'ın suçsuz olduğunu kanıtlar. Bu sayede Oliver hem serbest kalmıştır hem de şirketlerini geri kazanmıştır. Team Arrow gene bir aradadır. Oliver'ın "Tatlı Kuşuna" yaptırdığı kimsesiz çocuklar evi Dinah ve Oliver çiftinin ne kadar doğru bir ilişki olduğunu dizi izleyenlerine göstermiş oldu.

Son panelde Ferrera'nın hem Team Arrow'u hem de Green Arrow'lu Justice League göstermesi tam bir görsel şölen gibiydi. Bakarsınız No Justice sonrası Green Arrow da bir takıma takılır kim bilir.


Yukarıdaki panelde Percy ve Ferrera'nın 39 sayılık hikayesinin başlangıç ve bitişini görebilirsiniz. Yeni yazar-çizer takımına başarılar diliyorum. Umarım onlar da güzel işler başarırlar.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.