Zod'un Önünde Diz Çök! - Hal Jordan & the Green Lanterns #37 İncelemesi


Hal Jordan & the Green Lanterns #37 ile ilgili görsel sonucu

Oldukça iddialı başlayan Hal Jordan & the Green Lanterns Rebirth serisinin bundan önceki sayıları iniş ve çıkışlarla doluydu.

Hal Jordan'ın kendi iradesiyle dövdüğü yüzüğü ile ilk kez kendi yüzüğünü yaratan Lantern olması serinin devamı için umutlarımı hayli artırmıştı ancak yer yer vasat olan çizimler, yer yer ise zayıf kalan hikayeler ile seri bir türlü gözüme giremedi.

37. sayı şahsen çok sevdiğim ancak çoğu zaman karşılığını vermesi zor olan "Ters Kronoloji" (Reverse Chronology) yazım tekniği ile başlıyor. Sayının ilk sayfasında "Evrenin en iyi Green Lantern'ı" Hal Jordan'ı tamamen yenilmiş ve kanlar içinde yerde görünüyor ve hikaye geçmişe dönüp o noktaya nasıl gelindiğini anlatıyor. Vendetti'ye burada hakkını vermek gerek. Sonu gösterilen çoğu hikayede heyecanı bu denli dorukta tutmak ve Green Lantern Corps lideri John Stewart ile ana karakter Hal Jordan'ı bu denli dengelemek takdiri hakediyor. John Stewart aracılığıyla Geoff Johns zamanı Green Lantern hikayelerine göndermelerde bulunması da bir kez daha Rebirth'ün sıradan bir "Reboot" olmadığını eski okuyuculara hatırlatıyor.



Neyse ki 37. sayı hiç çizgisini bozmuyor ve heyecanı daima dorukta tutarak Mogo'daki John Stewart/Guardians Gerginliği ile Hal Jordan/Zod aksiyon sahnelerini mükemmel şekilde dengelemeyi başarıyor.

      Rafa Sandoval'ın muhteşem çizimleri ile DC'nin belki de bu hikayeye duyduğu inancı görmek mümkün ve çok umut verici. Neredeyse her zaman ilk sayfayı açtığınızda çizime gösterilen özenden, hikayeye ve olaylar dizisinin serinin tamamına etkisi olacağını anlayabiliyorsunuz.


37. sayı aynı zamanda belki de çoklu çizgi roman basan DC ve Marvel gibi yayımcıların en iyi yönünü öne çıkararak Action Comics'teki Zod hikayesine ve Yeni Krypton'a güzel göndermeler de yaparak bir sonraki sayı için heyecanı koruyor.

Sahne geçişleri, tam sayfa ve çift sayfalık çizimler ile hikayenin, aksiyonun, diyaloğun çok iyi dengelendiği bir sayı olduğu gibi Zod'un Hükmü (Zod's Will) en iyi Hal Jordan & the Green Lantern Corps hikayelerinden biri olma yönünde gidiyor.


    
Ayları da oynatsanız, evrenin en iyi Green Lantern'ı da olsanız bir Kryptonlu karşısında seçeneklerin hızla tükendiğini unutmamak lazım. Ancak hem Hal hem de bu seri için umudumun tekrar yeşillendiğini söyleyebilirim...
9.5/10

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.