Batman #44 İnceleme


Batman serisinde önemli bir düğün yaklaşırken büyük olaylara bir ara veriyoruz ve serideki en Catwoman merkezli sayıyla karşılaşıyoruz. Bu minik sayıda Selina uykusu tutmayınca bir geceliğine dışarıda gelinlik arayışına çıkıyor. 

Sayının bir kısmı yukarıda bahsettiğim gelinlik bulma hikayesini ele alıyor. Sayının diğer kısımlarında ise Batman ve Catwoman'ın eski yaşadığı anları yenilenmiş şekilde bize sunmuşlar. Tom King bu formülü daha önceden birkaç kez kullanmıştı. Sıktı biraz ama Batman ve Catwoman ilişkisinin nereden nereye geldiğini çok güzel göstermiş okurlara. 



Hikayeden bahsedeceklerim bu kadar. Az diyalog ile oluşturulmuş minik bir hikaye. Bir süredir canımı sıkan şey DC evrenin en zenginlerinden birinin evliliğini hiçbir haber yeri mi duymadı? Bu evlilikten medyada bahsedilecek mi yoksa bu sadece Batman, Catwoman ve arkadaşları arasında mı bilinecek? Yani Bruce Wayne'in onu birkaç kez soyan kişiyle evlendiğini hiç kimse mi duymadı? Kafamda deli sorular... Belki çok takıldığımı düşünüyorsunuzdur ama benim gibi düşünen ve sinir olan kişiler eminim vardır. 

Sayının günümüzde geçen kısımlarını Joelle Jones çizerken, geçmişte geçen kısımları Mikel Janin çiziyor. İki çizim de birbirini güzelce dengelemiş. Bu eski sahnelerin Janin tarafından yenilenmiş halleri cidden güzel gözüküyor.



Tom King belli ki evliliğe kadar bu sayı gibi kısa ve minik hikayelerle devam edecek. Kısa hikayeleri ne kadar sevsem de arka arkaya bir sürü gelince sıkıyor bir noktadan sonra. Umarım 50. sayıdan sonra uzun ve güzel bir hikaye görürüz.

Kısacası, Batman #44 Catwoman merkezli minik ve ortalama bir hikaye çıkartmış. Evliliği veya seriyi pek etkilediğini düşünmüyorum. Bence atlanabilir bir sayı ama yine de bu tarz sayıları sevenler kaçırmasın. 50'ye doğru giden yol giderek azalıyor. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere, hoşçakalın...

Notum: 7.2

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.