Infinity Countdown #2 İnceleme


Infinity Countdown eventi... hala bir bir event denebilecek kıvama gelmedi. Bize hala büyük bir şey olduğunu kanıtlayamadı. Hikayenin çoğu Guardians Of The Galaxy serisinin devamı niteliğinde ilerliyor. İncelemede büyük olmasa da minik spoilerlar bulunmakta. O yüzden hikayeyle ilgili hiçbir şey bilmek istemiyorsanız devam etmeyin. 

Yukarıda bahsettiğim event olamama durumunu bir event ile karşılaştırarak bahsetmek isterim. Secret Empire bir üçgen eventti. Bir ana Captain America olayı, bir uzayda kalma olayı, bir de New York'ta kapana kısılma hikayesi var. Hepsi bir noktada birleşiyor. Infinity Countdown'da hala bu olayların Infinity Stonelar dışında bir bağı yok. Birleşeceğini biliyoruz ama nasıl olacağını bilmiyoruz. Düşünsenize ya Secret Empire sayılarının 3'te 2'si uzay olayı olup geri kalanı sıkıştırılsa veya tie-inlere gitse... Infinity Countdown tam olarak böyle gidiyor.



Sayı çoğunu hala Guardians serisinden kalanlara harcanıyor. Gardener hikayesini acayip hızlı kapatıyorlar (ilk sayıda bitirseler iyi olurdu). Yine büyük savaş anlaşılır, ne de olsa içinde Infinity Stone barındırıyor. Birazdan bahsedeceğim bu büyük aksiyon sahnesinde bazı birdenbire olan olaylar yaşanıyor. Bekledeğim hamile Nova olayı (Ne kadar gerekli olduğu tartışılır) var ama asıl beni şaşırtan Richard Ryder'a olanlar. Sizi burada en iyisi merakta tutayım.

Ayrıca sayının sonu tamamen Adam Warlock hikayesine bırakılmış. O hikaye hakkında konuşmak için çok erken çünkü çok az şey gördük ama merak ettiriyor olaylar. Sayının şöyle bir sorunu var hikayeler hep düz gidiyor. Hiç aynı anda ilerlemiyor. Birisinin bitmesi gerekiyor diğerine geçmemiz için.



Aksiyon çok iyi. Xitaung savaşını övmeden geçemem. Her yerde bir şey oluyor ve hepsi çok düzenli bir şekilde ilerliyor. Umarım bu savaşı çok uzatmazlar ve güzel bir yerde bırakırlar. Diyalog sayısı ise aksiyon sahnesinin bolluğuna rağmen bence iyi düzeyde bulunmakta. Çizim ve renklendirme ise yine muhteşem.

Bir başka Infinity Countdown incelemesinin sonuna geldik okurlar. Beğenmediğim noktalar olsa da çok beğendiğim noktalar bulunmakta. Sonraki sayıya kadar bir tie-in var ama ben onları atlayacağım. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere...

Notum: 7.8

2 yorum:

  1. Gayet güzel olmuş Books of Doom inceleme şansınız var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuma listeme ekledim. Bulunduğum yoğunluktan kurtulduğumda belki inceleyebilirim.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.