The Incredibles 2 İnceleme-Spoilersız


Dün  sabah saatlerinde siz değerli okurlarımız için The Incredibles 2 'nun basın gösterimine gittik. Filmi incelemeden önce biraz ilk filmi hatırlayalım.

2004 yılında ABD'de, ülkemizde ise 2005 yılında vizyona giren animasyon filmi The Incredibles yani İnanılmaz Aile bir süper kahraman filmiydi. Güçlerini gizlemek zorunda kalan süper bir ailenin yaşadıklarını ve kötüler ile olan mücadelesini anlatıyordu. Yönetmenliğini Brad Bird'in yaptığı yapıt 633 milyon USD gelir elde etmişti.

PEKİ 14 YIL SONRA NEDEN GERİ DÖNDÜLER?

Hepimizin aklındaki tek soru şu devam filmi için 14 yıl beklemek gerçekten değdi mi? Kesinlikle cevabım şu olacak  "EVET DEĞDİ."

The Incredıbles 2 'da yine yönetmen koltuğunda Brad Bird oturuyor. Filmin genel konusu Bob'un gelişen süper bebeği Jack-Jack'in üzerinde. Annemiz Helen dünyayı kurtarmaya çalışırken olanlar oluyor ve muazzam bir hikayenin içinde buluyoruz kendimizi.

Benim fikrime gelirsek film beklediğimden hatta ilkinden çok daha komikti. Dash ve Jack-Jack'in en anlamsız yerlerde bir kelimesi ile kahkahalara boğulduk. Mr. Incredible'ın hiç tahmin etmediğimiz yönleri de filmde öne çıkartılmış. Kendisinin çevikliği ve fiziksel gücü bizim için tartışma konusu bile olamaz ama hayata adapte olması gereken bazı gerekli işlerde bir o kadar da güçlü mü acaba?

Süper bebeğimiz Jack-Jack'in gelişen türlü güçleri ve bunların üzerine gidilmiş olması çok hoş.
Violetin ergenlik halleri, fırlama çocuğumuz Dash'in sohbetleri ve Helen'in yani Lastik kızımızın dünyayı kurtarma çabası da takdiri hak ediyordu.

Bunun dışında şunu da belirtmek istiyorum ki ilk filmde Mr Incredible-Bob'un etrafında gelişen hikaye bu sefer rolleri değiştirerek daha çok Lastik kızın etrafında dönüyor ve hatta bazı noktalarda bence normal bir animasyondan çok gelişen beyinlere empoze edilmeye çalışan bir kaç fikirle de karşımıza çıkıyor. Asıl gücün bedende veya cinsiyette olmadığını defalarca vurgulayan ve günümüz dünyasına, günümüzün gündemine çevrilmiş mesajlar da yerinde ve ölçülüydü.

14 yıl sonra karşımıza çıkan bu animasyonda bekleyipte alamadığım tek şey gerçek etkiydi. Animasyonlar daha canlı. En azından öncekinden biraz daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

Biz filmi dublajlı izledik. Dublaja çok sıcak bakan biri değilimdir fakat dublaj son derece başarılı bir şekilde herhangi bir aksaklık olmadan yapılmıştı. Benim gibi orijinal takıntısı olan okurlara bu seferlik dublajı tavsiye edebilirim.

ANİMASYON DEYİP GEÇMELİ Mİ YOKSA GİTMELİ Mİ?

Bence kesinlikle şartlar altında sıradanlaşmış hayatlarımızdan 1-2 saati ödünç almalı ve bu animasyona gitmeliyiz. Sadece çocukları değil, 14 senelik süreçte yetişen yetişkinlerimizi de bu filmi izlemeye davet ediyorum. İzlerken yeniden nasıl çocuk olduğunuzu göreceksiniz. Özlemi ve duyguyu bu sefer üstüne dahasını da katarak hissedeceksiniz.

Disney Pixar'ın yapımını üstlendiği ve 22 Ağustos Çarşamba günü vizyona girecek olan The Incredibles 2'yu şiddetle tavsiye ediyorum.




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.