Yemekteyiz Simulator 2018- Overcooked 2 İnceleme


Overcooked'a sanırım kaotik ve rekabetçi takım çalışması gerektiren bir yemek yapma oyunu diyebiliriz. Zamana karşı oynadığımız oyun geri döndü ve yeniden dünyayı kurtarmak için bıçaklarımızı ve tavalarımızı ele aldık.

-Oyun Nintendo Switch'de oynanmıştır-

İlk Oyundan İyi Mi?

Overcooked 2, ilk oyunun üstüne yenilikler katsa da ilk oyunun ruhunu yetirince taşıyamıyor ve ilk oyunun altında kalıyor. Ben ilk oyunu çok sevmiştim. Bir günde arkadaşımla bitirirken, bu oyunu 1 haftada bitiremedik. Peki ilk oyunu bana sevdiren neydi? Oyun hem sinirlendiriyor hem de eğlendiriyordu. Bunun yanında ortalama bir hikaye ve güzel bölüm dizaynları veriyordu. İkinci oyunun bunu başarabildiğini söyleyemem. İlk oyunda toplamda 28 bölüm varken bu sefer 36 bölüm ve fazladan 7 Kevin bölümü bulunmakta. Kısacası yolumuz uzun.


İlk oyunda manyak bir hikaye vardı. Kocaman bir spagetti canavarı soğan şehrini yok etmektedir. Bunun üzerine soğan kral ve köpeği Kevin daha iyi bir aşçı olmamız ve spagetti canavarını durdurabilmemiz için bizi geçmiş yollar. Sonunda ise epik ve zorlu bir yemek bölümüne girerdik. Bu oyunda ise saçma bir zombi ekmek hikayesi bulunuyor ve aşırı kolay bir son bölüm sunuyor. Oyunda son bölümden zor olan bölümler vardı. Bu pek doğru değil. Belki zamanın daha az olduğu ve daha çok engelin bulunduğu bir bölüm yapabilirlerdi.

Diğer bir eksim ise bölüm dizaynları. Oyunda ilkinden daha fazla bölüm olmasına rağmen çeşitlilik anlamında düşük kalıyor. Hep aynı şeyler bulunuyor. Rüzgar, yangın, portallar falan. Tabii arada cidden zorlayan ve sevdiğim bölümler de bulunmakta ama ilk oyunu düşününce daha az. İlk oyunda kutupta kayıp balık pişirirken uzayda birbirimize et yollardık. Çeşitlilik anlamında bu sefer biraz düşük kalmış.


Hadi oyuna yeni katılan güzel şeylerden bahsedelim. İlk olarak çok güzel ve yapımı eğlenceli yeni yemekler bulunuyor. Kesin olmasını beklediğimiz bir şeydi zaten. Mekanik olarak ise fırlatma bulunuyor. Sanırım ilk oyunda yoktu. Böylece sadece çiğ eşyaları fırlatabildiğimiz güzel bölümler ortaya çıkıyor. Nereye fırlattığınıza baya dikkat etmeniz gerek. Ayrıca haritaya Kevin bölümleri eklendi. Bunlar bazı bölümlerde istenilenden baya fazla puan alınca açılıyor ve çoğunlukla daha zor oluyor.

Son olarak ise oyuna online geldi. Switch kullanan pek arkadaşım olmadığı için deneyemedim ama eğlenceli gözüküyor. Artık sinirinizi arkadaşlarını suçlayarak içinizden atabilirsiniz. Yine güzel, minik ve eğlenceli modlar da bulunmakta.

-Oyundaki en sinir bölümlerden biri olabilir-
Sonuç:

Overcooked 2, bazı anlarda sinir bozucu bazı anlarda eğlenceli olsa da ilk oyunun seviyesine yaklaşamıyor ve ne yazık ki hayal kırıklığına uğratıyor. Hele son area cidden son gibi hissettirilmemiş. Oyun sanki çok uzun bir DLC. Biraz aceleye getirilmiş. Eğer ilk oyunu oynadıysanız buna da göz atabilirsiniz ama eğer iki oyunu da oynamamışsanız ve hangisini oynamanız gerektiğiniz düşünüyorsanız, ilk oyunu tavsiye ederim daha kısa olsa da. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 7.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.