Bi' Tavsiyem Var! - Mindhunter


Selamlar! Biz, bu seride tavsiyelerimizi, izlemenizi istediklerimizi sizlere bildireceğiz. Spoiler vermeden mevzubahis eseri sizlere bir nevi satmaya çalışacağız. Spoiler vermeyeceğimiz için tahmin edersiniz ki bu serideki yazılar inceleme kadar uzun olmayacak. Bu yazı, serinin ilk yazısı olduğundan maalesef böyle bayık bayık anlatmak gerekiyor. Neyse, daha fazla uzatmadan geçelim anlatmaya!

Öncelikle bu dizi, David Fincher'ın işi. David Fincher, suç temasını çokça ve iyice işlemiş bir yönetmen. Bunu burada da görüyoruz. Bu dizide 1970'ler Amerika'sını izliyoruz ve o zamanların gerek ortamı gerekse teknolojisiyle bu, oldukça gözümüze sokuluyor. Dizi, katiller üzerine yoğunlaşıyor, onların psikolojisini çok iyi anlatıyor ve hatta bazı zamanlarda onların yaptıklarıyla bizleri tabiri caizse 'iğrendiriyor'.

Mesela bu güzel abimiz şahsen beni biraz iğrendirdi. Ancak en sevdiğim karakter de bu abimizdir.
Dizinin bir diğer güzelliği ise bu katillerin gerçek katillere dayanıyor olması. Örneğin; bu yukarıda gördüğünüz görseldeki abimiz, Ed Kemper. Bu adam gerçekten var olan bir suçlu. Eğer merak ederseniz, bir bakarsınız buna da. Dizinin gerçeğe dayanıyor olması haliyle ayrı bir renk ve derinlik katıyor.

Biliyoruz ki Amerika'da polisiye diziler çok. Yani, muhtemelen Mindhunter'ın işlediği konuya daha önce rastlamışızdır başka yapımlarda. Peki diğer yapımlar yerine neden bu diziyi izlemelisiniz? Çünkü Mindhunter, gerek polislerin gerekse suçluların psikolojisini çok iyi anlatan ve bu özelliğiyle de diğer çoğu yapımın arasından sıyrılabilen bir dizi. Diziyi izlerken kendinizi bir noktada "Aslında haklı ya" diyerek bazı konularda katillere bile hak verirken bulabiliyorsunuz.

Bu arada belirtmek gerek: Bu dizi yavaş bir dizi. Fakat ele aldığı konu ve karakterleri görünce dizinin neden "ağır" olduğunu anlayacaksınızdır. Breaking Bad'e çoğu kişinin yaptığı gibi "Aman be! Ne sıkıcıymış" denilip  yazık edilebilecek bir dizi. Lütfen... Yapmayın, ayıptır. Sonuçta emek var em- Şaka şaka, o kadar da değil. Mis gibi dizi canım, oturun izleyin. Hem zaten ikinci sezonu da yolda dizinin. Beğenirseniz ikinci sezonu beraber izlemiş olalım, hatta bir de inceleme patlatalım!

Ben, spoiler vermeden söyleyebileceklerimi söyledim, üstüme düşeni yaptım. Serinin ilk yazısını burada bitirip kaçmak niyetindeyim. Diziyi bu yazıdan sonra izleyip yorumlar kısmına "Gerçekten de sıkıcıymış" yazıp linç yiyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Hoşça kalın!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.