Birbirinden Güzel 10 Marvel's Spider-Man Göndermesi

Geçtiğimiz cuma günü Marvel's Spider-Man oyunu çıktı ve bir kesim oyuncu oyunu çoktan bitirdi bile. Oynayan hemen hemen herkesin gözüne çarpan güzel özelliklerden birisi de, oyundaki detaylar. Bu yazıda daha önce pek çok filmle ilgili yaptığımız gönderme listesini, Spider-Man oyunu için hazırlayacağız.

10- Steve Ditko'nun Sayfalarına Gönderme




Oyun başlar başlamaz bizi Wilson Fisk, yani Kingpin ile baş başa bırakıyor. Bu aksiyon dolu sahnelerde ise binanın aldığı hasarlarla birlikte yaşamı tehlikeye giren siviller de oluyor tabii ki. O sivilleri kurtarmak için ise yıkılmış olan duvar parçalarını Spider-Man'in kuvvetli bir şekilde kaldırdığını görüyoruz. Bu yıl kendisini kaybettiğimiz Steve Ditko'nun pek bilinen çizgi roman sahnesine bir gönder aslında bu.

9- Wakanda Elçiliği



Oyunda bulunan elçiliklerinden biri de Wakanda'ya ait. Bu yıl çıkan Black Panther filmiyle ve Infinity War'da bulunan meydan muharebesiyle oldukça tanınan kurgusal ülkelerden biri olan Wakanda'yı oyunda görmesi oldukça güzel. Aynı zamanda oyunda Symkaria elçiliği de bulunmakta.

8- Lockjaw Heykeli



Oyunda Inhumans ailesinin sevimli, kocaman, ışınlanma özelliğine sahip köpeğinin heykeli oyunda bulunuyor. Gayet şık ve karaktere çok benzeyen heykeli oyunda görmek şaşırtıcı. Marvel dünyasına dair pek çok yapının bulunduğu bu oyunda, Lockjaw da es geçilmemiş.

6- Osborn'un Bombaları



Oyunda Mary Jane ile oynadığımız sahnelerden birinde, Osborn binasında dolaşıyorduk. Binanın bir yerinde ise çalışmalarının olduğu büyük bir alanda bolca örümce deneyi ve başka türlü çalışmalar bulunuyordu. Masalardan birinde ise Osborn'un üzerinde çalıştığı, Goblin bombalarına benzeyen cihazlar bulunuyordu. Ne dersiniz, sizce de ileride çıkması muhtemel bir ikinci oyuna göz kırpma değil mi?

7- Bu Metro Sahnesi Bir Yerden Tanıdık Geliyor Sanki?



Oyunda her ne kadar işleyişi farklı olsa da, Spider-Man 2 filmindeki metro sahnesine benzer, gönderme olarak sayabileceğimiz bir sahne bulunuyor. Negative Man'i patakladıktan sonra çığırından çıkan metroyu filmdeki gibi yine Spider-Man zapt ediyor, ancak bu sefer filmdeki gibi basit bir şekilde değil.

5- Ben Amca'yı Unutmadık



Oyunumuzda Ben Parker'ın ölümünün üstünden yaklaşık 8 yıl geçmiş olsa da, yapımcılar karakteri unutmayarak mezarlığa bir gönderme, gizli detay daha yerleştirmişler. Oyunda Ben Parker'ın mezarının önünde fotoğraf çekinerek ödül kazanabilirsiniz. Güzel ve duygusal bir detay olmuş.


4- Gel Şu Barda Biraz Kafa Dağıtalım



Oyunda bulunan mekanlardan biri de Foggy ile Matt'in takıldığı bar olan Josie's. Tabii ki içine girip oyunda mekanı kullanamıyorsunuz ancak bu güzel detay listemizde yer almayı hak ediyor.

3- Nelson and Murdock Bürosundan Tutun Kartlarına Kadar!



Oyunda Daredevil dünyasında gördüğümüz sadece Josie's barı bulunmuyor. Avukatlık bürosundan tutun kartlarına kadar oyunda bir sürü detay ve gönderme mevcut. Haritada dolaşırken büroya denk gelebilirsiniz. Kartı ise oyunda belli binalarda bulunan çantaları toplarken bulabilirsiniz. Çantalardan birinde Spidey'in Nelson and Murdock kartı çıkıyor. Bir güzel detay daha.

2- Bu Binaları Say Say Bitmiyor 



Oyunda çok fazla Marvel evreninde önemi büyük olan, popüler binalar bulunuyor. Bunlara birkaç örnek Avengers Tower, Alias Investigation, Sanctum Sanctorum, Rand Corporation, Fogwell's Gym, Clinton Mission Shelter, Roxxon binası, Damage Control binası en göze çarpanları. Bu kadar çok binayı oyuna eklemeleri, her dolaştığınızda farklı binaları görüp eğlenmek gerçekten güzel.


1- Öpüşelim mi?



Spider-Man filmlerinin en meşhur sahnelerinden biri herhalde Mary Jane ile karakterin tepe taklak ile öpüşmesidir. Oyunda ise buna Kingpin görevinde gönderme bulunuyor. Wilson Fisk'i bir güzel patakladıktan sonra karakteri tepe taklak örümcek ağlarıyla sarıp asıyoruz. Tam bu sahnede Spider-Man "Şimdi öpüşelim mi?" diyor. Bu popüler sahneye yapılmış olan samimi gönderme, listemizde bence ilk sırayı hak ediyor.

Oyunda yazıdan da anlaşıldığı gibi çok fazla gönderme bulunuyor. Ben şahsen en çok hoşuma giden 10 göndermeyi listeledim...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.