Mega Man 11 Demosunu Denedik! Beğendik mi?


Mega Man 11'in bedava demosu PS4, XBoxOne ve Nintendo Switch'e geldi. Ben, Mega Man'in ilk Legacy collectionını saçlarımı yolarak bitirmiş birisi ve sonrakilerle ilgili iyi geri bildirimler almadığı için elini sürmemiş kişi saçma bir kararla bu oyunu oynamaya karar verdi. Düşüncem kısacası "Artık zamanımızda böyle oyunlar çok zor olmuyor. Ne kadar zor olabilir ki? idi. Düşünceme...

Mega Man, bilmeyenler için ortalama 9 bölümden bir platform/aksiyon oyunu serisi. Her bölüm bir sürü engelden geçerek bölümün sonunda boss ile kapışıyorsunuz. Bunların hepsini karşınızdakilerin hareket düzeninden yeniyorsunuz. Tabi o kadar kolay değil. Bu oyunların ne kadar zor olduğundan bahsetmedim değil mi? Bu bossların hareketlerinden düzgünce kaçmayı öğrenene kadar o bölüme birkaç kez tekrardan başlayabilirsiniz.


Bu oyun da aynı şekilde devam ediyor. Hala aynı formül kullanılmakta ve hala zor (oyuna zorluk seçimi eklenmiş ama kolay mod korkaklar içindir!). Oyunun demoda sadece bir bölümü açık. Plaform ve uzunluk güzel gözüküyor. Bölümde güzel platformun olduğu ve hızlı olmanızı gerektiren anlar bulunuyor. Sanırım toplamda ortalama 6 saat gibi bir şey olur tüm oyun. Ayrıca oyuna yeni katılmış mekanikler ve özellikler bulunuyor. Zaman yavaşlatma ve her boss yendiğinizde onların özelliklerini kullanabildiğiniz kostümler bulunuyor.

Hadi bosslardan bahsedelim. Bu oyun serisinin bossları hep bana çizgi romanlarda sonunda "man" kelimesinin bulunduğu karakterlerin parodisi olarak gelmiştir ama artık kendilerinin parodileri olmaya başladı. Bakalım bu oyundaki bazı düşmanların ismi ne? Bounce Man, Impact Man, Torch Man, Block Man ve Fuse Man. Fikirleri baya tükendi. Bu demoda Block Man ile kapışıyorsunuz. Kendisi blok atabilen...kocaman bir blok canavarına dönüşebilen...bir blok. Bossun her zamanki gibi zor olması dışında bir şey demeyeceğim. 


Hala bu kadar çok oyunları olmasına rağmen başka ad bulmak yerine başlığa 11 yazdıkları zamanda bu grafiklerden bahsetmek isterim. Sadece demek isterim ki, 2D oyunlara bu grafik yakışmıyor. Mighty No.9'da da gördük. Cidden güzel gelmiyor gözüme. 

Anlayacağınız üzere Mega Man 11, hala o sinir bozucu zorluğuna ve güzel oynanışına sahip. En büyük sorun sanırım grafikler. Onun dışında Mega Man severler oynayabilir. Yazdıklarımdan merak edenlerse bir bedava Demoya baksın ama uyarıyorum. Zora dayanın. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.