Türk İşi Star Wars İngiltere'de Gösterime Hazırlanıyor!



"Türk işi Star Wars" İngiltere'de Gösterilmeye Hazırlanıyor!

Türk işi Star Wars olarak adlandırılan Dünyayı Kurtaran Adam filmi 2 sene önce orijinal kopyasının ortaya çıkması ardından restorasyon süreci geçirmişti. Restorasyon sürecinin tamamlanması ardından İngiltere'de çeşitli bölgelerde gösterilmesi planlanıyor.

1982 yapımı olan filmde Cüneyt Arkın ve Aytekin Akkaya başrolü paylaşmıştı. Çetin İnanç'ın ise yönetmenliğini yaptığı film dönemin en ilginç filmleri arasında girmeyi başarmıştı.

Dünyayı Kurtaran Adam filminin yönetmeni Çetin İnanç zamanında iyi sayılabilecek bir miktar olan 300 bin dolarlık bütçe ile Kilyos sahillerine film sahneleri için uzay aracı maketleri yaptırmış, fakat meydana gelen bir fırtına sonucu sahneler çekilmeden hepsi kullanılamayacak hale gelmişti. Bunun sonucunda İnanç filmi çekebilmek adına Star Wars sahnelerini aynen filminde kullanmak gibi ilginç bir yönteme imza atarak gösterime sokmuştur.

Yıllar sonra orijinal kopyası, prodüksiyon ekibine 'film zarar gördü' diyerek elinde bulunduran bir makinisten film tarihçisi Ed Glazer tarafından bulunmuş ve kendisi kopyayı restore ederek seyircilerle buluşturmak istediğini dile getirmişti. Daha sonra kendisi film ile ilgili olarak bir belgesel de yayınlamıştı.

Peki Dünyayı Kurtaran Adam İngiltere'yi Kurtarabilecek Mi?

30 yılın ardından renk bozulması ve çeşitli sorunların olduğu orijinal kopya, dijital kopyaların yardımı ile iş görür hale getirilerek gösterime hazır hale getirildi.

2 yılını bu iş için adayan film tarihçisi Ed Glazer, filmin gösterime hazır olmasından memnun olduğunu belirterek filmin dünya çapındaki yapımcılara örnek olması gerektiğini düşünüyor.

"Bazen kendi ortalamanızın bile üzerini hedeflemeniz gerekir. Sonuç inanılmaz olabilir."

Guardians haberine göre "Türk İşi Star Wars" Dünyayı Kurtaran Adam, 14-28 Eylül tarihler arasından çeşitli bölgelerde seyirci ile buluşacak.




1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.