Monarch Dosyaları #1- Rodan


Godzilla: King of the Monsters sonraki yıl mayıs ayında çıkacak ve muhteşem fragmanın yanında aslında filmde Godzilla'ya karşı olacak düşmanlarla ilgili şeyleri şimdiden öğrenmeye başladık. Bu film koca Monsterverse'ün 3.filmi olacak. İlk film 2014'te çıkan Godzilla iken ikinci film 2017'de çıkmış olan Kong: Skull Island idi. Bu filmin ardından ise Kong vs Godzilla filmi göreceğiz ve ben bunun için heyecanlıyım. Godzilla filmine aylar sayarken size filmin düşmanları ile ilgili bilmeniz gereken şeylerden bahsedeceğiz. Bugün anlatacağımız karakterimiz ise klasik Godzilla düşmanı Rodan!

Karakteri aslında bu evrende ilk kez bu filmde görmeyeceğiz. Kendisini ilk Kong filminin yazılardan sonraki sahnesinde gördük ve ben sinemada izlediğimi hatırlıyorum bunu. Kong filminin bir solo film olduğunu ve bu evrende geçtiğini biliyordum ama böyle bir sahne göreceğimi bilmiyordum.


Bu fotoğrafın sizin için pek bir şey ifade etmediğini biliyorum ama benim gibi bu evreni seven birinin sinemada görmesi çok heyecanlıydı. Hatta bu sahnenin ardından gelen klasik Godzilla bağrışı beni koltukta eritmişti. Peki bu fotoğraf nereden geldi? Nasıl S.H.I.E.L.D Marvel evrenini birleştiren şey ise Monarch da Godzilla evrenini birleştiriyor. Monarch dünyada bulunan antik ve Titanlarla ilgili şeyleri inceleyen bir örgüt.

Şimdi Kong filminden birkaç ay sonrasına geçiyoruz ve yakında Rodan'ı göreceğimiz bize bir kez daha hatırlatılıyor. Bu sefer bir sosyal medya videosu ile. Bu video bize Monarch'ın geçmişten beri bulduğu ilginç Titan kalıntılarını ve Monarch tesislerini anlatıyordu. Video iki dakikayı geçmese bile bizi yeterince heyecanlandırmıştı.


Fotoğrafta bahsedilen şey kısacası Monarch, Meksika'daki bir adada 1991 yılında volkanın bulunduğu bölgeyi karantina altına alıyor ama bu karantina zamanla büyümeye başlıyor. Godzilla King of the Monsters fragmanı ve birazdan vereceğim bilgilerle ile birleştirirsek Rodan burada uzun bir süredir uyku halinde.

Şimdi asıl olaya geçelim. Warner Bros aynı diğer Monsterverse filmleri gibi buna da bir Monarch sayfası açtı. Bu sayfada fazlaca (20'ye yakın) Monarch merkezi bulunuyor ama şu anlık sadece üç tanesi açık. Rodan, Mothra ve King Ghidorah. Aslında bu açılan karakterlerin de her bilgisini göremezsiniz...ayarlarla oynamadığınız sürece. Hacker güçlerimi kullanarak bu karakterlerin tüm bilgilerini açtım ve hepsini size söylemeye hazırım.


Profil
Monarch adı: Rodan
Sınıflandırma: Titanus Rodan
Doğası: Bio-Volkanik
Vücut Yüksekliği: 154 ft
Kanat Genişliği: 871 ft
Davranış: Yok edici
Menzil: Dünya Çapında

"Aktif Isla de Mona volkanının üstündeki bir Monarch tesisinde, gizemli bir Titan huzursuz volkanın içinde uyku halindedir. Efsaneler ondan 'Alev Şeytanı' ya da  'Ateşten Doğan' olarak söz eder ama daha basit bir isim bu aktif volkanın bulunduğu bölgedeki antik tapınaklarda yankılanır: 'Rodan'"

"Volkanik magma, geotermal zırh olarak işlev gören taş benzeri bir yapıdan akmaktadır. İskelet yapısı daha büyük olsa da bir Pteranodon'u andırmaktadır. Pteranodon uçma gücünü en erken keşfeden ilk omurgalı canlılardandır. Kong nasıl primatların kralıysa Rodan da bir zamanlar gökyüzünün kralı olmuş olabilir."


"Bu tesisteki çok yüksek sıcaklıklardan dolayı şu anda bulunan labaratuvar eşyaları düzgün çalışmamaktadır. Bunun sonucunda yaratıktan ısı sinyallerini toplamak imkansız. Bunun üzerine Monarch çalışanları kardiyogram ile uyduyu birleştirerek yaratıktan yaşam belirtileri ve onayı toplamaya çalışmaktadır. Bulunduğu volkan gibi, Rodan yaşıyor ama uykuda."

"Rodan'ın kanatları statis durumundaki vücudunu sarmakta ama bizim çalışanlarımız kanat genişliğinin şehirler üstünden geçerken bütün bir şehri arkasından uçuracak sonik bir gök gürlemesi oluşturabilecek büyüklükte olduğunu düşünüyor. RF-yakalama taramaları Rodan'ın cildinin  taştan olmadığını ama uzun zamanlar uyuşuk şekilde durmasından dolayı dış cildinde oluşan keskin volkanik tortular olduğunu açıkladı. Bilim ekibi cildinin bu volkanik görünüşünün dağlarda kamuflaj yapabilmesi için geliştirilmiş bir evrimsel özellik olduğunu düşünüyor. Gerçekten ateşler içinde dövülmüş bir Titan."


Monarch dosyalarının ilk parçası tamamlandı. Umarım Rodan karakteri ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlamışsınızdır. Eğer daha fazla sorunuz varsa yorumlarda sorabilirsiniz. Sonraki dosya Mothra ile ilgili. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.