Türkiye'nin İlk Vampir Dizisi Yaşamayanlar'ı Nasıl Bulduk?


Türkiye'nin ilk vampir dizisi olan Yaşamayanlar ilk iki bölümü ile Blu Tv platformu üzerinden yayınlandı!

Ülkemizde televizyon dizilerinin 160 dakikaya kadar dayanması ve benzer konuların ekrana taşınıyor olması değişimi de beraberinde getirdi. Netflix benzeri platformlar ile internet dizisi sektörüne adım atıldı.Yayın uzunluğunun kısalması ve belirli ahlak sınırlarının kalkması oyuncuların performansının katlanmasına olanak sağladı. Farklı platformalar sayesinde yayınlanan bu yapımlar büyük bir istihdam olanağı yarattı.

Farklı konusu ve riskli imajı ile karşımıza Blu Tv platformu üzerinden sunulan Yaşamayanlar bu konuda iddialı dizilerden biri olacak gibi.

Türkiye'nin ilk geniş kapsamlı vampir dizisi olan Yaşamayanlar konusu dışında kadrosu ile de daha izleyici önüne çıkmadan çok konuşuldu.

Başrolünü Elçin Sangu, Kerem Bursin, Birkan Sokullu ve Selma Ergeç üstleniyor.Birbirinden başarılı olan bu oyunculara yönetmen koltuğunda Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmi ile Hong Kong Asya Festivali'nden Yeni Yetenek ve Montreal Dünya Filmleri Festivali'nden çeşitli ödüller alan uluslarası başarıya sahip olan Alphan Eşeli üstleniyor. Kendisi aynı zamanda Blu Tv üzerinden yayınlanan 7Yüz dizisinin prosedür bölümünün yönetmenliğini de yapmıştı.

PEKİ İLK İKİ BÖLÜM BİZE NE ANLATIYOR?

Mia'nın kendisini dönüştüren güçlü vampir Dmitry'yi öldürme macerasını anlatıyor. Yeniden insan olmak üzere İstanbul'a gelen Mia'yı İstanbul'da daha farklı planlar beklemekte. 
Mia iyi ile kötünün,yaşam ile ölümün birbirine girdiği bir dünyadadır. Onunla beraber bu yolda eşlik edecek olan gizemli geçmişe sahip olan Numel ve Karmen ile vampirlere karşı büyük bir direnç göstereceklerdir. İlk iki bölümde avcılar tarafından esir alınan Mia vampirlere karşı gelen Sercan ve çetesi ile tanışacaktır.

Bugüne kadar gördüğümüz konuların dışında karşıma gelen Yaşamayanlar, oyuncuların röportajlarından aldığımız bilgilere göre ileriki bölümlerde güçlü karakter Mia'ya odaklanacak ve onun serüvenine ortak olacağız.
İlk iki bölüm olması sebebi ile karakterleri az çok tanıdığımız ve olayı kavramaya çalıştığımız bir süreç olmuş. Vampirlik miti İstanbul'a yedirilmiş ve normal bir süreç gibi işlenmiş.
Arada konuyu anlamamız açısından yapılan geri dönüşler başarılı olsada kopukluk yaratıyor.
Beni heyecanlandıran nokta denenmemiş bir şeyin denenmiş oluşu. Konunun ileriki bölümlerde daha da iyi ilerleyeceğini düşünüyorum. Şans vermek ve ne olacağını görmek adına sabırlı olmamız gerekiyor.

Farklı konusu ile dikkat çeken Yaşamayanlar'ın ilk iki bölümüne Blu Tv platformu üzerinden erişebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.