Sonun Başlangıcı- Extermiantion #1 İnceleme


Birkaç aydır temeli oluşturulan ve gözümüze sokulan Extermination adlı X-Men eventi sonunda geldi. Büyük bir X-Men okuru olarak bu sayıya büyük bir beklenti ve heyecanla girdim. Bunun son zamanlarda çıkan en iyi X-Men sayısı olması bekliyordum, ki büyük oranla beklentimi karşıladı.

Sayıda toplamda 3 konu bulunmakta. 2 önemli diğeri ise minik. İlk olay Ahab ve köpeklerinin(!) Cyclops'u avlamaya çalışması. Bunun ayrıca X-Men Gold'da Rachel Grey'in bulunduğu bir olayla bağlantısı var. Bunun yanında iki Fransız çocuk hafızaları kayıp bir şekilde kendilerini bir karmaşanın içinde bulurlar ve X-Men bu gizemi çözmeye çalışmaktadır. Son olay ise gizemli bir adamın geçmişten gelen 5 ana X-Men'i yakalama çabasıdır. Hepsi bence birbirinden ilginç konular.


Gizemli adamın (hayır yazıda kesinlikle kim olduğunu söylemeyeceğim) hikayesi aslında diğerlerinden daha iyi çünkü istediğim gibi en çok orijinal X-Men'e odaklanacak olan o ama diğerleri de önemli şeyler gösteriyor ve diğer mutantları unutturmuyor. Bunun yanında her karakter sayıda parlıyor. Sevdiğiniz her X-Men'in güzel bir sahnesi bulunmakta. Genç Cyclops'u sevmeyen ama asıl Cyclops'a bayılan ben bile sayıdan istediğim Cyclops'u aldım. Evet, az önce bir cümlede 3 kez Cyclops kelimesini kullandım.

Sayının tek sıkıntısı olay örgüsünün klasik Marvel formülünde ilerliyor olması. Her şey iyi başlar, olaylar giderek kötüleşir, haberler her sayfada çıksın diye bir-iki kişi öldürülür ve sonda tüm ipleri kimin çektiği anlaşılır ama bunun üzerine birkaç şey eklemişler. Hele bazı olaylar hiç tahmin ettiğim gibi ilerliyor. Cidden şaşırtıyor. Ayrıca sayıda baya fazla ve güzel aksiyon bulunmakta.


Şimdi gelelim sayı ile ilgili en sevdiğim şeye. Çizim! Sayı cidden parlıyor. Pepe Larraz'ın muhteşem bir çizer olduğunu kabul etmeliyiz. Hiçbir sayfa ya da panel tembel çizilmiş gibi hissettirmiyor. Renklendirme de muhteşem. Sayıda çok iyi paneller bulunmakta. Ayrıca duygular çok iyi yansıtılmış. Sanırım Marvel'da yeni bir favori çizerim var.

Extermination, orijinal X-Men'e muhteşem bir veda hikayesi olacak gibi gözüküyor. Ed Brisson karakterleri çok iyi kullanıyor ve formül kullanılan bir senaryoyu çok yükseğe çıkartıyor. Ayrıca muhteşem çizimi de unutmamak lazım. Sonraki sayıyı merakla bekliyorum. Onun dışında sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 9.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.