Edge of Spider-Geddon #1 ve #2 İnceleme


Marvel, geleneksel 3. kahramanın alternatif evrenleriyle takım olması (Spider-Verse, Venomverse, Spider-Geddon) hikayesinin başlangıcına hoş geldiniz. Diğer hikayeler gibi bu mini serinin de her sayısında başka bir evrende başka bir hikayeye göz atıyoruz. Bu incelemede ise Edge of Spider-Geddon'nın ilk iki sayısına göz atacağız.

İlk sayıda Spider-Punk evrenine göz gezdiriyoruz. Spider-Punk'ın normal bir gününde gelecekten Disney ve Kang'in karışımı bir kapitalist canavar gelir ve Spider-Man'i daha çok pazarlayabilmek için geleceğe götürmek ister. Bunun üzerine Spider-Punk hem kaçabilmek, hem de Kang'i durdurabilmek için her şeyi yapar. Sonunda ise bir cümle bizi vursa da her şey Spider-Geddon'a bağlanır.


Aslında buna tamamen bir Spider-Man sayısı diyemem. Bu evrende geçen Spider-Man'in ana karakter olduğu bir sayı ama içinde bu evrenden bolca karakter de bulunuyor. Mesela Captain America ve Hulk. Ayrıca sayıda fena olmayan aksiyon sahneleri ve karakter anları bulunmakta. Başlangıçta bunun eğlenceli dozlu bir sayı olacağını düşünmüştüm (ki çoğunluğu öyle) ama bazı yerleri gerçekten karanlık. Hikaye bunun yerine daha çok aksiyona sığınıyor ve ağır konular yerine kolay yolu seçiyor.

Bunun dışında çizim eğlenceli ve evrene uymuş. Gerardo Sandoval, güzel tasarımlar kullanmış. Hulk'ın tasarımını çok beğendim. Tabi bu çizimin herkese uygun değil ama asi olmak bunu gerektirir. Herkese uymamak. Yaşasın asilik!


İkinci sayı ise SP//Dr'ı konu alıyor. Peni Parker'ın hem aile hayatını hem de SP//Dr hayatını görüyoruz. Bir gün şehre M.O.R.B.I.U.S saldırırken yanında yeni geliştirilen bir VEN#m sorunu çıkar. Anlayacağınız baya dolu bir sayı. Yani ilk sayının aksine evrenin diğer taraflarına da bekmak yerine sadece Spider-Man tarafında odaklanıyor ki benim bu sayılardan beklediğim bu. Spider-Man'in bu evrendeki halini görmek.

Sayının bir diğer kazandığı yer ise karakteri önceden bilmemiz. Edge of Spider-Verse'de kendi sayısının sahipti karakter. O yüzden bu hikayede tek yapmaları gereken öncekine daha çok şey eklemeleri ki başarmışlar. M.O.R.B.I.U.S'u pek beğenmesem de VEN#m iyi tasarlanmış. Keşke daha fazla görebilseydik. Aksiyon ise biraz yavaş ama nedeni bence çok belli. Karakterler aşırı ağır robotların içinde!


Sayının çizimlerini ikiye ayırmak isterim. Aksiyon ve robotlar çok güzel çizilirken karakterlerin arasında olan çizimleri pek sevdğimi söyleyemem. Pek tarzım değil ama renklendirme güzel olmuş. Ya VEN#m cidden çok güzel gözüküyor ya.

Sona gelirsek ilk sayı potansiyelini yeterince kullanamamış ama eğlenceli anlara, fena olmayan çizime ve güzel aksiyona sahip. İkinci sayı ise baya iyi bir hikayeye, ortalama bir çizime ve yavaş robot dövüşlerine sahip. Hangisini istediğinize siz karar verin. Ne de olsa iki sayı da aynı sona bağlanıyor. Spider-Geddon! Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

#1 Notum: 7.4
#2 Notum: 8.3

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.