Titans Rebirth Cilt 1 İnceleme | Spoilersız

Titans Vol. 1: The Return of Wally West (Rebirth) ile ilgili görsel sonucu

Müthiş bir gazla geçtiğimiz aylarda basılmaya başlayan Rebirth serilerinden biri olan Titans, aralarında en sabırsızlıkla beklediklerimden biriydi. İlk çıktığında orijinal dilinde okuduğumda oldukça beğenmiştim, incelememiz için bize Arkabahçe bu kitabı gönderdiğinde ise yine aynı tadı ve zevki aldım. Şu ana kadar okuduğum Rebirth hikayeleri arasında Titans'ın ilk hikayesi gerçekten en iyilerden biri. Kitabın detaylarına girmeden önce yazar ve çizer ekibine değinelim.

Yazar-Çizer Ekibi

Kitabımızın yazarı daha önce Avengers: Everybody Wants to Rule the World hikayesinde ve Annihilation'ın ilk cildinde çalışmış olan Dan Abnett. Çizer koltuğunda ise Teen Titans New 52 serisinde ve Nightwing New 52 Second City hikayesinin çizerliğini yapmış olan Brett Booth oturuyor. 

Baskı Kalitesi

Her ne kadar Arkabahçe geçmişte baskı kalitesi yüzünden çok fazla tepki almış olsa da, bu ciltte öyle bir sorun olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Baskısı, boyutları ve kapak tercihleri her şeyi yerli yerinde. Ana kapak da, varyant kapak da gayet şık. Çeviri bakımından kafama takılan bir iki balon olsa da, o açıdan da sorun olduğu söylenemez. Daha önce bu konuda sorun yaşadıysanız, eminim bu ciltten memnun kalacaksınız. 

İlgili resim

Gelelim hikayemize. Cilt seri başlamadan önce yayınlanan Titans: Rebirth #1 sayısıyla güzel bir açılış yapıyor. Bu sayı okuyucunun hikayeye ısınmasını sağlıyor ve aynı zamanda karakterler, öncesinde yaşananlar hakkında minik bir tanıtım sunuyor. Ciltte anlatılan hikayenin esas olayı aslında adından da anlaşıldığı gibi Wally West'in dönmesi. Başta kimsenin hatırlamadığı ama ardından yavaş yavaş anılarının hafızalara dönmesiyle beraber tekrardan eski dostlarına kavuşan Wally, dönmesiyle beraber belayı da beraberinde getirir: Abra Kadabra. 

Kendisini, iyi veya kötü bir şekilde onun için önemi yok, tüm dünyanın tanımasını isteyen narsist ve kafayı yemiş olan Abra Kadabra gelecekten Wally West'i yok etmek için gelmiş bir büyücüdür. Daha doğrusu ileri teknoloji kullanır ancak kendini bir büyücü olarak gösterir. Peki bu adamın Wally'i ile derdi ne? Wally gelecekte Kadadra'nın planını engellemiş ve onu tüm dünyanın tanımasını önlemiştir, bu yüzden de Kadabra çözümü geçmişe gidip Wally'i yok etmeye çalışmakta bulur, ancak işi tahmin ettiği kadar kolay olmaz.

İlgili resim

Öncelikle hikayede her şey tam yerli yerinde. Aksiyon gerekli düzeyde, karakterlerin psikolojisi, özellikle Wally'nin ruh hali çok iyi yansıtılmış, diyaloglar yine aynı şekilde karakterlerin kişilik özelliklerine ve davranışlarına uygun. Aynı zamanda duygu dolu ve akıcı bir cilt Titans serisinin ilk cildi. Bence en iyi rebirth serilerinden, hikayelerinden biri. 

Hikayenin öne çıkan ve başarılı noktalarından biri de karakterlerin arasındaki dostluk bağı. Aralarındaki ilişki, geçmişleri ve sevgileri çok başarılı bir şekilde yansıtılmış ve okurken bunu içinizde hissedebiliyorsunuz. Kitap boyunca Wally'e yoğunlaşılması bence serinin ilk hikayesi için gayet normal, üstelik diğer karakterlere de yeteri kadar yer verildiğini düşünüyorum. Aynı zamanda kitapta sağlam bir bütünlük sağlanmış, sahne geçişleri ve olayların sırası çok yerli yerinde. Bu sayede zorlanmadan ve aklınızda soru işareti kalmadan rahat rahat okuyup kitabın tadını çıkarabiliyorsunuz. Hikayenin eksilerine gelecek olursak. Benim için tek eksisi ara ara yer alan çocuksu diyaloglar. Özellikle Kadabra'nın birkaç sahnesinde çok çocuksu ve saf replikleri, hareketleri yer alıyordu. 

Özetlemek gerekirse, Titans Rebirth Cilt 1 bence en sağlam rebirth hikayelerinden biri. Duygusallığı, yansıttığı gerçek dostluk kavramı, karakter ilişkileri ve anlatım biçimiyle her şey yerinde. Arkabahçe'ye bizlere bu güzel cilti gönderdikleri için tekrardan teşekkür ediyoruz. Gönül rahatlığıyla bu hikayeyi okuyup, rafınıza kaldırabilirsiniz. Rebirth incelemelerimiz devam edecek. Sırada Green Arrow cilt var!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.