İlk Sayı Dedektifi: Pearl

"İlk Sayı Dedektifi"ne hoş geldiniz. Bu yazı serisinde, yeni çıkan bir serinin ilk sayısına göz gezdireceğiz. Hikayesine ve çizimine bakmakla kalmayıp, devam edilip edilmeyeceğini ve serinin kimlere göre olduğundan da bahsedeceğiz. Buna bir inceleme değil de daha çok bir tavsiye yazısı olarak bakın. Bugün bakacağımız seri:

PEARL!


Hikaye: 
Yazar Brian Michael Bendis tarafından yazılan Pearl, San-Francisco'da bir Yakuza hikayesi anlatıyor. Ana karakterlerimiz bu yakuza için çalışan bir dövmeci ve bir suikastçı. Pearl aslında bu karmaşanın içine sokulmuş gizemli ve tatlı bir kız ama bir o kadar da tehlikeli. Tabi ilk sayıda biraz daha enteresan karakterlerin arasındaki diyaloglarla karşılaşıyoruz. 
Bu Bendis'in DC'nin Jinxworld adı altında çıkardığı ilk seri. Jinxworld, tamamen Bendis'in yazacağı serilerden oluşuyor. Bazıları bu Pearl gibi yeniyken bazıları Scarlet gibi yeniden dönüyor. Bu seri biraz mafya havalarının yanında güzel ve hızlı aksiyona da sahip ama bu seriyi benim için önemli kılan sanırım Michael Gaydos'un muhteşem çizimi.

Çizim: Direk seriyi Jessica Jones çizgi romanının takımı getiriyor aslında belki resimlerdem fark etmişsinizdir. Çizer Michael Gaydos, daha çok yüz ifadelerine odaklanıyor ama bence sayıda parlayan şey renklendirme. Aksiyon anları çok güzel çizilmiş ve renklendirilmiş. Hatta bir sayfada sanki renklendirilmemiş ve taban başka renklerdeki kağıtlardan oluşmuş gibi hissettirilmiş. Pek fazla görmediğimiz teknikler kullanılmış. 
Devam Edilir Mi: Aslında hikayesi ve çizimi yeterince ilgimi çekti ama daha sonraki Jinxworld serilerine de bakmak istiyorum. Eğer bundan iyi bir tane gelmezse yakın zamanda sanırım bunla devam edeceğim. Sizin de ilk sayıya bakmanızı tavsiye ediyorum.

Kime Tavsiye Ederim: İlk olarak herkesin çizimi seveceğini düşünmüyorum o yüzden çizerin işlerini (Alias) beğendiyseniz tavsiye ederim yoksa biraz kötü gelebilir. Onun dışında Bendis yazdığı için hemen dalmayın. Bendis şu an farklı şeyler denemekte ve tanıdığınız kişi değil. Ayrıca eğer sessiz ilerleyen ama sesli olmak istediğinde bağıran bir mafya hikayesi isterseniz tavsiye ederim. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.