Amazing Spider-Man #6 ve Annual #1 İnceleme


Yeni Spider-Man serisinin ilk hikayesini biraz düşük bulduğumu önceden belirtmiştim. Potansiyele sahip bir hikayenin hızlı bir şekilde sona ermesiydi. Bugün ise yeni  hikayenin ilk sayısı ile seri hakkındaki fikirlerimin ne kadar değiştiğini okumanız yanında ayrıca serinin ilk Annual sayısını inceleyeceğim. Annual sayısı ile ilgili anlatacaklarım az olduğundan bu incelemeye davet ettim.

Amazing Spider-Man #6

6.sayının hikayesi aslında biraz farklı. Peter'ın hırsız ev arkadaşı Boomerang'ın Peter hakkında önemli bir bilgi öğrenmesi ile onu "Adı Olmayan Bar"a götürür. Ana nedeni orada yapılacak Spider-Man bilgi yarışmasını kazanıp ödülü almaktır. Peter'ın gelme nedeni ise Spider-Man'in eski fotoğrafçısı olması ve onla ilgili "çoğu" şeyi bilmesi. Bilmediği şey ise arkaplanda daha büyük bir olayın oluşmasıdır. Anlayacağınız hikaye Spider-Man'dense Peter ve Boomerang ilişkisine komik bir yönle yaklaşıyor. Başlangıcı biraz korkutsa da sonradan her şey yerine oturuyor.


İlk olarak hikaye çok eğlenceli. Daha çok diyalog bazlı olsa da bu diyalogları okumak çok güzel. Bir sürü kötünün bulunduğu bir barda Peter Parker'ı okumak ve Spider-Man bilgi yarışmasına katılmasını her gün göremezsiniz. Bu arada sayıda anlamayacağınız pek bir şey yok. Bolca flasback bulunmakta ve bunlar sayıda olan bazı olayları güzelce açıklıyor. Ayrıca Superior Foes of Spider-Man severleriniz varsa aranızda bazı kısımlara bayılacaksınız.

Dediğim gibi bu sayıda çok fazla aksiyon yok. Aynı önceki sayılardaki gibi ama sayı aksiyona güzel bir temel oluşturuyor. Önceki sayılara göre ama pek aksiyon azlığı ile ilgili sorunum yok çünkü bu sefer sayının odağının aksiyondansa karakterler olduğu daha belliydi. Önceki sayıda ne de olsa şehire saldıran koca bir tehdit vardı ve ona rağmen aksiyon azdı. Bunların yanında hikayeye daha hızlı girebileceğini düşünüyordum. İlk sayfalar biraz beni sıktı ama ana hikayeye girince her şey güzelleşiyor.


Sayının ana çizeri uzun zaman Spider-Man serisinde çizim yapmış sonra ise birkaç farklı seride muhteşem çizimlerini sürdürmüş Humberto Ramos. Kendisinin tarzına bayılırım ama herkese uyduğunu düşünmüyorum. Kendisi Ryan Ottley'nin biraz daha çizgi filmimsi hali. Ayrıca sayıda sürpriz çizer de bulunmakta. Edgar Delgado. Kendisini yine Superior Foes of Spider-Man serisinden tanıyanınız olabilir.

Amazing Spider-Man Annual #1

Annual'ın hikayesi aslında çok kısa. Sayı Peter'ın simbiyota sahip olduğu zamanlarda geçiyor. Bilenleriniz vardır ki o zamanlarda Peter uyurken Simbiyot Peter'a yapışır ve her gece suçla dövüşmeye çıkar. O yüzden Peter yorgun uyanır.  Sayı bu zamanlarda geçiyor. Hikayenin o kadar derinine inmek istemiyorum ama sayıda Peter'ın düşünceleri yerine Simbiyotun düşüncelerini okumak güzeldi. Nasıl kahraman olmak istediği iyi yansıtılmıştı ama hikaye anlamında o kadar etkili ve büyük değil. Sayının yazarı Saladin Ahmed olduğundan biraz heyecanlanmıştım ama heyecanımı yerine getiremedi. Daha çok Venom filmi geliyor diye yapılmış bir sayı gibiydi.



Sayının çizimleri ile olan aram ise biraz karışık. Çizer daha önce Donny Cates'in Babytooth serisinde çalışmış olan Garry Brown. Kendisinin Spider-Man çizimini çok beğensem de karakter tiplerini çok beğendiğimi söyleyemem ama belli bir miktarda güzeldi tabi. Aksiyon sahneleri de güzel çizilmişti.

Sonuca gelirsek 6.sayı yeni hikayeye girmek için muhteşem bir başlangıç. Hem çizim hem de hikaye olarak çok eğlenceliydi. Annual sayısı ise biraz çerezlik, doldurmalık, minik bir sayıydı. Kesinlikle kaçırmayın diyemem. Onun dışında sonraki sayıyı baya merak ediyorum. Umarım hikayeyi muhteşem bir şekilde devam ettirir. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

#6'ya Notum: 9.0
Annual #1'e Notum: 7.3

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.