Oyun Gündemi (15-21 Ekim)


Merhaba oyun severler. Bu hafta bekleyenlerini üzecek bir erteleme haberi, oyunların etkileyici satış rakamları ve çıkmış ve çıkacak oyunlara dair yeni içeriklerin yer aldığı haberlerle karşınızdayız. Keyifli okumalar dilerim.

Days Gone Ertelendi

Bend Studio'nun merakla beklenen oyunu Days Gone'ın çıkış tarihinin ertelendiği, Sony tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Oyunun yeni çıkış tarihi 26 Nisan olarak belirtildi. Ertelemenin gerekçesi olarak, oyunun orijinal çıkış tarihi olan Şubat ayının diğer birçok oyunun da çıkış tarihi olması gösterildi. "Kingdom Hearts 3", "Anthem", "Metro Exodus" ve "Resident Evil 2 Remake" gibi oyunların Ocak ve Şubat aylarında çıkacak olmaları nedeniyle Sony ve Bend Studio'nun kararı anlaşılabilir görünüyor.


Red Dead Redemption 2'nin Çıkış Fragmanı Yayınlandı

Rockstar, Red Dead Redemption 2 piyasaya sürülmeden önce son fragmanını yayınladı. John Marston'ın sesini ilk kez duyduğumuz fragmanda, Dutch'ın kanun kaçağı çetesine de göz atma fırsatımız oluyor. Rockstar ayrıca oyunun Xbox One ve Playstation 4 konsollarında kaplayacağı boyutu da açıkladı. Buna göre oyunun dijital ve diskli versiyonu Xbox One'da 107 GB, Playstation 4'te diskli versiyonu 99 GB dijital versiyonu ise 150 GB alan kaplayacak.



Sony PS4 Mesaj Hatasını Çözdüğünü Açıkladı

Geçtiğimiz hafta bazı oyuncular aldıkları bir mesajın ardından PS4 sistemlerinde sorun yaşamaya başlamıştı. Playstation, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada sorunun çözüldüğünü açıklarken, sorunu yaşayanlara da çökme sorununun çözümünü anlattı. Zararlı mesajın PS mobil uygulamasından silindikten sonra PS4'ün güvenli modda başlatılabileceği vurgulandı. Ayrıca sorunu yaşayanların da kalıcı bir hasarla karşı karşıya olmadığı da gelen bilgiler arasında. Sony'nin oyuncuların şikayetlerini ciddiye alarak problemi çözmesi oldukça iyi bir gelişme.


Call Of Duty: Black Ops 4'ün Satış Rakamları Açıklandı

Call Of Duty: Black Ops 4 gerçekten iyi bir çıkış haftası geçirdi. Oyunun sadece ilk üç günündeki satışlardan, 500 milyon doları geçen bir gelir elde ettiği açıklandı. Bununla birlikte Activision'dan gelen verilere göre serinin son oyunu Twitch üzerinden de seriye ait izlenme rekorunu kırdı. Activison ve Treyarch, oyunun "battle royale" moduna odaklanmak için oyundan hikaye modunu çıkarttığında kötü tepkiler almasına rağmen bu durum oyunun popülerliğini etkilememiş görünüyor. 


Spider-Man'in Yeni İçerikleriyle İlgili Detaylar Duyuruldu

Insomniac Games, Spider-Man'in ilk DLC bölümü The Heist hakkında detaylar duyurdu. The Heist, The City That Never Sleeps paketinin ilk bölümü olurken, oyunculara yeni düşmanlar, görevler, kupalar ve kostümler tanıtacak. Bu kostümler ise şu şekilde; "Resilient Suit", "Scarlet Spider 2 Suit" ve "Spider-UK Suit". Ayrıca gelen yeni bir güncellemeyle oyuna "Yeni Oyun+" modu ve "Ultimate" zorluk seviyesi eklendi. "Yeni Oyun+" modu hikayeyi bir önceki bitirdiğinizde açmış olduğunuz tüm güçler, kostümler ve araçlarla hikayeyi yeniden oynamanıza olanak sağlarken "Ultimate" zorluk seviyesi oyunun oynanabileceği en zor seviye olarak karşımıza çıkıyor. 


Sean Bean Hitman 2'nin İlk Yakalanması Zor Hedefi Olacak

Hitman'in en akılda kalan özelliklerinden biri yakalanması zor hedeflerdi. Oyuncuların bu hedefleri öldürmek için kısıtlı bir süresi ve sadece bir şansı vardı. Hitman 2 ile geri dönecek bu özelliğin ilk hedefinin Sean Bean olduğu açıklandı. "Game of Thrones", "James Bond: Golden Eye" ve "Truva" gibi dizi ve filmlerde rol alan aktörün ölüm sahneleri uzun zamandır alay konusuydu. Anlaşılan senaryo yazarlarının elinde fazlasıyla öldürülen Sean Bean, aynı kaderi oyuncuların da elinde yaşayacak.


Skybound CEO'su The Walking Dead'in Finalinin Eski Telltale Çalışanları Tarafından Geliştirilmesini İstiyor

Geçtiğimiz haftalarda Telltale kapanmış ve tüm çalışanlarını işten çıkarmıştı. Ancak sonunu getiremedikleri The Walking Dead'in Skybound Games tarafından bitirileceği açıklanmıştı. Skybound da bu projeye adım attıktan sonra projede çalışan eski Telltale çalışanlarıyla oyunu tamamlamak istediklerini söylemişti. Reddit üzerinde bir soru cevap etkinliğine katılan Skybound CEO'su Ian Howe, konuya açıklık getirdi. Howe projede çalışan tüm eski Telltale çalışanlarıyla iletişimde olduklarını ve oyunun tamamıyla onlar tarafından geliştirilmesini istediklerini açıkladı. Bu her ne kadar iyi niyetli bir hareket olsa da bu çalışanlar oldukça kötü günler geçirdi ve bu çözüm günü kurtarmak amacıyla yapılmış gibi görünüyor.


Analogue Önümüzdeki Yıl Çıkaracakları Sega Genesis'i Duyurdu

Bu yılın başlarında teknoloji şirketi Analogue, Super Nintendo oyunlarını gecikme olmadan oynamayı sağlayan kendilerine ait bir konsol olan Super NT'yi açıklamıştı. Bununla yetinmeyen Analogue aynı şeyi Sega Genesis için de yapacağını açıkladı. Genesis oyunlarını gecikme olmadan 1080p olarak oynama imkanı sağlayacak konsolun adının Mega Sg olduğu belirtildi. Eski konsol oyunlarını yeni görüntü kalitesine sahip televizyonlarda oynama fikri her ne kadar cazip gelse de yeni çıkacak konsolun 190 dolar fiyat etiketi oldukça pahalı.


Shadow Of The Tomb Raider Satış Fiyatı Yüzünden Kötü Yorum Yağmuruna Tutuldu

Shadow Of The Tomb Raider geçtiğimiz ay piyasaya sürüldüğünde oyuncular ve eleştirmenlerden karışık yorumlar almıştı. Bu açıdan genel olarak ortalama bir görüntü çizen oyun, satış fiyatına art arda gelen indirimler yüzünden negatif görüşler almaya başladı. Oyuncuların belirttiği görüşlerde oyunun içeriğiyle ilgili yorumlardan ziyade satış fiyatı oldukça eleştirildi. Hatta indirimler, oyunu ön sipariş veya tam fiyatıyla alan oyuncuları o kadar sinirlendirmiş olacak ki indirimlerin ardından oyuna yapılan negatif görüşler %66 oranına ulaşarak tavan yaptı. Açıkçası oyunu aldıktan sadece bir ay sonra oyunu %34 indirimle görmek kötü yorumları net bir şekilde açıklıyor.


CD Projekt Red Witcher'ın Yıl Dönümüne Özel Görüntüler Paylaştı

CD Projekt Red önümüzdeki 11 gün boyunca Witcher serisinin 11. yıl dönümü kutlamak amacıyla az bilinen bilgiler paylaşacak. Bunların arasında karakter tasarımları ve oyun içinde bulunan birkaç "easter egg" yer almakta. Bu bilgi ve görüntülerin Twitter üzerinden paylaşımına devam edilecek. 2018'in Mart ayında açıklanan rakamlara göre serinin son oyunu olan Witcher 3'ün dünya genelinde 33 milyon kopya sattığı belirtiliyor. Oyun mekanikleri ve RPG ögeleriyle oldukça beğenilen Witcher 3 son konsol jenerasyonuna çıkmış en iyi oyunlardan biri olarak görülüyor.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.