Daredevil 3.Sezon İnceleme- Spoilersız!


Herkesin en sevdiği kör savaşçı Daredevil, 3.sezonu ile sahalara geri döndü. İlk sezonunu baya beğenmiş, ikinci sezonunun ise sadece ilk yarısını sevmiş biri olarak bu sezondan beklentim yüksekti. Hem insanların övmesi hem de yapımcının köke dönmekten bahsetmesi beni yeterince heyecanlandırmıştı. Peki beklediğimize değmiş mi? İlk sezonun muhteşemliğine yetişmiş mi?

Kesinlikle hatta belki "Yalan atma be" diyeceksiniz ama ilk sezondan daha yüksek bir yerde benim için. Hadi ilk olarak hikayeden bahsedeyim. Bu sezon öncekinde bulunan mistik saçmalıkları kenara atıyoruz ve ilk sezon gibi bir ortama düşüyoruz. Defenders dizisinden sağ çıkan Matt Murdock, hem fiziksel hem de ruhsal anlamda iyileşmeye çalışmaktadır. Wilson Fisk ise artık planlarını etkinleştirir ve yeniden bir tehdit oluşturur. Hikaye 1986'da çıkmış "Born Again" hikayesini güzelce yansıtsa da çizgi romanın üstüne yenilikler ekleyip tahmin edilemez bir durum yaşatıyor.


Bu arada sezonu izlerken en çok korktuğum şey hikayenin saçma yollarla uzaması ve sıkmasıydı. Luke Cage ve Iron Fist'de (İkisi de iptal edildi) bu sorun vardı. Güzel başlar ama sonra giderek yavaşlar ve sadece sonunu görmek istersiniz. Bu sezonda hiç böyle bir şey hissetmedim. Her bölümün kendi içinde bir önemi ve katkısı vardı. Evet tabiki uzatmak için koyulmuş sahneler var ama o kadar sıktığını söyleyemem.

Hadi birazcık da karakterleri övelim. Matt Murdock seride şu an en dipte bulunduğu yerde. Tüm sezon boyunca kendisinin iç çatışmalarını, inancını ve etik değerlerini sorgulamasını izliyoruz. Bu da muhteşem bir karakter gelişimi için taban hazırlıyor tabi. Bu sezon karakterin dini ve inancı dizinin merkez yerlerindeydi. Charlie Cox ise karakteri yine muhteşem oynamış. Daredevil olduğuna inanabiliyorsunuz.


Diğer uçta ise Wilson Fisk, Kingpin, bulunuyor. İlk sezonda zaten salya akıta akıta izlediğimiz karakter yine Netflix dizilerindeki en iyi kötü karakter olduğunu kanıtlıyor. Tüm sezon boyunca nasıl iyileri, kötüleri ve farklılık yapmak isteyenleri elinde zar gibi çevirdiğini izliyoruz. Kendisini tepede tutmak ve istediğine ulaşmak için her şeyi yapmaya çalışan birisi. Daredevil ile ilişkisi çok iyi yansıtılmış. Vincent D'Onofrio karakteri zirveye taşımış. Ayrıca yeni görünüşü muazzam olmuş.

Sezondaki bir diğer düşman Bullseye. Kendisini çizgi romanlardakinden daha komleks ve havalı buldum. Karakterin hayatı ve psikolojik sorunları çok güzel gösterilmiş. Tüm sezon boyunca içindeki psikopatlığını saklamaya çalışan birisini izliyorsunuz. Ayrıca karakterin özelliği olan hızlı davranma, tetikte olma ve hiç ıskalamaması dizinin aksiyonlarına güzel bir seviye katmış.


Ayrıca bu sezonda yine Matt'in yanına Karen ve Foggy katılıyor. Önceki sezonlarda çok fazla sevmediğim karakterlerin bu yeni hallerini yeterince beğendim. Fisk'i devirmek için kullandıkları yollar onlara yeni motivasyonlar yüklemiş. Bu sezon onlara bağlanmak için biraz daha uğraşmışlar ve bence işe yaramış. Aralarındaki bağ her zamankinden daha güçlü. Bunun yanında diziye yeni karakteler de katılıyor. İlki Matt'in karakterinin ilerlemesinde bolca etki yaratan rahibe ve kendisi kesinlikle muhteşem. Matt ile olan sahnelerine bayıldım. Diğer karakter ile ilgili çok fazla detay vermek istemem ama hemen ısınacağınızı ve seveceğinizi düşünüyorum. Bu sezon karakter hikayesini en sevdiğim kişilerden birisi.

Daredevil denince aksiyon sahnelerinden bahsetmesek olmaz tabi. Bu sezon kesinlikle kendilerini aşmışlar. Bazı MCU filmlerinde göremediğimiz aksiyona ve koreografiye sahip dizi. Hani ilk sezondaki o muhteşem tek çekimlik koridor sahnesini hatırlarsınız değil mi? Bu sezondaki onun da üstüne çıkıyor. Kesinlikle muhteşem dövüşlere sahip dizi. Daredevil ve Bullseye'ın kapışmasını kesinlikle görmek isteyeceksiniz. Dövüşleri tekrar tekrar izlemekten sıkılmayacaksınız.



Dizinin yönetmenliği çok güzel. Işıklandırma ve sesler gibi teknik açıdan muazzam. Sadece aksiyon sahnelerinde değil ama aşırı gergin sahnelerde muhteşem çekim teknikleri kullanılmış. Karakterlerin daha çok ifadesi odaklanan bolca teknik kullanılmış.

Sonuca gelirsek Daredevil, süper kahraman dizilerindeki zirve olduğunu yeniden kanıtladı. Muhteşem hikayesi ve karakterleri olsun yine izlemesi zevkli ve heyecanlı bir sezon yaratılmış. Benim için bu sezon ilk ikisinden hem daha heyecanlı hem de daha güçlü hissettirdi. 4.sezonu şimdiden merakla bekliyorum. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 9.3

1 yorum:

  1. Emeğine sağlık,harika bi sezonu spoiler'sız olarak çok güzel özetlemişsin.👍

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.