DC Ocak 2019 Ayından Öğrendiklerimiz

Her ay DC, Marvel ve diğer çizgi roman şirketleri birkaç ay sonra yapacaklarını tanıtıyor. Biz de bu tanıtımlardan öğrendiklerimizi her ay sizlere aktaracağız. İyi okumalar!

ADALET!
DC, 2019 yılına büyük bir işle başlıyor. Wonder Comics! Bendis, Superman serilerini ve Jinxworld serilerini yazmıyormuş gibi şimdi de Wonder Comics serilerini yazacak. İki seri açıklandı. İlki Young Justice. Takımdakiler Superboy, Wonder Girl, Robin (Tim Drake), Impulse ve Amethyst. Aslında enteresan bir takım çünkü sanırsam Tim Drake dışındaklileri Rebirth başladığından beri ya az gördük ya da hiç görmedik. İlgimi çekmedi değil.

EVRENE HOŞ GELDİN NAOMI!
Diğer bir gelecek Wonder Comics serisi ise Naomi. Seri Naomi adlı kızın yaşadığı kasabada Mongul ve Superman'in dövüşünden sonra olan bazı olayları anlatıyor. Bunun üzerine Naomi, kasabaya önceki süpergüçlü insanın gelişini, geçmişini ve bunların evlatlığı ile ilişkisini araştırmaya başlıyor. Güzel bir gizem serisi olabilir aslında ama Bendis'in üzerine biraz fazla yüklenilmiyor mu?

ÇAKMA BATMAN'İN DÖNÜŞÜ 
Belki hatırlayanınız vardır ama Batman #38'de minik tek sayılık bir hikaye vardı ve bence serinin nadir iyi sayılarındandı. Hikaye Bruce Wayne olmak için ailesini öldüren ve Wayne gibi davranan bir çocuğu anlatıyordu. 62.sayıda ise çocuğun hikayesinin devamını göreceğiz. Hadi bakalım. 63.sayıda ise Batman, Constantine ile takım olacak. Batman: Damned'den sonra bir de burada görelim ikiliyi.

1000'E YAKLAŞIRKEN
Detective Comics ocak ayında 3 sayı yayınlayacak. Bunlar 995, 996, 997 olacak. 1000'e baya yaklaştık kısacası. Hikayede ise  Alfred saldırıya uğradı ve birisi Batman'in yakınlarını avlamakta. Kim bu kişi? DR.Hugo ise seriye geri dönüyor.

DR. MANHATTAN, DC EVRENİNE KARŞI
Doomsday Clock serisinin son sayısında sonunda Manhattan gölgelerden çıktı ve büyük olaylar yaşandı. Karakter gelecekte Superman ile dövüştüğünü görürken ondan sonrasını göremiyor. Peki bu ne demek? 8.sayıda bir dövüş göreceğiz ama 9'da neler olacak? Kapakta Manhattan tüm kahramanları toz duman ediyor. Sayıda acaba ne göreceğiz?

GODSPEED'İN DÖNÜŞÜ!
Ocak ayında yayınlanacak Flash Annual #2 dopdolu olacak. İlk olarak sayı bir Heroes In Crisis Tie-In'i. Wally'nin yası tutulacak. Ayrıca sayıda Godspeed geri dönüyor ve koşucuları avlıyor. Barry ise depresyona giriyor. Daha Wally'i kurtaramamışken diğer arkadaşlarını nasıl kurtarabilir ki? Son olarak sayıda Bart Allen'ı yeniden göreceğiz. Kendisini en son 50.sayıda görmüştük. Flash fanlarının kaçırmaması gereken bir sayı kesinlikle.

SIRLAR AÇIKLANIYOR!
Heroes In Crisis serisinde yine önemli olaylar olacak. Sanctuary'nin A.I'yı bozulmuş durumda ve kahramanların tüm sırları yayıldı. Batman ve Flash bu gizemi araştırırken Booster Gold ve Harley takım olup derhal katil olduğunu düşündükleri kişiyi bulmaları gerek. Wonder Woman ise bunları durdurmalı. Seri başka noktalara sıçramaya başladı.

AİLE SORUNLARI
Superman serisinde Kal-El'in babası Jon ile geri dönüyor. Sırlar açıklanacak, kavgalar olacak ama en önemlisi Superboy. Kendisi değişti ama ailesi bu değişiklik için hazır mı? Seri ortalama olan ilk hikayesinden sonra yükselebilecek mi? Hepsini ocak ayında göreceğiz.

DC'nin ocak ayından öğrendiklerimiz bu kadardı. Sizin en merak ettiğiniz olay ne? Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.