Monarch Dosyaları #2- Mothra


Monarch dosyaları bilmiyorsanız Godzilla: King of the Monsters filminde gözükecek düşmanların kimler olduğunu pazarlama sayfasından aldığımız bilgilerle derlediğimiz serimiz. Eğer bu seri ile ilgili daha çok detay öğrenmek isterseniz Rodan'ı tanıttığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Kendisi yine Kong: Skull Island post credit'inde gözükmüş birisi. Şu an muhtemelen bulunduğu yer ise Çin'de bir mağarada. En azından fragman öğrendiğimiz bu. Kendisi eski filmlerde daha görkemli birisi ve hayata larva olarak başlayıp gelişiyor. Muhtemelen filmde de başlangıçta larva olarak göreceğiz. Godzilla nasıl canavarların kralı ise o da kraliçesidir. Hadi biraz daha detaya inelim.


Profil
Monarch adı: Mothra

Sınıflandırma: Titanus Mosura
Doğası: Bilinmiyor
Vücut Yüksekliği: 52 ft
Kanat Genişliği: 803 ft
Menzil: Bilinmiyor


"Silinmiş Nazca çizgilerinden gizli Güvenin Tapınağına kadar, 'Mothra' ismi gezegenimizdeki en gizli mitolojileri arasında örülmüştür. Halk hikayeleri ve masallar kör edici ışıklı kanatlı bir canlı, gökyüzünü yaracak bir tanrımsı ışıldamaya sahip bulutların meleğini anlatmaktadır."

"Yünnan ilindeki dağ ormanlarında keşfedilmiş antik ruh tabletleri kelebek düzeninin alfası olan koca kanatlı bir canlıyı resmetmiştir. Tüm buluşlarımızda insan toplulukları "Canavarların Kraliçesi"ni tanrılaştırarak resmetmiştir. Bu da doğal düzenin iyi tarafında bulunduğunu öne sürüyor."

"Monarch kapsama takımı Çin'de krizalid (kelebek başkalaşım geçirmeden önce bulunduğu durum) halinde bulunan Titan'ı keşfettiği zaman Dr. Emma Russell, uykuda yatan canlıyı yakından gözlemlemek için gönderildi. Sonar titreşimleri yaratığın yakında uyanacağını kanıtlar nitelikte. Eğer antik uykusundan uyanırsa bir zamanlar gökyüzünü aydınlatmış süper tür Mothra olarak yeniden doğacak. 



"Kozadaki DNA öğrneği olağanüstü bir çok aşamalı evrimi kanıtlıyor. Yetişkinlik döneminde Mothra koca göğsü ile ışığı emip "Tanrı ışını" adlı kör edici şekilde silahlandırabilir ve kanatlarından yansıtılabilir."

"Dünya tarihindeki en tehlikeli ve en ölümcül doğal harika koruyucu meleğin antik insan kabileleri tarafından tanrıça olarak kabul edilmesine şaşılmamalı."

İkinci parçamız da tamamlanmış oldu. Umarım Mothra karakteri ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlamışsınızdır. Eğer daha fazla sorunuz varsa yorumlarda sorabilirsiniz. Sonraki dosya King Ghidorah ile ilgili. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.