Godzilla 2 ÖZEL RÖPORTAJ! İşte Tüm Bilgiler


Geçtiğimiz aylarda 2019'da çıkacak Godzilla: King of the Monsters'ın test sahnelemesi yapıldı ve ben de izleyenlerden biri ile konuşma şansı buldum. Bu onla yaptığımız soru-cevap seansı. Onla filmdeki olaylar, canavarlar ve bağlantılarla ilgili konuştuk. Tabi ki bazı sorularda spoiler bulunuyor o yüzden spoilerlı kısımlara geldiğimizde sizi uyaracağım.

SORU: Önceki Monsterverse filmlerini izlememiş olanlar filmde önemli olan yerleri anlayıp tatmin olabilir mi?

CEVAP: Evet anlarlar ama diğer filmlere referanslar bulunuyor. Ayrıca yeniden gözüken karakterler var. Skull Island filmi ile ilgili birkaç şey ve Godzilla (2014) ile ilgili önemli bir konu noktası bulunuyor. Film sinemalara gelmeden önce hala büyük bir zaman var o yüzden izlemeyenlere önceki filmleri izlemelerini öneririm.

SORU: Filmde Ghidorah'nın her bir kafasının başka birisi tarafından oynandığı açıklanmıştı ve yönetmen Comic Con'da bunun nedeninin her kafanın kendi karakteri olması yüzünden olduğundan  bahsetmişti. Bu film içinde nasıl belli oluyor ve nasıl gösteriliyor?

CEVAP: Aslında bu cevaplayamayacağım tek soru. Ghidorah'nın efektleri tamamlanmaya yakın bile değildi ama söylebilirim ki eskisi kadar muhteşem gözükecek ve olacak.



Bundan sonraki sorularda bazı spoilerlar bulunmakta. Eğer filme olan zevkinizi hiç azaltmamak istiyorsanız buradan sonra devam etmemeninzi öneririm ama söyleyebilirim ki baya enteresan şeyler öğrendik.

SORU: Kong: Skull Island'ın yazılardan sonraki sahnesinde bir Godzilla ve Ghidorah'nın kapıştığı mağara resmi görmüştük. Filmde bunun bahsi geçiliyor mu veya gösteriliyor mu? Geçmişte hiç Godzilla ve Ghidorah karşı karşıya geldi mi?

CEVAP: Hayır. O sadece gelecekte bir dövüşün olacağını göstermenin havalı bir yoluydu...3 DAKİKA VE YALVARMA SONRASI...Tamam olay şu ki asıl Ghidorah ve Godzilla'nın türünden bir tanesi bir zamanda savaşmış. Filmi izlerken anlayacaksınız ki asıl Godzilla o savaştan sağ çıkamaz. Ghidorah'yı tek başına yenemiyor. Dışarıdan en az 2 yardım alması gerek. Godzilla'nın şu anda Monsterverse'de bulunması saçma olurdu böyle bir dövüş olsa ama buna benzer bir dövüş olduğunu Ghidorah'nın yaralarından çıkarabiliriz ama gerçekten bizim bildiğimiz Godzilla olup olmadığı sadece bir çıkarım.

SORU: Canavarların kralı olmanın bir avantajı bulunuyor mu? Mesela kral diğer titanları uyandırıp onları kontrol edebilir mi? Mesela Kral olduğunu bildiğimiz Ghidorah bu avantajı kullanıp dünyaya kaos salabilir mi?

CEVAP: Evet. "Kral" olmanın bir avantajı canavarların alphası olmak. Filmde alpha rolünü kapacak iki Titan göreceksiniz ve kim alpha ise diğer Titanlar onu takip edecek ama Mothra bu kuralın dışında. Onun kendi özel olayı var ve her zaman iyi tarafta.


SORU: Filmde yazılardan sonra herhangi bir sahne var mı? Godzilla vs Kong ya da ilerideki başka bir Monsterverse filmi ile ilgili belki?

CEVAP: Bir mid credits sahnesi var ve sanırsam Godzilla vs Kong'a bağlanıyor. En azından düşmanının temelini gösteriyor bize ama sürprizi bozmak istemem.

SORU: Yönetmen filmde ana 4'lü dışında göreceğimiz titanlar olduğunu söylemişti. Bunlarda herhangi orijinal titan bulunuyor mu bu film için üretilmiş? Varsa nasıl gözüktükleri hakkında bir şeyler söyleyebilir misiniz?

CEVAP: Evet! Filmde aslında ana dörtlü dışında Legandary'nın kendi yarattığı orijinal yaratıklar bulunuyor. Bir tanesi mamuta, bir tanesi Cyclops'a, bir tanesi ise Cloverfield'daki yaratık veya koca bir örümceğe benzerlik gösteriyor. Ayrıca filmde olabilir ama olmayabilecek kocaman bir Stegosaur/Ankylosaur benzeri yaratık bulunuyor.


SORU: Peki bu canavarlar Monarch sitesindeki kilitli araştırma bölgeleriyle ilişkisi olabilir mi?

CEVAP: Evet ilişkisi var. Her bir kilitli yer bir kaiju, kaiju anıtı veya kaiju ile ilgili bilgi taşıyor. Film yaklaştıkça o yerler açılacak. Filmde tabi bunların hepsi ile ilgili bir şey olmayacak.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.