Oyun Gündemi (22-28 Ekim)



Merhaba oyun severler. Bu hafta hepimizin beklediği Red Dead Redemption 2'nin çıkışı oyun gündeminin ana konusu olurken, bu ve diğer tüm gelişmelerle karşınızdayız. Keyifli okumalar dilerim.

Red Dead Redemption 2 Çıktı

Tüm oyuncuların iple çektiği gün bu hafta geldi. Red Dead Redemption 2, 26 Ekim tarihinde piyasaya sürüldü. Şimdiden birçok oyuncu tarafından oynanan oyunun, eleştirmenlerden aldığı yorumlar ise oldukça olumlu. Çoğu site tarafından yapılan değerlendirmede oyun bir başyapıt olarak nitelendirildi. Görünüşe göre daha uzun bir süre oyunu konuşmaya devam edeceğiz.


Playstation God Of War'ın "Bug" Videosunu Yayınladı

Playstation geçtiğimiz günlerde God Of War'ın yapım aşamasında yaşanan hatalardan oluşan bir video yayınladı. Fazlasıyla komik olan video, Kratos ve Atreus'un en komik hallerini gösteriyor. Ayrıca Kratos ve Baldur arasında görmeden inanmayacağınız bir dans savaşı da videoda yer alıyor. Eğer gülmek istiyorsanız aşağıda yer alan bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. 


Milla Jovovich Yeni Monster Hunter Filmine Ait Bir Fotoğraf Paylaştı

Birkaç gün önce oyundan uyarlanacak Monster Hunter filmine ait yeni fotoğraflar paylaşılmıştı. Fotoğraflarda elinde tüfek olan bir karakter görülüyordu. Bu fotoğrafları gören hayranların ise filmin oyuna uyumluluğu konusunda kafaları karıştı. Bu kafa karışıklığını gidermek adına, Resident Evil filmlerinden tanıdığımız, Monster Hunter filminin başrolündeki Milla Jovovich, filmde oynadığı karakterine ait bir fotoğrafı Twitter üzerinden paylaştı. Fotoğrafta, oyundaki avcı karakterlerinin daima taşıdığı "slinger" görülürken, Jovovich ayrıca filmde kullanılacak diğer silah ve ekipmanların oyuna uygun olarak tasarlandığını da söyledi.


Devil May Cry 5'in Özel Versiyonları Sizi Sıcak Tutacak Ancak Cebinizi Yakacak

Capcom, Devil May Cry 5'in önümüzdeki Mart ayında çıkışı yaklaştıkça yeni içerikleri piyasaya sürmeye devam ediyor. Bunlara son olarak oyunun, Capcom Japonya mağazasında piyasa sürülen, özel versiyonları eklendi. Ancak bu özel versiyonlar serinin sıkı hayranlarına oldukça pahalıya patlayacak. Satışa sunulan 3 farklı versiyondan her biri oyuna ait bir karakterin ceketini içeriyor. Dante'nin ceketinin bulunduğu versiyon 8000$, Nero'nun ceketinin bulunduğu versiyon 6500$ ve son olarakV'nin ceketinin bulunduğu versiyon 5000$ fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Kim oyuncu olup iyi görünmenin ucuz olduğunu söylemiş ki zaten.


Paris Oyun Haftasında Anthem'ın İlk Görevi Gösterildi

Paris Oyun Haftasında, Bioware'in gelecek oyunu Anthem'a ait yeni görüntüler gösterildi. Görüntülere Storm ve Interceptor Javelin'leri için yeni özellikler, arama mekanikleri, ilerleme sistemi ve ganimetler dahildi. Ayrıca gösterilen videoda oyunun ilk görevi olan "The Lost Archanist" de yer alıyordu. Oynanış videolarına bakacak olursak bayağı keyifli bir oyun bizi bekliyor. Anthem 22 Şubat tarihinde piyasaya sürülecek. Oyunu ön sipariş ile alanlara 1 Şubat tarihinde demo gönderilecek.


Microsoft Telefon Ve Tabletler İçin Oyun Kumandası Denemelerine Başladı

Project xCloud'un açıklanmasıyla birlikte bu alanda yenilik getirecek gelişmeler yaşanmaya başladı. Windows Central'daki bir rapora göre Microsoft mobile uyumlu oyun kumandalarını test etmeye başladı. Ayrıca raporda bulunan araştırma kağıtlarında kumandanın tasarımı ve konsepti de yer alırken, kumanda üzerinde geliştirme yapılmış bir Xbox kumandasını andırıyor. Eğer proje hayata geçerse konsollar ve mobil cihazların oyun deneyimindeki büyük uçurum biraz kapanabilir.


Intellivision Yeni Bir Konsol Üzerinde Çalışıyor

Intellivison video oyunu konsolu pazarına yeni konsolu "Amico" ile girmeyi planladığını açıkladı. Şirket şu anda üretilen konsolların daha sıkı oyunculara hitap ettiğini belirtti ve kendilerinin daha çok ailece oynanabilecek bir konsol üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yaklaşık 40 yıl önce bir konsol çıkartan firma, Amico için eski oyunlarını yeniden düzenleyip piyasaya sürecek. Bunlara ek olarak şu anda da yapım aşamasında oyunlar olduğu vurgulandı. 2020'de piyasaya sürülecek konsolun fiyatının 150$ - 170$ arasında olması bekleniyor.


Bethesda Fallout 76'da Hatalar Olabileceği Konusunda Uyardı

Fallout 76'nın deneme sürümünün başlamasıyla birlikte oyuncular oyunu deneme fırsatını ellerine geçirdi. Ancak Bethesda yaşabilecekleri sorunlar ve oyunun barındırdığı hatalarla ilgili bir mektup yayınladı. Mektupta oyunculardan karşılaştıkları hataları kendilerine bildirmeleri istenirken her biriyle oyunun çıkış tarihine kadar ilgileneceklerini söyleyerek anlayış beklendi. Bana kalırsa oyunun içindeki hataların farkında olan Bethesda oyunculardan bu hataları başkalarıyla paylaşmasının önüne geçmek adına böyle bir adım attı.


Hitman 2'nin Tüm Yerlerini Gösteren Fragman Yayınlandı

Hitman 2 geçtiğimiz günlerde yayınladığı fragmanda oyunun geçtiği tüm yerleri gösterdi. Daha önce yayınlanan oynanış videoları ve fragmanlardan oyunun Kolombiya ve Miami bölümlerini bizlere tanıtmıştı. Sean Bean'in oyuna dahil olmasının ardından bekleyenlerini heyecanlandıran oyun, görünüşe göre oynayanları birbirinden farklı ortamlara götürecek. Geçen oyunun aksine tek parça halinde piyasaya sürülecek oyun, 13 Kasım tarihinde oyuncularla buluşacak.


Epic 1.25 Milyar Dolar Yatırım Aldığını Açıkladı

Epic Games, Fortnite'ın arkasında olan stüdyo, yatırımcılarından aldığı yatırım miktarını açıkladı. Buna göre 1.25 milyar dolar yatırım alan şirket ayrıca aralarında Disney'in de bulunduğu yatırımcı listesine 7 şirket daha ekledi. Şirket ayrıca yeni gelecek yatırımcılarına da yeni tarzlarda ortaklıklar sunacaklarını belirtti. Son zamanların en popüler oyununa sahip şirketin uzun vadede aldığı yatırım miktarını katlayacağına ise şüphe yok. 




Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.