Halloween İnceleme- Spoilersız!

Halloween serisinin 12.filmi ama ikinci filmi olan ve ilk filmle aynı isme sahip olan Halloween geçtiğimiz gün gösterime girdi. Çok fazla korku filmine gitmeyen ama güzel bir tane gördükten sonra girmekten çekinmeyen ben, filmi bir korku filmi olarak ortalama üstü ve güzel buldum. Gelin hep beraber bu filmin seriyi nasıl kurtardığına bakalım.

Hikaye ilk filmden 40 yıl sonra geçmekte ama arada çıkmış filmleri saymamakta. Yani bu filmi izleyecekseniz sadece 1978'de çıkan filmi izlemeniz yeterli. Michael Myers 40 yıldır bulunduğu durumdan kurtulmuştur ve intikam almaya gelmiştir. 40 yıl önce yüzleştiği kişi ise son bir kez karşısına çıkmaya hazırlanmaktadır. Tüm film bu karşılaşmaya doğru taban hazırlamakta.


Filmin senaryosu hakkında çok bir sorunum olduğunu söyleyemem. Bazı diyaloglar ortalama altı ama yeterli. En büyük sorunu muhtemelen bazı olayların sadece olmuş için yaşanıyor olması. Demek istediğim karakterler arada sadece hikaye ilerlesin diye haraketler yapıyor. Birde arada gereksiz sahneler var. Mesela spoiler vermeden bir tanesini söyeleyebilirim. 2 polisin ne yediklerini konuşması. Pek gerekli olduğunu söyleyemem.


Karakterlerin çoğunu beğendim diyebilirim. Jamie Lee Curtis'in oynadığı Laurie Strodes gerçekten muhteşem. Nasıl travmalı ve takıntılı birisi olduğunu anlayabiliyorsunuz. Curtis de güzelce oynamış. Rahatlıkla filmdeki en iyi karakter. Geri kalan Strodes ailesi pek ilgimi çekemedi ama fena değildi. Son bahsetmek istediğim kişi ise Haluk Bilginer'in oynadığı Dr.Satrain. Kendisi Myers'ın psikolojisini anlamaya çalışan birisi ve hem güzel oynanmış hem de güzel gösterilmiş.


Bu arada filmin çok da korkunç olduğunu söyleyemem. En azından ben korkmadım. Daha çok gerilime ve aksiyona yöneliyor ama tabiki klasik fırlama sahneleri bulunuyor.

Gelelim teknik alanlara. Filmin benim için en büyük artılarından biri müziğiydi. John Carpenter bu film için geri dönüyor ve o ikonik ve muhteşem müziği biraz daha yenileyerek güzel melodiler çalıyor. Çok kullanılıyor ama sıkılacağınızı düşünmüyorum. Filmin kamera kullanımı ise biraz tartışmalı. Çok güzel çekilmiş anlar bulunmakta filmde. Mesela kesintisiz ilerleyen güzel anlar bulunmakta ama bazı sahneler için aynısını söyleyemem. Düz diyalog sahnelerinde ikide bir kamera geçişi olması sizi yorabiliyor. Ayrıca filmin başındaki kamera açıları cidden korkutmuştu ama sonra düzeldi.

Sonuca gelirsek Halloween serinin ardı ardına gelen berbat filmlerinden sonra biraz güzel şeyler görmemizi sağlıyor. Film güzel bir gerilim ve aksiyon filmi. Tek isteğim filmi olduğu gibi bırakmak ve daha çok uzatmamaları ama eğer film başarılı olursa pek bu isteğim yerine getirilmeyecek gibi.  Halloween'i bu Cadılar Bayramı ayında güzelce sinemada izlemenizi tavsiye ederim. İzleyeceklere iyi seyirler.

Notum: 7.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.