Nightwing'in Başına Gelenler- Batman #54 ve #55 İnceleme (Mızmızlanma İçerir)

İki sayı inceleyeceğim bugün. Nedeni ise ikisinde de Batman ve Nightwing ilişkisi var ve hataları neredeyse aynı. Konuşacağım çok şey var o yüzden hızlıca incelemeye geçiyorum ve burada zaman kaybetmiyorum.

Batman #54

Batman ve Nightwing'in bir gece boyunca saçma düşmanları (oraya geleceğim) durdururken Richard'ın onu neşelendirmeye çalışmasını ve bu yapılırken onlarca kez gördüğümüz Richard'ın Bruce'un evine ilk geldiği zamanları okuyoruz bu sayıda. Bakın bu berbat bir sayı değil ama Tom King'in yazımının tüm artılarına ve eksiklerine sahip.

Hadi hemen minik sevdiğim bir şeyden bahseyim. Nighwing'in Batman'i mutlu etmeye çalışması. Geçmişiyle karşılaştırması güzel ama sorun şu ki Tom King hayatında gerçek bir insanla hiç konuşmadı. Tom King çoğu röportajlarında hikayelerinin temasından bahsediyor ama bir hikaye tema ile kalmaz. Güzel diyaloğa ihtiyacı var. Ayrıca anlatmak yerine göstermek her zaman daha iyidir ama King bunu kullanmıyor.

Sayının ana bölümü Richard'ın Batman'i mutlu etmeye çalışması dediğim gibi. Neden? Çünkü eskiden de Bruce onu mutlu etmeye çalışmıştı ve başarmıştı ama biz bunu ana zamanda görmüyoruz. Batman'in sayıda hiçbir gelişimini görmüyoruz. Yalnız olmadığını fark etmiyor. Bir kere bile "Teşekkürler" demiyor. Tom King bol katmanlı ve sofistike bir hikaye yaratmaya çalışıyor ama yaptığı direk kısaca "Nightwing kötü şakalarla Batman'i mutlu etmeye çalışıyor". Duygusallık yok sayıda.

Son mızmızlanmam bu sayı hakkında hazır mısınız? Tom King insanları gerçekten öldürmeyi seviyor. Nightwing ve Batman sayıda Crazy Quilt ve Condiment King'i yeniyor. Bu sayı açık ve tatlı bir sayı olduğu için Condiment King gibi saçma düşmanlar kullanmışlar değil mi? Değil mi?! Bu karakterler şaka için yapıldı. Toplu katliam bir şaka değil. Richard bu karakterlerle dalga geçerken Batman'in "Condiment King bu hafta 3 kişi öldürdü" demesi sayının tüm tonunu bozuyor. Bu karakterler bir şaka tamam ama ölüm şaka değildir.

Çizimler düşündüğümden daha güzeldi. Sayıya yakışmış diyebilirim. Ayrıca uzun zaman sonra Batman ve Nightwing'i birlikte görmek sevindirdi. En azından birbirilerine küfretmiyorlar. Anlarsınız ya. F*ck Batman.

Batman #55

İlk olarak bu sayı iki hikayeden oluşuyor. İlki KGBeast'in Gotham'a gelmesi ve birisini öldürmeye hazırlanması. Bu hikayede bir sorun yok. Az diyaloğa (ki Tom King sayısı olduğu için bu iyi bir şey) ve güzel sahnelere sahip. İkincisinde ise yine Batman ve Nightwing'i okuyoruz...ki iyi değil. Richard içindeki Spider-Man'i çıkarabilmek için çok zorluyor. Tom King zamanında Grayson serisini yazdı bu arada. Çok iyidi ama niyeyse bu sefer karakteri başaramamış.

Kısacası sayıda Nightwing bir Spider-Man ve Batman bir robotik papağan (internette bu benzetmeyi gördüm ve gerçekten muhteşem). Sanırım muhabbetlerinde en sevdiğim yer "Chum" kelimesini konuştukları sahneydi. Gerçekten eğlenceli ve güzel bir göndermeye sahipti. Keşke bu tüm sayıda başarılabilseydi dedirtiyor. Sayının son sayfaları gerçekten şaşırtıcı ve güzeldi bu arada. Nightwing'in başına hem temel hem de mecazi anlam olmak üzere enteresan şeyler geliyor.


Çizim ise Tony S. Daniel tarafındandı ki en iyi işlerinden olduğunu söyleyemem ama güzeldi. Tek diyebileceğim bu. Güzeldi. Daha detaylı çizimden bahsetmemi istiyorsanız "The Gift" hikayesinin incelemesine göz atabilirsiniz.

Bu uzun incelemenin sonuna gelirsek 54.sayı tamamen bir filler idi ama Nightwing ve Batman'in ilişkisini az da olsa güzelleştirmişti. Batman #55 ise sonu dışında hızlıca okuduğum ve minik bir sayıydı. Hikaye buralardan nerelere gideceğini merak ediyorum aslında. Bu seri hakkında umutlarımı asla kaybetmeyeceğim çünkü Tom King'in içinde gerçek bir yazar yattığını biliyorum.

#54'e Notum: 6.5
#55'e Notum: 7.3

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.