Slender Man: Uzun Kabus İnceleme!- Spoilersız

           SLENDER MAN:UZUN KABUS İNCELEME


Geçtiğimiz günlerde 2012 ve 2013 senesinde Youtube'u domine eden, herkesin oynadığı Slender Man'in filmini izledik.

Sony'nin yapımcılığını yaptığı film bizi şaşırtmayarak klasik bir Sony filmi olarak kalıyor. Uzun zamandır düzgün bir korku filmi ortada yok iken geçen sene karşımıza baş yapıt olarak çıkan IT filminden sonra piyasa tekrar korku filmi yapabiliriz, tutuyor düşüncesiyle bu işin altına giriyor. Ne yapmak istediklerini anlayınca "Ah be, çok daha iyi olabilirmiş." düşüncesine girdim.Filmi yorumlarken olabildiğince IT filmi ile kıyaslamamaya çalışacağım çünkü çok büyük haksızlık olur, o seviye çok zor.

Film kötü başlıyor. Klasik ergen korku filmleri gibi. Başka bir şey mi bekliyordum diye düşünürken şaka maka düzeliyor film. Filmin ortadaki yarım saati güzel ilerliyor ve benim çok hoşuma giden birkaç sahne var. Filmin devamında da bu tarz görürüz heralde derken bir daha görmüyoruz o sahneleri. Oyundaki gibi kaçan kovalanır tarzı olmuyor bir iki sahne dışında ve daha çok psikolojik anlamda ilerliyor. Böyle bir konuyu başka bir şekilde işlemeleri zaten çok zor olurdu. Başroldeki 4 kızımız da işin altından kalkmış görünüyor. Oyunculukları filmin önünde şeklinde değil ama iyi yani. Her şey "Fena değil ya" diye giderken karşımıza Slender Man çıkıyor. Peki Slenderman niye kartondan yapılmış gibi? Sizi bilemem ama benim çok gözümü aldı Slender Man'in suratı. Surata bakmama gibi oyun referanslarını arada görüyoruz ve bence güzel yapmışlar onu.


Bu filmde de klişe sahneler baya bulunmakta. Karakterlerin salakça olan tercihleri ve sürekli gece olsun karanlık olsun modu bunaltıyor. Sonlara doğru filmin başındaki gibi hemen bitirelim de gidelim şeklinde çok hızlı ilerlemeye başlıyor. Birden durumdan duruma atlamalar ''Hangi ara buraya geldik?'' sorusunu sormamıza neden oluyor ve birden de bitiyor film. Film 93 dakika sürüyor hani normal filmlere göre kısa bir film öyle değil mi? E 10-15 dakika daha uzatın araları kapatın yani. Filmin aceleye getirildiği çok belli.


Beni asıl üzen şey: Filmin güzel olmasının o kadar ihtimali varmış ki aslında, potansiyeli görüyorsun filmde. Biraz uğraş olsa içimizdeki Slender Man özlemini ortaya çıkarırdı resmen. Birkaç ay sonra da yeni bir oyun verirdi bize hem VR ile oynanan hem konsol hem bilgisayar için falan, ordan da temiz bir satış çok rahat elde ederdi. Hem güzel bir film yapmış olurlardı hem de iyi bir yorum alırlardı. Bu kesinlikle gişeye etki ederdi zaten. Bir de oyundan gelir elde edilirdi. Bu kadar IT'ten özenerek yaptığınız bir yapıtı bu kadar kötü yaparsanız ve kötü pazarlarsanız pek de bir şey beklemeyin. IT'in bile VR oyunu çıkmıştı.

Biraz IT filminden (Birazdan fazla aslında),biraz Google'a "Slender Man gerçek mi?" sorusunu sorduğunuzdaki çıkan haberlerden ve biraz da oyundan bakılıp yapılan bir film olmuş. Arkadaşlarınızla buluşup sinemaya gidebilceğiniz veya bir sonraki arkadaşlarınızla gece kalmanızda izlenebilcek bir film olduğunu söyleyebilirim ama keşke daha iyi olsaymış.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.