Oyun Gündemi (8-14 Ekim)


Merhaba oyun severler. Bu haftanın gündemine Sony cephesinden gelen haberler damga vurdu. Özellikle PSN kimlikleri ve Playstation'ın geleceğiyle ilgi açıklamalar oyuncuları heyecanlandırdı. Sizlere daha fazla detay vermeden keyifli okumalar dilerim.

Oyuncular 2019'un Başında Playstation Network Kimliklerini Değiştirebilecek

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığım haberde Kotaku'nun isimsiz kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Playstation kullanıcılarının PSN kimliklerini değiştirme özelliğinin getirilmesinin yolda olabileceğini söylemiştim. Beklenen özelliğin getirileceği Sony tarafından resmi olarak bu hafta açıklandı. Özelliğin test aşamasına yakın zamanda başlanacak ve sadece seçilmiş kullanıcılar katılabilecek. İlk değişim ücretsiz olacak ancak sonraki değişimler PS Plus üyelerine 4,99 dolara ve üye olmayanlara 9,99 dolara mal olacak. Değişiklik ayarlar menüsünden veya PS4 üzerindeki profil sayfasından yapılabilecek. Özellikle ilgili birkaç detay da şu şekilde ;

>PSN kimliğinizi değiştirdiğinizde, eski kimlik bilginizi yenisinin yanında gösterme seçeneği sunulacak. Ancak bu seçenek tek sefer sunulacak yani verilen cevap kalıcı olacak.

>Kullanıcılar eski kimliklerine ücretsiz olarak dönebilecek.

>Bu özellik sadece 1 Nisan 2018'den sonra piyasaya sürülen ve bu tarihten önce çıkan büyük miktarda oyuncu kitlesine sahip oyunlarla uyumlu olacak. Bu tarihten önce piyasaya sürülmüş ancak uyumlu olan oyunların listesi Sony tarafından paylaşılacak. Değişim yapıldığında ise PS4, PS3 ve Vita'da bazı hatalar görülebilir.

Fazlasıyla geç kalınmış olsa da Sony'nin doğru yöne büyük bir adım attığını görmek güzel. PSN kimliğini değiştirmeyi iple çeken oyuncuların da bu habere oldukça sevinecekleri kesin. Ancak değiştireceklere tavsiyem iyi düşünmeleri olacaktır çünkü kur farkı dolayısıyla yeni isimler yüksek bir bedelle gelebilir.


Microsoft Yeni Oyun Servisi Project xCloud'u Açıkladı

Google'ın oyun platformu Project Stream'i açıklamasının ardından Microsoft da kendi yeni oyun servisi olan Project xCloud'u açıkladı. Deneme testleri 2019'da başlayacak servis sayesinde Xbox ve PC oyunlarının tablet veya telefonlar üzerinden oynanabilmesi hedefleniyor. Şu anda Microsoft'ta 4G üzerinden çalışan servis 5G ile de uyumlu olacak. Oyuncular oyunları oynamak için Bluetooth ile bağlayacakları Xbox kumandasını veya dokunmatik ekranı kullanabilecek. xCloud var olan ve gelecekteki Xbox oyunlarıyla uyumlu olacak ancak hangi oyunların servisi destekleyeceği henüz bilinmiyor. Geçen hafta Google için söylediğim gibi Microsoft da bu pazara adım atmak için geç kaldı. Fakat böyle büyük bir teknoloji devi daima alana yenilikler katabilir.


Sony Yeni Nesil Konsol Üzerinde Çalıştığını Doğruladı

Financial Times'a konuşan Sony CEO'su Kenichiro Yoshida yeni bir konsol üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Bu yeni konsola şu anlık "Playstation 5" demeyi reddeden Yoshida şunları söyledi; "Bu noktada söyleyebileceğim şey, yeni nesil donanıma sahip olmanın zorunlu olduğudur". Yoshida daha fazla detay vermekten kaçınırken, bu açıklamayla birlikte Sony'nin resmi bir duyuru yapması sandığımızdan daha erken gerçekleşebilir. Yeni nesil bir konsol üzerinde çalışmaları ise sürpriz değil çünkü çoktan birçok oyun da yeni nesil konsollar için açıklanmıştı. Bana kalırsa bu açıklama Sony'nin kısa vadedeki planlarının başlangıcı olacak. Her ne kadar yeni bir konsol yolda olsa da Playstation 4'ün tüm versiyonlarının satış rakamları hala çok üst düzeyde. Bu yüzden yeni bir konsolun oyuncuların beğenisine sunulması birkaç yıldan önce gerçekleşmeyebilir.


Xbox One Ekim Güncellemesinin İçeriği Ortaya Çıktı

Microsoft Xbox One Ekim güncellemesinin içeriklerini geçtiğimiz hafta açıkladı. Güncellemeye dahil en büyük yeniliklerden birisi de Avatarların dönüşü oldu. Xbox 360 ile popülerlik kazanan Avatarlar, kullanıcılar tarafından kendilerini sistem üzerinde temsil etmeleri amacıyla oluşturuluyordu. Diğer etkileyici yenilik ise kullanıcıların konsollarını "Alexa" ve "Cortana" yapay zekalarıyla kontrol edebilmesini sağlayan ses desteğinin getirilmesi oldu. İki yapay zekadan birine sahip kullanıcılar, konsollarını açıp kapatmak, oyunları başlatmak, ekran görüntüsü almak ve daha fazlası için sesli komutları kullanabilecek.


Darksiders 3'ün Gelecek İki DLC'si Duyuruldu

THQ Nordic ve Gunfire Games Darksiders 3'ün piyasaya çıkışının ardından yayımlayacakları içerikler hakkında bilgi verdi. DLC'lerin isimlerinin ise "The Crucible" ve "Keepers of The Void" olduğu açıklanırken bu içeriğin oyunculara yeni alanlar, düşmanlar, eşyalar ve bulmacaları tanıtacağı belirtildi. DLC'lerin çıkış tarihleri hakkında bir açıklama yapılmadı. Oyuncular 6 yılın ardından serinin yeni çıkacak oyununda önceki iki oyunda olduğu gibi farklı bir karakter olan Fury ile oynayacaklar. Darksiders 3, Playstation 4, Xbox One ve PC için 27 Kasım tarihinde piyasaya sürülecek.


CD Projekt Red Yeni Kart Oyununa Ait Görüntüleri Paylaştı

Çağımızın en iyi RPG'lerinden biri olan Witcher 3'e çoğu oyuncu aşinadır. Oyunun içinde mini bir kart oyunu olan Gwent o kadar popülerlik kazanmıştı ki kendine ait oyunu piyasaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde CD Projekt Red, Gwent: The Card Game'den türeyen "Thronebreaker: The Witcher Tales" adlı oyununun oynanış görüntülerini yayımladı. Gwent'in oyun mekaniklerini kullanacak oyun, detaylı bir hikayeye sahip olacak. Thronebreaker: The Witcher Tales, PC ve konsol için 24 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek. Witcher 3'te ne zaman yaratık avlamaya ara vermek istesem kendimi Gwent oynarken bulurdum. Bu yüzden bu mini oyunun bu kadar büyümesi ve oyuncu kitlesi yaratması şaşırtıcı olmadığı kadar etkileyici.


Injustice 2 Çizerleri Kullanılmamış Karakter Konseptlerini Paylaştı

Injustice 2 oldukça geniş bir karakter listesine sahipti. Hatta DLC'lerle birlikte bu listeye birçok karakter de sonradan eklendi. Oyuna dahil olan bu karakterlerin yanı sıra bir bu kadar karakter de son aşamada listeden çıkarıldı. Oyun üzerinde çalışan konsept sanatçısı Justin Murray, kullanılmayan karakterlere ait çizimleri paylaştı. Çizimlerde "Krypto The Superdog", "Mr. Freeze" ve "Constantine" gibi karakterler yer alıyor. Son zamanlarda oynadığım en iyi dövüş oyunlarından biri olan Injustice 2 eleştirmenlerden de olumlu görüşler almıştı. Bence kullanılmayan karakterler Teenage Mutant Ninja Turtles veya Sub-Zero gibi DC Comics'in dışında yer alan karakterlerden önce oyuna eklenseydi çok daha iyi bir karakter listesine sahip olunabilirdi.


Fortnite'ın Android Beta Versiyonu Duyuruldu

Fortnite mobil platformlara ilk adımını geçtiğimiz Nisan ayında atmıştı. Ancak şu ana kadar Android kullanıcıları davetiyeleri yoksa oyunu oynayamıyorlardı. Bu durumu ortadan kaldıran Epic Games, Fortnite'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada oyunun Android beta versiyonunu duyurdu. Bu duyuru tam olarak Epic Games'in oyuna bir anti-hile yazılımı entegre etmesinin ardından geldi. Daha önceden Sony tarafından Playstation 4 oyuncularına Fortnite için çapraz platform desteği getirmesi ve Android versiyonunun duyurulmasıyla oyunun zaten yüksek sayıdaki oyuncu sayısını arttırması bekleniyor.


Assassin's Creed Odyssey Ubisoft'un Satış Rekorunu Kırdı

Assassin's Creed Odyssey bayağı büyük bir çıkış haftası geçirdi. Öyle ki oyun, Ubisoft'un günümüz konsol jenerasyonuna ait çıkış haftası satış rekorunu kırdı. Ubisoft kesin satış rakamlarını açıklamazken yaptığı basın açıklamasıyla kilometre taşını duyurdu. Assassin's Creed Unity'nin sorunlu çıkışının ardından serinin sonraki oyunları beklenen satış performansını gösterememişti. Assassin's Creed Origins ise bu rakamları tersine çevirme yolunda büyük bir iş başarmıştı ve çoğu oyuncu tarafından beğenilmişti. Odyssey de Origins'in başarısından yararlanarak üstüne koymaya devam edecek gibi görünüyor. 


İddialara Göre Bazı PS4 Oyuncularının Zararlı Mesajlar Yüzünden Konsolları Bozulmaya Başladı

Bu hafta PS4 oyuncuları adına dikkat çekici bazı gelişmeler yaşandı. Bazı PS4 kullanıcıları oyun oynadıkları sırada tanımadıkları birinden gelen mesajla konsollarında sorun yaşamaya başladı. Durumun PS4'ün yazılımındaki bir açıktan kaynaklandığı düşünülürken şimdilik en etkili çözüm size herhangi birinin mesaj atma özelliğini kapatmak. Bununla birlikte tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini de sistem üzerinden reddetmek sorunu yaşamamak adına alabileceğiniz önlemlerden. Problem ise bir oyuncu tarafından şu şekilde tarif edilmiş; "Mesaj aldım, kumanda çalışmayı bıraktı ve ses kesildi. Format atmak sorunu düzeltmedi. PSN'e ne zaman bağlanmaya çalışsam sistem kendiliğinden kapanıyor". Birkaç oyuncunun bu sorunu yaşaması ve sorunu düzeltmedeki zorluk ciddi bir problem olabilir. Sony eğer yazılımlarında bir hata varsa en kısa sürede konuya el atmazsa oyuncular olarak hepimiz aynı sorunla karşılaşabiliriz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.