Bad Times at the El Royale İnceleme- Spoilersız

Geçtiğimiz hafta vizyona giren El Royale'de Zor Zamanlar hem kadrosu hem de hikayesi ile ilgimi çeken bir film olduğundan düşünmeden gittim. Peki film tatmin etti mi? Hemen hikayeden başlayalım.

Hikaye El Royale adlı karanlık geçmişi olan bir otelde geçiyor. Otelin özelliği yarısının California, diğer yarısının ise Nevada'da olması. Birkaç yabancının bu otele girmesi üzerine olaylar gelişir ve şaşırtan durumar yaşanır. Bu olaylar geçerken ise arada karakterlerimizin geçmişini gördüğümüz sahneler bulunur. Hikayede aslında çok güzel ve ilgi çekici olaylar yaşanıyor ama arada oluşan bazı durumlar ve minik tahmin edilebilir olaylar azıcık aşağı çekiyor. Ayrıca bazı anlarda hikaye kendini çok ağırdan alıyor ki film 2 saat 20 dakika ama o kadar sıkılacağınızı söyleyemem.


Filmin kadrosunun muhteşem olduğundan zaten bahsetmiştim ama karakterler de çok iyi. Her biri birbirinden farklı ve güzel. Herkes rolüne çok güzel uymuş ve güzel bir derinlik eklemiş. Jon Hamm'in oynadığı bir süpürge satıcısından Chris Hemsworth'ün oynadığı kalt liderine kadar herkes çok iyi. Bazıları tabi diğerlerinin sahnesini çalıyor (Hemsworth!) ve daha çok hikaye ona yöneliyor ama her karaktere değer verebileceğinizi düşünüyorum.

Tabi bu kadar çok fazla karakter olunca film arada geçmişlerini göstermek için hikayeyi bölüyor. Bunlar daha çok heyecanlı yerlerde oluyor. Siyah bir ekran girip parçada odaklanılacak kişinin odası yazıyor ve bir süre onla vakit geçiriyoruz. Kitap gibi. Tabi bunlar bazen heyecanlı yerleri kestiği için ve tekrara bindiği için çoğunlukla sinir bozucu olabiliyor.


Film kendi zamanı içince güzel geçiyor diyebilirim. 1960'ların sonu olması hem karakterleri hem de bazı olayları daha mantıklı yapıyor. Bazı aklıma takılan olaylar araştırdıkça daha mantıklı geldi. Karakterlerin de bazıları o zamanların klişesi olmayı başarıyor.

Filmin çekim teknikleri gayet başarılı hatta bazı anlar baya güzel gözüküyor. Müzikleri ise güzel. Filmin ana müziklerinden akılda kalıcı bir parça olmasa da filmde kullanılan müzikler çok hoş. Bazı anlarda tabi film müziğe kendisini çok kaptırıyor ve hikayede araç olarak kullanılıyor. Kısacası filmde müzik iyi bir yere sahip.


Sonuca gelirsek Bad Times at the El Royale, güzel zaman geçirmelik bir film. Muhteşem bir kadroya ve güzel bir hikayeye ev sahipliği yapsa da minik hataları yok değil. Yönetmenin bu ikinci yönetmenlik deneyimi ve sanırım sonraki işi X-Force olacak (tabi gelirse). Kendisinin gelecek projelerini merak etmiyorum değil. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 7.8

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.