Amazing Spider-Man #797 İnceleme


Dan Slott, Spider-Man serisi için önemli bir yazardı. Kendi sevgisini ve ruhunu uzun bir süre boyunca seride tuttu. Bu artık sona yaklaşıyor. Dan Slott'un son Spider-Man hikayesi artık başlamış durumda, bu sayıdan anladığıma göre bu hikaye muhteşem olacak. 

İnceleme sayıyla ilgili büyük spoilerlar içermektedir.

Sayı Norman Osborn'un Spider-Man'in kimliğini öğrenmeye çalışmasıyla ilgili. Bu sırada Peter'ın gününün bir kısmını görüyoruz. Mary Jane ile romantik olaylar oluyor, işinde arkadaşları ve J.Jonah.Jameson ile minik konuşmalar dönüyor. Bize Peter'ın hayatında önemsediği insanları teker teker gösteriyor. Nedeni ise onlarla bağlantı kurup onlara zarar geldiğinde Peter'ın neler çektiğini anlamamız. Ayrıca Anti Agent Venom yani Flash Thompson'ın minik yan hikayesi devam ediyor.

Hikaye aslında elimize çok fazla tutulabilecek bir şey vermiyor ama merak edebileceğimiz baya bir şey verebiliyor. 


Sayı sizi Norman Osborn tarafından kaçırılmış birisiymişsiniz gibi başlatıyor. Sanki Norman tamamen sizinle konuşuyor. Etraftaki atmosfer çok hoş tasarlanmış. Çizim ve renklendirme cuk oturmuş. Tam Osborn'a uyan bir atmosfer. 

Bu sayıdaki tüm o yan karakter olayları güzel gelebilir ama biraz daha hızlı ilerlense çok iyi olurmuş. Dan Slott'u ne kadar sevsem de yan karakterleri ana hikayeyle aynı anda hareket ettirmesi bazen sinir edebiliyor. 

Sayıdaki en sevdiğim yerden kısaca bahsetmek istiyorum şimdi. Spider-Man'in çanta çalan birisiyle arasındaki olan konuşma. O kadar samimi ve tatlı ki okurken yüzüme vir tebessüm indi. Artık Spider-Man tarafından yakalanmanın ne kadar doğal olduğunu gösteriyor, bunun normal karşılanması cidden çok güzel. 


Ne kadar sayı yavaş ilerlese de son iki sayı kesinlikle hem serinin hem de hikayenin akışını değiştiriyor. Red Goblin gibi hem Green Goblin'in manyaklığı hem de Carnage'ın vahşiliğini alan birisinin hikayeye katılması bu son sayıları daha güzel hala getireceğine inanıyorum. Daha sonraki incelemelerde görüşmek üzere...

Hikaye: 7 
Çizim: 8.5
Kapak: 9

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.