Poison X İnceleme


Daha önceden haberini yaptığımız Poison X hikayesi bitmiş durumda. Sayıların puanı 5 ile 7 arasında değişiyor. Hikayeyi bitirdikten sonra puanlara bakıp bunları gördüğümde şaşırmıştım, nedeni ise benim beğenmemdi. Kesinlikle "5"puanları hak etmiyordu. Hadi biraz daha derine inelim. 

Venomverse ile başlayan Venom eventleri tam bir hayal kırıklığıydı. Venomverse aslında Poison X 'in ilk parçasıydı, onun yorumları biraz karışıktı. Poison X bu hikayenin ikinci parçası.



Hikaye aslında çok düz başlıyor. Cyclops babası ile konuşurken babası ve ekibi simbiyotlu korsanlar tarafından kaçırılınca Cyclops ve X-Men onları kurtarmak için Venom ile takım olup uzayagider. Bu kovalamaca sırasında X-Men takımına da simbiyot bulaşır ve olaylar gelişir. Düz bir X-Men hikayesi gibi. İlk iki sayı cidden 5 puanlık gibi ama sonra işin içine simbiyot X-Men giriyor. Sadece görünüşleri değil ama hareketlerini de beğendim. 

Bunun Venomverse'ün devamı olduğunu söylemiştim. Hikayenin bize bunu göstermesi için son sayıda işin içine Poison ırkını koyuyorlar. İşler benim için burada biraz daha güzelleşiyor ama bir sorun var bunlar nerede geldi ? Bize bu anlatılmıyor ve direk bir sürü aksiyona dalıyoruz. Seri aksiyon yaratmak için kendini biraz zorluyor. 

Hikayenin sonuna gelirsek...yok. Evet, soru işaretleri ile bitiyor ve hikaye bir başka eventte başlıyor. Venomized ! Böyle bitmesi sizi sinir etmiyor çünkü devamı zaten nisan ayında, o kadar uzakta değil. 



X-Men ve Venom arasındaki iletişim çok güzel. Venom'un teker teker hepsi ile alay etmesi tam onun yapacağı bir şey. Cullen Bunn'ın Venom'unu hissedebiliyorsunuz. Düşmanlardan bahsetmek gerekirse pek söylenebilecek bir şey yok, uzay korsanları ama simbiyot ile güçlendirilmiş. Herhangi bir derinlik yok. Poison'a gelince daha eğlenceli oluyor ama hala düşmanları hatırlamamız gereken bir özelliği yok. X-Men takımında da baya büyük bir olay yaşanıyor ama spoilerlara çok girmemek için söylemeyeceğim.

Kısacası, X-Men veya Venom seviyorsanız ayrıca bu Venom eventlerini takip etmek istiyorsanız bu hikayeyi kesinlikle tavsiye ederim. Çizimlerden bahsedemedim çünkü karakter dizaynları dışında çok sade ve ortalama kalmış. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere.

Hikaye sonu ortalama puan: 7.5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.