İlk Sayı Dedektifi: Murder Falcon- Metalci Kuş


"İlk Sayı Dedektifi"ne hoş geldiniz. Bu yazı serisinde, yeni çıkan bir serinin ilk sayısına göz gezdireceğiz. Hikayesine ve çizimine bakmakla kalmayıp, devam edilip edilmeyeceğini ve serinin kimlere göre olduğundan da bahsedeceğiz. Buna bir inceleme değil de daha çok bir tavsiye yazısı olarak bakın. Bugün bakacağımız seri:

MURDER FALCON

Hikaye: Serinin yazarı ayrıca Extremity serisi ile Eisner'a aday olmuş Daniel Warren Johnson, bu sefer Jake adlı eski bir gitarcıyı ele alıyor. Şu an hayatı sefil süren Jake, bir gün Murder Falcon ile tanışır. Murder Falcon, The Heavy adlı bir yerden dünyaya saldıran karanlık ruhları durdurmak için gelmiştir. Ancak Jake'in gitarı çalması ile güçlenen Murder Falcon, Jake ile bu karanlık canavarları metalin gücü ile durdurmalıdır. İlgi çekici, değil mi?



İlginç olmasının yanında aslında baya eğlenceli. Sayının çoğunda yüzümde gülücük vardı. Bu kadar saçma olup, kendisinin saçma olduğunu bilip, aynı zamanda ciddi olabilmesi bence büyük başarı. Aksiyonun sizi içine çekmesi yanında karakterler de çekiyor. Jake'in geçmişini görünce karaktere acımaya başlıyorsunuz ve yakınınıza alıyorsunuz.

Çizim: Serinin eğlenceli olduğundan bahsettim ama bence eğlencenin diğer kaynağı çizim ki o da yazar Daniel Warren Johnson'dan. Mike Spicer'ın estetik renklendirmesi ile birleşince göze çok güzel gözüken bir çizim yaratılıyor. Tabi her çizim gibi bunun da herkese hitap ettiğini söyleyemem ama tam benim sevdiğim tarzda. Gerçeklikle eğlenceliğin bir arada kullanıldığı bir tarz.


Devam Edilir Mi?: Kesinlikle. Bol aksiyonu ve tabanında bulunan hikaye beni bu seriye yeterince çekti. Yazara güvenim tam ama bu seriyi aşırı ciddiyetle okumayacağım. Evet, baya ciddi yanları var ama üstünde bulunan saçmalık tabakası beni bu seriye çerezlik gözü ile bakmama sebep oldu. Yine de devam edeceğim.

Kime Tavsiye Ederim?: Murder Falcon ile ilgili en sevdiğim şey bir sürü türe erişebilmesi. Aksiyon var, eğlence var, üzüntü var ve daha bir sürü altında yatan tema var ama tabi ki en fazla aksiyona sahip. O yüzden Metal referanslı, saçma ama eğlenceli, bol aksiyonlu bir hikaye istiyorsanız kesinlikle bakın derim. Kocaman canavar hikayelerine farklı bir tat katmış.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.