Young Justice #2 İnceleme - Yeni Topraklara

Ah sevgili serim Young Justice, şuana kadar çıkmış tüm New 52 Teen Titans'larından binlerce kat daha iyisin. Favori karakterlerin sensiz boşa geçen onca yılı... Karakterler boş boş birbirine baktı, 50 yazar değişti, Rebirth öncesi reboot rekoru kırdı, sonuçta hayranlar bir ara ümidi kesti.
Ama şimdiye bakalım. Bendis'in yeni süper serisi Young Justice, yazarın DC yıldızı olmaya devam ediyor. Eğer zaten okuyorsanız ne dediğimi biliyorsunuz, eğer okumuyorsanız; cidden üst tarafı okumadınız mı? Resmen mucize gibi geldi.


Hikaye: Kahramanlarımız tabii ki de kötü adamların peşinden onların evine gitti. Karakterlerin birbirleriyle ısınma turları yaptığı bir sayı olduğu için genel hikayenin Giriş kısmından Gelişme kısmına geçer gibi olduk. Takım giriş sayfasında (Çizim yukarıda) da gördüğümüz gibi 3'e ayrılmış durumda. Cassie tecrübeli yapısıyla ekibin iki yeni çaylağını eğiten kişi olacak gibi.
Nedenini bilmiyorum ama Gemworld'de Game of Thrones havası cidden esiyor. Bendis'in diğer serilerinde de bahsedilen bir mekan. Belli ki burada taht oyunları dönüyor evet ama bu arka plandaki kısa notlar mı yoksa hikayede işlenen bir konu olup olmayacağını önümüzdeki sayılar gösterecek (Umarım ikincisi olur.)
Arka plan hikaye kısmında Cassie'nin dedesinin (New 52'den öncesinde babası olan) Zeus ile buluşmasına şahit oluyoruz. Büyük hediyeleri kabul etmek yerine kendi başarıları ile ilerlemek istemesi belki de ekibin en ciddi elemanı olabileceğini gösteriyor. Kendisinin 8 yıldır ilk defa düzgün bir şekilde yazılması da bundan bir etkin tabi (Evet kahrolası New 52).

Çizim: Gleason'ın enerjik çizimi devam ediyor. Seri arka plan hikayelerine başladığı için sayının başı ve sonunu çizen Gleason. Belki onun el alışkanlığı yüzündendir ama onun Robin'i bazı sahnelerde (Özellikle atlı sahnede) Tim'den çok Damian'a benziyor.
Emanuela Lupacchino, Gleason'ın çizimine tam uyumlu bir iş çıkarmış. Aksiyon ile başlayan hikaye ardından tam diyaloğa geçse de çizim de hiç enerji eksilmiyor. Olur da DC bir Wonder Girl hikayesi çıkarırsa Lupacchino benim tercihim olur.



Notlar: Sizin ne yaptığınızı merak etmeyip bir anda ortaya çıkan akrabalar: Zeus'u görmek bu hikayenin düşündüğümüz kadar günümüzde geçmediğini gösteriyor. Ama bizim büyük ikiliyi bilirsiniz; yazar hikayesini anlatmak için diğer yazarın hikayesini ezebilir.
Cassie'nin ruh halini bozan bir şeyler daha var gibi. Ama bunu önümüzdeki sayılarda öğreneceğiz.

Sonuç: Tamam kabul ana hikaye olarak yavaş ama arka hikaye ile ayar çok iyi tutturulmuş. Ve seri kesinlikle nasıl hareket ettiğini biliyor. Keşke bu seri bazı Rebirt serileri gibi ayda 2 sayı çıkarsa...

8,5/10

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.