SDCC 2019: Marvel Studios Panelinde Açıklanan Her Şey!


Hepimizin beklediği an sabah saatlerinde oldu ve bitti, Marvel Studios istediğimiz gibi Phase 4'ü (sadece bir kısmı da olsa) önümüze sundu. Eğer yaşanan olayları takip edemediyseniz bu yazıda panel hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.

THE INFINITY SAGA


Panel şu ana kadar çıkmış tüm filmleri gösteren bir montaj ile başlıyor. Infinity Saga'yı özetleyen bu montajın sonunda ise seriye özel logo açıklanıyor. Feige bunların geçmiş olduğunu, artık ileriye bakacaklarını söylüyor ve panel buradan sonra alevlenmeye başlıyor. Bir de üstüne Feige, Endgame'in yakın zamanda gelmiş geçmiş en büyük film olacağını emin bir dille söylüyor.

ETERNALS


Panelde ilk açıklanan proje zaten kadrosunu da azıcık bildiğimiz Eternals. Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh ve Don Lee filmin ana kadrosu. Yönetmen ise Chloé Zhao. Film 6 Kasım 2020'de vizyone girecek. Richard Madden, Ikaris karakterini canlandırırken Salma Hayek liderlerini oynayacak. Angelina Jolie ise Thena olacak.

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER


2020 sonbaharında çıkacak diziyi az çok biliyorduk zaten. Bunların üstüne panelde bir minik video izletildi ve ana düşmanın Zemo olacağı açıklandı. Fragmanda ise çizgi romanlardan bildiğimiz maskesini takıyor karakter.

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS


12 Şubat 2021'de ise yine bildiğimiz bir proje olan Shang-Chi geliyor. Karakter Simu Liu tarafından canlandırılacak ve filmin ana düşmanı gerçek Mandarin olacak. Tony Leung düşmanı oynarken Awkwafina bilmediğimiz bir rolde olacak.

WANDAVISION


Bir diğer açıklanan dizi ise WandaVision. Endgame sonrasında geçecek dizi 2021 ilkbaharında gelecek ve Captain Marvel'dan tanıdığımız küçük kız, Monica Rambeau, büyümüş bir halde gelecek. Karakteri Tiana Paris canlandıracak.

LOKI


2021 ilkbaharında gelecek bir başka dizi ise Loki olacak. Endgame'de geçmişte kaçan ve alternatif bir evren yaratmış olan Loki'yi anlatacak hikayede Tom Hiddleston role geri dönüyor.

DOCTOR STRANGE IN THE THE MULTIVERSE OF MADNESS


7 Mayıs 2021'de ise ikinci Doctor Strange filmi geliyor. Film ilk korkunç MCU filmi olacak ve ana düşman Nightmare olacak. Ayrıca filmde Scarlet Witch de olacak ki bu filmle WandaVision'ın bağlantılı olacağı söyleniyor. Çok ilginç bir film olacak gibi.

WHAT IF...?


2021 yazında ise bir animasyon dizisi var. "What If...?" Marvel'ın alternatif evrenlerini anlatacak. "Ya bu olmasaydı da bu olsaydı" dedirten dizide çoğu MCU kadrosu karakterlerini seslendirmek için geri dönecek ve bunun yanında Watcher da bulunacak dizide. Karakteri ise Westworld dizisinden tanıdığımız Jeffrey Wright seslendiriyor. Karakter her evreni izleyen belki dokunan belki de dokunmayan bir varlık olacak.

HAWKEYE


2021 sonbaharında ise Hawkeye dizisi var. Dizi hakkında çok bir bilgimiz yok ama Jeremy Renner'ın dönecek olması ve Kate Bishop'un da hikayeye dahil olacak olması heyecanlanmamıza yetiyor. Logodan da anlaşılacağı üzere biraz Matt Fraction'ın muhteşem serisinin esintileri olacak gibi.

THOR: LOVE AND THUNDER


5 Kasım 2021'de çıkacak film ise Thor serisinin yeni parçası. Taika Waititi'nin yazıp yöneteceği filmde kadro tamamen geri dönecek. Hatta üstüne Natalie Portman da dönecek hem de Thor olarak. Evet, kadın Thor MCU'ya giriş yapacak. Yönetmen, Jason Aaron'ın Mighty Thor serisinden esinleneceğini ve Valkyrie karakterinin halkına bir kral veya kraliçe arayışında olacağını açıkladı.

BLACK WIDOW


Son olarak ise çıkacağını bildiğimiz Black Widow açıklandı. Üstüne panelde bir fragman oynatıldı. Film Civil War ardından geçecek ve Black Widow'un da geçmişini anlatacak. Budapeşte hikayesini içerecek filmin ana düşmanı ise Taskmaster olacak. David Harbour, Alexi karakterini oynarken Yelena karakterini Florence Pugh oynayacak. O-T Fagbenle ve Rachel Weisz da filmde olacak ama daha rollerini bilmiyoruz. Film 1 Mayıs 2020'de vizyona girecek.

BU KADAR MI?


Tabii ki hayır. Bu açıklananlar Phase 4'ün sadece ilk iki yılı. Geri kalan bazı şeylerin gelecek ay D23'de aydınlatılacağını düşünüyoruz. Zaten Feige son anda bombayı patlattı ve anlatmaya zaman bulamadıkları filmlerin isimlerini teker teker açıklamaya başladı. Bunlar; Captain Marvel 2, Black Panther 2, Mutants, Fantastic Four ve Guardians of the Galaxy 3. Bu filmlerin tarihleri daha belli olmasa da dediğimiz gibi D23'de anlatılabilir. Ayrıca Spider-Man 3 bulunmamasının nedeni filmin teknik olarak bir Sony yapımı olması ve onların açıklayacak olması. X-Men yerine de Mutants denmesi baya ilgimi çekti. Bu arada bu açıklanan filmlerinin logo ve tarihlerinin değişme ihtimalleri var hatta belki Inhumans gibi filmden diziye dönüştürülür ama çok sanmıyoruz. Feige tabii son bir şey daha açıkladı bitirmeden önce.

BLADE


Son olarak ise tarihi belli olmasa da Blade filmi açıklandı. 2 Oscar ödüllü oyuncu Mahershala Ali ise karakteri oynayacak. Hatta söylenenlere göre Ali, Oscar'ı kazandıktan sonra Feige ile kendisi konuşup Blade'i oynamak istediğini söylemiş.

Sonuç olarak Phase 4 şu anlık böyle sayın okurlar. Daha açıklanmayan ve üzerine ışık tutulmayan filmler olsa da ileride onlardan da bahsedileceğini düşünüyoruz. Peki sizin en çok heyecanlandığınız film veya olay ne? Phase 4'e hazır mısınız?

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.