Atış Serbest #2: MCU MJ'ı, Raimi MJ'inden Çok Daha İyi


Kabul etsek de etmesek de Mcu'nun Mary Jane adaptasyonu Michelle Jones ve öyle olacak gibi. Bu benim için sorun değil çünkü çizgi roman MJ'i ve Mcu MJ karakter olarak benziyorlar, Raimi MJ'i ise sadece tip olarak çizgi roman MJ'ine benziyor. Peki neden Mcu MJ'i daha iyiydi gelin bakalım;

1. Kişilik 


Raimi MJ'i kendini düşünen dar kafalı, bencil biriydi. Karakterin iç açıcı psikolojisi ilgi çekici değildi. Mcu MJ'i psikolojisi ilginç olan ve hoş bir kişiliğe sahip 16 yaşında birisi. MCU MJ'i, Peter FFH'de Fury'nin yanına Quentin'in kötü olduğunu söylemesi için yola çıktığında onun için endişelenmesi çok doğaldı. İleride çizgi romanda olduğu gibi güçlü bir kadın karakter olacaktır.

2. Peter ile İlişkisi 


Raimi MJ'i, Peter'ı zorlamak için sağlıklı olmayan birkaç yola başvurdu. Başka insanlar ile Peter'ı kıskandırmak için birlikte oldu ve bu hiç hoş değil. Mcu MJ'i, Peter'ı toksik olmayan ve sağlıklı yollar ile sınadı.

3. Güven 


Peter ve MJ çizgi romanlarda hep birbirine destek çıkan hatalarını kabul eden ve ders çıkaran karakterlerdir. Raimi MJ'i ise Peter'a yalan atan ve kendini düşünen birisiydi. Mcu MJ'i kendi hakkında Peter'a dürüstçe konuşabiliyordu FFH'de.

4. Aksiyona Dahil Olma 


Çizgi romanlarda MJ, Peter'ı öldürmesin diye Morlun'un üstüne atlamış birisi ama Raimi MJ'i aksiyonda bağırıp çağırmaktan başka bir şey yapamıyor. FFH'de sevdiğim noktalardan biri Michelle'in aksiyonda bir şeyler yapmasıydı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.