DCeased #3 İnceleme


DC'nin büyük zombi hikayesi hızla devam ederken biz de merakla okumaya devam ediyoruz. Artık seriyi yarılamamızla birlikte olaylar biraz daha ciddileşmeye ve büyük çaplı hissedilmeye başluyor. Seriye kapakların çekiciliği ile başlayanlar için söylüyorum bu sayının kapağı baya yanlış yönlendiriyor ve biraz beklentilerimizi farklı yöne çekiyor.

Bu sayıda hikayenin çok ilerlemediğini söylemem lazım. Biraz daha karakterlerin kendi hikayelerini okuyoruz ve anlayışla karşılıyorum. Gereksiz hissettirmeyerek hem karakterlerin bu durumla uğraşlarını güzelce gösteriyor aynı zamanda salgının büyüklüğünü gösteriyor ve farklı karakterlere de yer veriyor. Superman ve Harley hikayesi yavaşça devam ederken geçen sayı azıcık gördüğümüz Aquaman kısmı biraz daha ciddileşiyor.


Sayıda çok iyi bir duygusal harmanlama var. Hep umutla bakan karakterlerin yavaşça bu evrende parçalanışını okuyoruz. Hele sayı boyunca Superman'in parçalanışını okuyoruz ve son sayfalarda da en büyük yumruklar atılıyor karaktere. Onla birlikte siz de üzülüyorsunuz ki bu da yazarın ve çizerin sözler olmadan sadece sahnelerle ne kadar iyi iş çıkardığını gösteriyor.

Sayıyla ilgili çoğu şeyi sevdiğimi belirtebilirim. Duygular, aksiyon ve olay örgüsü çok güzel ama...AMA...sayı hakkında iki büyük sıkıntım var. İlki Harley Quinn hakkında. Şimdi siz diyorsunuz ki bu iki yüzlü Harley, teknoloji ile yayılan bir virüse, yakalanmadı. Bu yazarın Harley'i sevdiği için yaptığı saçma bir numara olarak görüyorum ve sayıdaki Harley gibi sinir bozucu buluyorum.

Diğer bir sıkıntım ise umudun tükenişi. Tamam seriyi yarıladık da nasıl herkes bu kadar hızlı umudunu kaybetti. Kimse bir cevap veya çare bulmaya çalışmıyor. Alfred bile helikopterle giderken aşağıdakilere füze atıyor. Sanki herkes çok hızlı umudunu kaybetmiş gibi geliyor. Hatta umut ışığı olması gereken Superman bile işe yarar bir şey yapmıyor ve sadece binadakileri sokağa taşıyor. Biraz saçma geliyor çare bulunmaya çalışılmaması. Batman mi tek akıllı olandı?


Onun dışında Trevor Hairsine'ın çizimleri gayet güzel. Seride yaşanan kaosu ve vahşeti baya iyi gösteriyor ve bazı yüz ifadeleri tuhaf gözükse de karakterler baya hoş çizilmiş. Salgına yakalanmış haller de korkutucu gösterilmiş. Kısacası sunum ve tasarım üst noktada.

DCeased bu sefer daha yavaş bir sayı ile karakterlere odaklanarak güzel bir sayı çıkarıyor ama bazı sıkıntılarım da aşağı çekiyor. İlk sayıdan çok daha iyi ama ikinci sayıya ne bir şey ekleyiyor ne de ondan bir şey alıyor. O yüzden önceki sayıyla aynı notu vermekle yetineceğim. Duygusallık ve karakterler işlenişi sanırım bu serinin en sevdiğim kısmı ve öyle de kalmaya devam edecek.

NOTUM: 8.0

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.