The Batman Who Laughs #7 İnceleme



Scott Snyder ve Jock'un The Batman Who Laughs serisi 6 sayı ve bir tie-in ardından büyük sonunu verdi. Peki uzun süredir devam eden bu hikaye gerçekten okuyucu ve evreni etkilemeyi başarıyor mu yoksa birkaç yıl içinde unutulacak hikayeler arasına mı kazınıyor? Son anda eklenen 7.sayı baya dolu mu yoksa biraz daha uzun bir 6.sayı olsa da olur muydu?

Hikaye son sayının kaldığı heyecanlı yerden devam ediyor. Batman artık Joker toxininin tam etkisindedir ve Batman Who Laughs’a karşı Alfred ile birlikte direnmeye çalışmaktadır. O sırada Batman Beyond kostümleri giymiş James Gordon ve James Jr., Grim Knight’ı durdurmaya çalışmaktadır yoksa tüm Gotham Joker zehrine sahip olacaktır. Minik bir paralellik söz konusu yani burada. Neredeyse ele geçirilmiş iki karakter baba figürleri ile büyük kötüye karşı koymalıdır yoksa her şey kötü sonuçlanacaktır. Sayı bu çizgide ilerliyor.

Hikaye gayet iyi ve çoğunlukla akıcı. Güzel sürprizler ve heyecanlı anlar var. Batman ile TBWL’ın epik karşılaşması ve Gordon ailesinin zorlu anlarını gayet beğendim. Snyder, yıllardır aktarmaya çalıştığı Batman ve James Jr. ardındaki fikrini bu sayıda daha iyi dile getiriyor ama çok dile getiriyor. Sayının başlarında güzelce anlatılıyor ama sonunda Bruce’un Alfred’le konuşurken yeniden anlatılmasını gereksiz ve sıkıcı buldum. Sayı ne kadar güçlü ilerlese de sonlarda çuvallıyor diyebilirim. Snyder’ın fazlaca yaptığı açıklamalardan çoğunlukla rahatsız olmayan ben bu sayıda biraz yoruldum çünkü o sondaki açıklamaları okurken gerçekten dikkatinizi çeken bir olay yok. Normal bir konuşma ve üstüne bir sürü diyalog.

Gelelim 7. sayı konusuna. Dediğim gibi sayının başları gayet akıcı ve güzel ama sonlar biraz uzatılmış hissettiriyor daha uzun bir sayı yapmak için. Bu sayıyı normal uzunlukta yapabilirlerdi ya da bir önceki sayıyı daha uzun yapabilirlerdi. Ayrıca bundan sonra Batman/Superman serisinde TBWL’ı yeniden görecek olmamız biraz can sıkıcı. Karakteri ve yenilip büyük planının suya düşmesini yeni gördük ve hemen bir ay sonra yeniden karşımıza yeni bir planla çıkacak. Açıkçası bu serinin verdiği heyecanı ve sonunda verilen zafer hissini düşürüyor.

Jock ise kesinlikle kendini aşmış. Çizimler ve yaratılan atmosfer baya gerici. Karakterlerin duyguları ise güzelce verilmiş. The Batman Who Laughs’ın korkutucu kabus görünüşü hiçbir panelde aynı değil ki kabus görünüşünün gerçek olmadığını çok güzel gösteriyor. Renkler ise sayıda fışkırıyor. Yeşiller, maviler, sarılar ve turuncular her sayfada önünüze fırlıyor ve olaydaki kaosu renklerle de aktarmış oluyor.

Bir seriyi daha kapadık, bir inceleme sürecinin daha sonuna geldik. Sayıyı gayet beğendim ama biraz da seriden genel olarak bahsetmek isterim. Ne kadar son kısımları zorlama hissettirse de The Batman Who Laughs tatmin edici ve güzel bir hikaye. Muhteşem çizim, diyalog ve aksiyonun bulunduğu bir seri oldu. Karakteri ileride Batman/Superman serisinde nasıl göreceğimizi gerçekten merak ediyorum. Serinin düşük anları olsa da eminim ki cilt olarak okuyunca daha güzel gelecektir.

Notum: 8.5
Serinin Not Ortalaması: 8.4

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.