Marvel's Avengers Mighty Thor Ek Paket İncelemesi | Doktor Bu Ne?



Marvel's Avengers'ı Türkiye de oynayan sanırım tek oyuncu benim. Uzun yıllardır beklenen bu oyunun bir kesim (Hatta o kesim oldukça kalabalık.) oyuncuyu büyük hayal kırıklığına uğrattığı aşikar fakat oyunun çıkışında yaptığım incelemede eksiklerinin olduğunu, bunları geliştirip toparlayabileceklerini söylemiştim. Nitekim biraz da öyle oldu. Crystal Dynamics Avengers'ı 1 senede elinden geldiğince toparlamaya çalıştı. 3 tane hikaye DLC'si ve 4 tane karakter, 2 büyük endgame içeriği, yeni bölgeler derken oyun ufak da olsa toparlandı fakat Avengers'ın türdaşlarına yaklaşması için daha çok çalışması gerekiyordu. Bu yüzden yılın başında oyuna Mighty Thor'un ekleneceğini söylediler ve birçok kişi bu duruma sinirlendi çünkü oyuna farklı Avengerların gelmesi beklenirken Jane Foster'ın gelmesi? İşte bu gerçekten saçmaydı. Birçok kişi bu karakterin farklı ve yenilikçi olduğunu savunurken bir tarafın oyundaki en kötü karakter olacağını söylemesi... Crystal Dynamics'in bu tartışmalar yüzünden az başı ağrımamıştır. Neyse yine çok uzattım gelin şu Jane Foster neymiş bir bakalım.



Hikayemiz... Bir saniye. Hikaye yok ki! Evet Jane Foster bir hikaye ile gelmiyor arkadaşlar; hatta ara sahnesi bile yok. Oyunu açtığınız zaman tak diye karakterin açıldığını ve oynanabilir olduğunu söylüyor o kadar. Ha lore anlamında çoklu evrenden geldiğini, işte Odin ile savaştığını falan öğreniyoruz ama bunların oyuna katkısı var mı? Tabii ki hayır. E hal böyle olunca oyuncularda bu karakterle ne yapacağını bilmiyorlar. Görev deseniz oyunda tekrar tekrar yaptığınız görevleri size geri yaptırıyor. Ödül olarak ise takedown ve altın loot veriyor. Peh. Vermese de olurdu yani.



Karakter o kadar aceleye getirilmiş ki her karakter ile gelen çizgi romanlar, harm room görevi veya farklı kostümler falan bunların hiçbirisi yok. Oyunun yükleme ekranında ve ana resminde bile karakter yok. İnsanın neden diyesi geliyor yani madem acele karakter yapacaksın bari düzgün yap. 



Oynanış deseniz birkaç yeni özellik haricinde karakter Thor'un aynısı. Bazı animasyonlar, bitiriş hareketleri hatta 2 tane özel hareketi bile aynı. Tamam bu konuda üstlerine biraz fazla gidiyorum çünkü bu karakterin echo bir karakter olacağını söylemişlerdi ama Hawkeye da echoydu fakat onun özellikleri, kullanımı tamamen farklıydı. Neyse yeni gelen özelliklerden bahsedecek olursam Jane, Thor'dan daha fazla Mjolnir ile bağı olduğu için onu daha kolay kontrol edebiliyor böylece çekici rastgele bir yere atsanız bile o bir şekilde düşmanı görüp ona doğru hamle yapabiliyor. Bunun dışında çekici bir yere atıp geri çektiğiniz zaman yolda olan düşmanların hepsine çarpıp Jane'e geri dönüyor. Böylece kolayca alan kontrolü yapabiliyorsunuz. Instric (Üstte bulunan bar.) doldurunca Mjolnir'i her fırlattığınızda şimşekler çakıyor ve uzaktan vurma gücünüz artıyor, ayrıca Mjolnir olmadan düşmanlara tekme de atabiliyorsunuz. Başka ne vardı? Heh. Jane'in ultimate özelliği yepisyeni ve oyundaki bir çok ultimate'dan daha güzel. Jane ultimate'ı kullandığı zaman Mjolnir'i sert bir hamle ile ileri fırlatıyor ve Valkyrie zamanında kullandığı Undrjarn'ı eline alabiliyor. Havalı olması haricinde Undrjarn'a özel bir combo listesi bulunmuyor yani mjolnir ile aynı çalışıyor. Bana kalırsa oynanış çeşitliliği açısından vasat ama oynanış bakımından eğlenceli. Eğer Thor'u sevdiyseniz yüksek ihtimalle Jane Foster'ı da karakter olarak seversiniz çünkü neredeyse aynı :D



Kozmetik bakımından Jane yine sınıfta kalıyor. Challenge Card'ın da ünik 3 tane kostüm var ve onun dışındakiler aynı kostümün farklı renklisi. Mağazadan kostüm almak isteseniz sadece 1 tane kostüm var. 1. Ayıptır be. Emote bakımından yeterli olsa da bitirmiş hareketleri bakımından hayal kırıklığı çünkü çoğu bitiriş hareketi Thor'un bitirmiş hareketleri ile aynı. 



Kısaca Jane Foster beklentimi hiç ama hiç karşılamadı. Aceleye gelmiş olduğu her yerinden belli oluyor. Keşke Crystal Dynamics biraz daha uğraşıp kaliteli bir iş ortaya koysaydı ama bu haliyle gelmeseydi de olurdu dedirtiyor. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.