Baskısı Yok - 11 Nisan 2018


Baskısı Yok'tan selamlar arkadaşlar. Bu yeni yazı dizisinde her hafta çıkacak olan çizgi romanlardan çizgi roman kutunuz da bulunması gerektiğini düşündüğüm yayınları listeleyeceğiz. Baskısı Yok çünkü bu sayıların baskısı yok ve olduğunda sizin çizgi roman sepetinizde olmayı bekliyor olacaklar.

Peki bir sayı listemde değilse kötü mü? Hayır tabii ki. Burada bahsettiğimiz en öne çıkanlar. Önceliğim tabi ki hikayeler. Bu listede belki de anında bitecek variant kapaklar yok.

Ama artık Action Comics ayındayız ve bu ay çıkacak DC yayınlarında Superman variantlarını incelemeyi unutmayın.

Liste yayıncı ve başlığa göre alfabetik sıralamalı olacaktır. Serilerin kapaklarını ve yaratıcı ekip bilgisini yazacağım.


Biraz üzücü ama bu hafta Boom ve Dark Horse Comics'ten ilgimi çeken olmadı. Sizin varsa yorum kısmında öğrenmek isterim.



DC COMICS

ACTION COMICS 80 YEARS OF SUPERMAN HC


(Yazarlar) Jerry Seigel, Fred Guardineer, Mort Weisinger, Don Cameron, Jerry Coleman, Otto Binder, Edmond Hamilton, Len Wein, Cary Bates, Marv Wolfman, John Byrne, Roger Stern, Joe Kelly, Grant Morrison, Paul Levitz (Çizerler) Joe Shuster, Fred Guardineer, Mort Meskin, Ed Dobrotka, Wayne Boring, Stan Kaye, Al Plastino, Jim Mooney, Curt Swan, George Klein, Carmine Infantino, Dick Giordano, Joe Giella, Gil Kane, John Byrne, Kerry Gammill, Dennis Janke, Bob McLeod, Ben Oliver, Neal Adams (Kapak) Jim Lee, Scott Williams

Normalde fasiküller için olan bir listeye cilt eklemek olmazdı ama böyle bir koleksiyon ürününü kesinlikle inceleyin. DC'nin bizi aşırı doz Superman vereceği bir ayda AC #1000 sonrası en öne çıkan bu cildin biraz daha dolu olabileceğini düşünsem de (Özellikle yakın yıllardaki benim sevdiğim bazı hikayelerin olmayışı.) önemi açısından rafınızda durması gerek.

DETECTIVE COMICS #978


(Yazar) James TynionIV (Çizer) Javi Fernandez (Kapak) Eddy Barrows, Eber Ferreira

Batman ailesini köşelere ayrılmışken şimdi de bu ayrılıkların sonuçları ile karşı karşıyayız. James Tynion kendi favori karakterleri ile donattığı hikaye son hızına kavuşmuşken kopmuş bağlar kapanacak mı yoksa daha fazla kayıplara mı neden olacak? Okuyup öğrenelim.

FLASH #44

(Yazar) Joshua Williamson (Çizer/Kapak) Carmine Giandomenico

Flash War'a girerken seri son hız devam ediyor. Çizer olarak kadroda Carmine'ın geri dönmesi çok güzel. Özellikle son sayılarda eksikliğini hissediyorduk. Benim gözümde Flash'ın kendi Knightfall'u olabilecek bir hikaye sonrasındaki büyük hikayenin varlığı ile belki de kendini yeterince keşfedemedi. Ama Flash ailesi için çok güzel bir hikaye.

HAL JORDAN AND THE GREEN LANTERN CORPS #42


(Yazar) Robert Venditti (Çizerler/Kapak) Jordi Tarragona, Rafael Sandoval

Metal #6'yı okuyanlar bu yeni hikayenin öenmini bilir. Robert Venditti uzun Green Lantern macerasındaki son hikayenin ilk sayısı olması bile oldukça önemli. Özellikle en son başarılı Zod hikayesinden sonra. Prelude olarak yayınlanacak hikayeden 50. sayıya kadar uzun ve güzel bir yolumuz var gibi görünüyor.

IMMORTAL MEN #1

(Yazar) James TynionIV (Çizerler/Kapak) Jim Lee, Scott Williams

Geçen yazımı okuyanlar bilir. New Age of Heroes'un iniş çıkışları var. Ama belki de Metal ile gerçek ve direk bir bağlantısı olan bir seri olması bğyğk önem taşıyor. Aynı zamanda DC evreninin ölümsüzleri var. Ra's Al Ghul bile en gençleri olduğunu söylemişti. Kim bilir nasıl bir hikayeler var onlarda...

SUPERGIRL #20

(Yazar) Steve Orlando, Jody Houser (Çizer/Kapak) Robson Rocha

Mayıs ayı ile yeni döneme girerken bazı seriler veda ediyor. Bunlardan biri de güzel bir ivme kazanan Supergirl. Artgem sayesinde bu iptalin satışlar yüzünden olmadığı belli. Olası Young Justce serisi için düşünülen Supergirl'ün son maceralarındaki kalite ilk sayılara göre yukarıda idi. O yüzden güzel bir final bekliyorum.

WONDER WOMAN #44

(Yazar) James Robinson (Çizer) Emanuela Lupacchino (Kapak) Carlo Pagulayan

James Robinson'ın WW'si sanki önce soru oluşturup cevaplamak için varmış gibi. Kötü bir iş değil ama şuaralar bu kitaptaki insanlar işinin zirvesinde değil. Bunlar bu sayı ile değişebilir. Wonder Woman benim favorilerimden Darkseid'a karşı. Söz artık kitapta.


IMAGE COMICS

CRUDE #1

(Yazar) Steve Orlando (Çizer/Kapak) Garry Brown

Nedenini kimse bilmiyor ama büyük ikilide çalışan yazarlar bağımsızlar da çok daha iyi oluyorlar. Aynısı Steve Orlando için geçerli olabilir. Oğlunun intikamı için yola düşen emekli bir suikastçının hikayesi başta kulağa klişe gelebilir. Ama vaat ettiği duygusal yapısı ve olası gizemleri ile öne çıkan bir kitap.  

DEAD HAND #1

(Yazar) Kyle Higgins (Çizer/Kapak) Stephen Mooney

Büyük ikili dışında düzenli bir başarı yakalayan Kyle Higgins'ın yeni hikayesi özellikle ön incelemelerde yüksek puanlı idi. Preview larda gördüğüm kadarı ile Stephen Mooney çizim olarak da Higgins ile harika bir iş çıkarıyor. Soğuk Savaşın bitiminden devam eden bir gizem ve macera hikayesi. Ajanlık hikayeleri niye benim zayıf noktam?

GIDEON FALLS #2

(Yazar) Jeff Lemire (Çizer/Kapak) Andrea Sorrentino

Sokaktaki çöpleri toplayan bir genç ve kasabaya yeni atanmış bir rahip ikilisi bir kitap için en tuhaf ikililerden biri olur herhalde. Tabii Gideon Falls değilse. Jeff Lemire'in asıl dünyası olan bağımsızlarda bu defa kendimizi... aslında açıklamak da zor. Konuşma balonsuz okuyabileceğiniz Anfrea Sorrentino'nun inanılmaz çizimleri ile devam eden bu yeni seriyi kesinlikle deneyin. Sonra anlatılması zoru anlarsınız.

OBLIVION SONG #2

(Yazar) Robert Kirkman (Çizer/Kapak) Lorenzo De Felici

Robert Kirkman yeni evreninin saracağını kim bilebilirdi? Canavarlar tarafından ele geçirilmiş bir şehirde hayatta kalanları bulmaya çalışan tek bir adamın ve bilmediği diğer korkunç sırların anlatıldığı bir kitap olan Oblivion Song kalitesini korursa kesinlikle yükselir. Lorenzo yerine daha ciddi bir yapı çizimi olan bir artist ile daha iyi olunur muydu bilinmez ama kesinlikle güzel bir yolculuk.


MARVEL COMICS

AVENGERS #688

(Yazarlar) Mark Waid, Al Ewing, Jim Zub (Çizerler) Aaron Kim Jacinto, Stefano Casselli (Kapak) Mark Brooks

No Surrender isimli bir kitap nasıl insanı pes ettirebilir? Kabul klasik Avengers hikayelerine göndermeler ve bunun tarihsel bir kitapmış gibi işlenmesi etkileyici. Ama işlenişini düzeltmesi gerek ve sona yaklaşırken çok geçmiş olabilir. Yine bir Avengers'ın öleceği ya da büyük bir bedel ödeyeceği sayıda Avengers, Voyager ile Dünya'yı kurtarma yarışına girecek.

CAPTAIN AMERICA #700

(Yazar) Mark Waid (Çizer/Kapak) Chris Samnee

Ve haftanın en özellerinden. Rekor sayıda özel sayı göreceğimiz 2018 Captain America #700 ile devam ediyor. Nükleer savaşın yok ettiği yakın gelecekte Steve Rogers kendisine güvenen insanlar için King America olması gerekecek. Mark Waid'in Kral Jack Kirby çizimleri ile ortaya çıkardığı kısa hikaye bonusu da unutmayalım.

DOMINO #1
(Yazar) Gail Simone (Çizer) David Baldeon (Kapak) Greg Land, D'Armata, Frank

Domino Weapon X sonrası yepyeni serisi ile geliyor. Gail Simone yazarlıkta olmasa bunun Deadpool filmi için ucuz bir kitap olacağını düşünürdüm (Yine de muhtemelen film için). Kendi şansını kendi yaratan Domino acaba kendi serisinde de başarılı devam edecek mi? Neden olmasın.

EXILES #1
(W) Saladin Ahmed (A) Javier Rodriguez (CA) David Marquez

Black Bolt ile zirveye yükselen Saladin Ahmed bu defa bir takım kitabı ile geliyor. Hem de Exiles ile. Mutant Blink'in liderliğini yaptığı (Arka planda Dünyayı izleyen Nick Fury) yeni ve olağan dışı ekip sadece Dünyayı değil Multievreni kurtarmaya geliyor. Atlayın gidelim.

THANOS #18
(Yazar) Donny Cates (Çizer/Kapak) Geoff Shaw

Ve geldik bu hafta ki favorime. Adeta saniyeleri saydıran Donny Cates'in Thanos hikayesi son sayıya ulaştı. Bütün yaşam öldü ve elimizde bir düğün, bir gelin ve iki Thanos var. Bu denklemin nereye varacağı bilinmez ama GİDİP HİKAYEYİ OKUYUN.

VENOMIZED #2
(Yazar) Cullen Bunn (Çizer) Iban Coello (Kapak) Nick Bradshaw

İlk sayı düşündüğümden daha ilginç oldu. Bütün Marvel evreni(Aşağı yukarı) symbiote upgrade'i alırken şimdi de Poison'a karşı. Kitabın ana kötüsü olayı biraz karışık ama yine de keyifli bir okuma vaat ediyor. Biz ne zaman Symbiote ile kavuşacağız acaba?

X-MEN BLUE #25
(Yazar) Cullen Bunn (Çizer/Kapak) Jorge Molina

X-Men benim en favori takımım. Şimdi asıl Blue takımı uzayda kayıpken (Her an Venomized için Dünya'ya serbest düşüş yapabilirler.) yeni bir Blue Team ortaya çıkıyor. Bu takım ne kadar sürer bilinmez ama ilginç karakterleri ve Cullen Bunn'un tüm seri hikayelerini artık bir araya getirmesi ile büyük bir önem taşıyor. 


X-MEN RED #3

(Yazar) Tom Taylor (Çizer) Mahmud A. Asrar (Kapak) Travis Charest

Geldik en sevdiğim X kitabına. Yepyeni ekibi ile yola çıkan Jean'in başında bu defada Sentineller var. Ayrıca Gambit. Üstelik sayıyı Türk gururlarımızdan Mahmud Asrar çiziyor. Ayrıca Gambit. 
 


Bu haftalık bu kadar. Kaçırdığımı düşündüğünüz ve sizin merakla beklediğiniz bir sayı var mı? Lütfen yorumlarda paylaşın. Haftaya görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.