Legacy Günlükleri- The Mighty Thor #705 İnceleme


The Mighty Thor serisinde hikayenin bitmesine bir sayı kalmış durumda ama bu sayıda ana hikaye bitti gibi. Bu incelemede spoiler var ama zaten hikayenin adında da spoiler var. Okumak size kalmış. Hikayenin artık en üst noktasındayız ve olay tek bir noktaya odaklı. Thor vs Mangog başlasın!

The Death Of The Mighty Thor Part 6 İnceleme

Sanırım üç yıldır Thor olan Jane Foster artık yolun sonunda. Mangog'u durduracak tek kişi o. Zaten sayıdaki görkemli girişi her şeyi anlatıyor. Ölümün kıyısında olan Jane'e karşı ölüm getiren Mangog'un kapışması tüm sayıya yayılmıştı. Diğer karakterlerin buradaki duygu kargaşası çok iyi. Bir Jane'e değer verenler var, bir de Odin var. Herhalde tek Jane'e karşı bakışı değişmeyen kişi o zaten.


Tüm bu güzel ve çarpıcı aksiyonun sonunda artık spoiler sayılır mı diye düşündüğüm, tahmin edilen son geldi ama hiçbir şok eden şey yok. Hepsi beklenen şeylerdi. Zaten hikayenin ismi buydu. 

Şu ana kadarki tüm Thor incelemelerinde çizim ve renklendirmelerden bahsettim. Bu sayıda yine tekrar edeceğim ama Russell Dauterman ve Matt Wilson olağanüstü bir iş çıkartıyor yine. Karmaşıklığı ve vahşeti en iyi yansıtan takım olsa gerek. Paneller ve çizimlerle ilgili her şey çok güzel.


Ağlamıyorum, gözüme Mjolnir kaçtı...
Benim gibi başlangıçta Jane Foster Thor'u sevmeyenlere bu seriyi kesinlikle öneririm. Hele bu hikayeyi. Aksiyonu, diyaloğu ve duygusallığı çok iyi bir dengede ve çok güzel. Jane Foster ile Odinson'ın yüz yüze durduğu ve son anlarını geçirdikleri yer, tüm sayıdaki aksiyon, ardından bir sessizlik, bir duygusallık yüklüyor.

Sonraki sayı artık serinin sonu. Bu düz ve güzel hikaye aslında bu sayıda bitti. Muhtemelen sonraki sayı ve ondan sonraki tek sayılık hikaye daha sessiz geçecek ve olayların sonucunu gösterecek. Sonraki incelemelerde görüşmek üzere.

Notum: 9.5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.