Hal Jordan & The Green Lanterns #42 İncelemesi - Spoilersız


Darkstars: Power Ranger mı Orange Lantern mı?



- Ölümcül Kuvvet - 


Birkaç bölüm önce bahsi geçen "Controllers"ı hatırlıyorsunuzdur? Yoksa hatırlamadınız mı? Hani Guardians ile aynı anda zamanda birlikte yaşayan ve git gide evreni kontrol etmeye kendini adayan ekip. Hala hatırlamadıysanız turuncu guardians diyebiliriz. Kötü koruyucular (guardians)? Neyse...

Zod Hikayesinden önceki hikayede var olan ana kötüler "Controllers" bu bölümde geri geliyor. Geçtiğimiz sayılarda gösterildikleri gibi sayıları çok az olduğundan ordu yaratmaya karar veren "Controller"lar yeni bir ordu yaratmak adına çalışma yapıyorlar ve ortaya "Darkstars" çıkıyor.

Marvel'dan tanıdığımız Ultron ve Power Rangers'ın gayrimeşru çocuğu konumundaki Darkstar kostümü sahibini aramak üzere Controllers'a baş kaldırıyor ve önümüzdeki 4-5 sayının hikayesi de belli oluyor.


Otonom olan Darkstar One (ve potansiyel olarak diğer Darkstar'lar) sahiplerini arıyor ve ortaya yeni bir düşman çıkıyor. Vendetti'nin burada hakkını vermek lazım. Bir önceki hikayede tohumlarını ektiği olaylar yeşeriyor ve yeni bir düşman kazanıyoruz. Güç ve dayanıklılık olarak Green Lantern'lar ile baş başa gidebilecek, ama Green Lantern'ların aksine öldürmemek gibi bir kısıtlaması olamayan yeni bir tür. Tek başına belki de iş yapamayacak, ancak ordu olduğunda dengeleri bozabilecek bir güçten bahsediyoruz. Özellikle Hal Jordan'ın son zamanlarda yaşadığı öldürmeli mi öldürmemeli mi ikilemini de düşünürsek, bu düşmanın Green Lantern ideolojisine ters düşeceği ve hikayede değişikliklere sebep olacağını düşünmemek elde değil.




Spoiler'lara girmeden maalesef bu kadar bahsedebiliyorum, ancak "pilot bölüm" diye nitelendirebileceğimiz bu sayı ileride güzel hikayelere ve sevdiğimiz karakterlerde kalıcı değişikliklere gebe olabilir. Van Sciver'ın çizimleri ortalamanın hemen üzerinde bir yerde gezinse de hikaye içeriği gereği ağır bir bölüm olmadığından kabul edilebilir bir puanlandırma hak ediyor.

Çok orijinal olmasa da "Darkstars Rising" hikayesinin sevdiğimiz Green Lantern'lar üzerindeki etkisini merak etmiyorum demek yalan olur...

- 6.0/10 -
Can Tüz

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.