'Sen Kimsin?': Thane

İlgili resim

Uzunca bir aradan sonra Sen Kimsin serisine yılın belki de en çok konuşulan karakterinin oğluyla kaldığımız yerden devam ediyoruz. Thanos'un oğlu Thane.

Karakterin Orijini

Thane Thanos’un Inhuman kökenli oğludur. Thanos oğlunun varlığını öğrendiğinde ordusuna tüm evrende ki 16-22 yaş arasında olan erkeklerin başlarını istediğini söyler. Bu görevi bizzat Corvus Glaive yönetir ve gezegen gezegen dolaşıp efendisinin verdiği görevi tamamlamaya çalışır. Sıra Attilan şehrine geldiğinde ise Corvus Glaive, Inhuman halkının Thanos tarafından emredilen haracı ödemeleri gerektiğini, eğer ödemezlerse Attilan’a savaş açılacağını kesin bir dille söyler. Bunun üzerine Black Bolt, Illuminati üyelerini toplayarak Thanos’un Dünya’ya oğlunu öldürmek için geleceğini söyler. Bu sırada Ebony Maw, Doctor Strange’i etkisi altına alarak Thane’in yerini öğrenir. Thane Orollan adında gizli bir şehirdedir.

Buradan sonra Infinity hikâyesi bize olayı şöyle anlatıyor:

“Binlerce yıl önce, Inhuman Kraliyeti bölündüğünde birkaç kabile yıldızlar boyunca dağılmış, çok daha azı bir gün evlerine geri dönmek için dağılmıştı, çoğu dünyaya dağılmıştı..
Uzun süredir insanlığın arasında saklanıyorlardı.
Lor, bu kayıp hanedanlardan biriydi
Sadece tek bir çalıntı Terrigen kristal parçasına sahiptiler. Bu dışlanmış Inhumanlar için büyük değişim… Terrigenesis… Her nesilde bir kere gerçekleşiyordu.
O zamanlar bile sadece çok az kişide.
Sisin halklarına en iyi armağanları sunması için dua ettiler.
Büyük zihinler, güçlü savaşçılar, kurucular, yaratıcılar.
Bir avuç kişi için dua ettiler.
Ve geri kalan herkes doğdukları halleriyle ellerinden geleni yaptılar.
O ŞİFACIYDI.
Adı Thane’di, Thanos’un oğluydu…
Ve babası onu öldürmek için yıldızları aşmıştı.”

Oğlunun yerini henüz bilmeyen Thanos Attilan şehrine gelip Black Bolt ile dövüşmüştür ve Black Bolt sesini kullanarak Terrigen bombasını etkin hale getirmiştir. Bu bomba Terrigenesis için bir dağıtım sistemidir ve Terrigen’i nitrojene eşitlemiş, dünya çapında peş peşe gelen bir değişimi tetiklemişti. Terrigen bulutu yayıldıkça genetik kodunda Inhuman DNA’sı bulunalar, doğum haklarını almayı başarmışlardı.


thanos vs black bolt ile ilgili görsel sonucu

Hikâyenin devamında:

“Inhumanlar arasında Terrigenesis’in aslında gerçekten kim olduğunu ortaya çıkardığına dair bir inanış vardır.
Yalanı sildiğine ve gerçeği ortaya çıkardığına dair.
Thane her zaman içinde olandan… Ondan kaçamayacağından korkmuştu.
Soyunun gerçek mirası olduğundan.
Babasının oğlu olduğundan…Ve Terrigenesis bütün şüpheleri silecekti.
Thanos Dünya’ya oğlunu öldürmek için gelmişti… Aynı galaksinin her yerindeki diğer çocuklarını öldürdüğü gibi.
Thanos hayatını ölümün peşinde koşarak harcamıştı…
Henüz onu dünyaya getirdiğini bilmiyordu.”

Thane Terrigenesis yüzünden Inhuman formunu aldı. Bu sis onun içindeki gücü çıkardı ve çevresine ölüm saçmasına sebep oldu. Ebony Maw ise Thane’in etrafındaki kemik yığınlarının arasından çıkarak ona güçlerini kontrol etmesini sağlayacak özel bir zırh verirdi.
thane marvel ile ilgili görsel sonucu

Thanos etkisiz hale getirilip hapsedilen oğlunun yanına geldiği sırada Avengers ekibi Thanos ve askerlerine saldırdı. Hem güçlerini kontrol edebilmesi için zırh veren hem de Thane’i Thanos’un eline veren Ebony Maw Thane’in güçlerini test emek için onu serbest bırakır.

Bundan sonra Thane’in önünde iki tane yol vardı. Orollan’dan kaçabilir veya Thanos ile savaşabilirdi. Thane Thanos’un oğlu olduğunu kabul etti ve gücünü kullanarak Babası ve Proxima Midnight’ı “Yaşayan Ölüm” arasında bıraktı...

Karakterin Güçleri

Thane, Terrigenesis’ten sonra Inhuman güçlerine kavuştu. Sağ eli orijin kısmında anlattığımız gibi canlıları “Yaşayan Ölüm” arasında bırakırken sol eli ise çevresine ölüm saçıyordu.

Phoenix Force: Başka bir hikâyede ise Thane, Phoenix’in yeni sahibi olduktan sonra Phoenix’in büyük gücüne layık görüldü ve yıldızlar arası seyahat, telepati, telekinezi, ölümsüzlük, geçici manipülasyon, yeniden doğuş, kozmik pirokinezi gibi güçlere sahip oldu.
İlgili resim


Karakteri Kimler Yarattı ve İlk Çıkış

Thane, Jonathan Hickman ve Mike Deodato Jr. tarafından yaratılan Thane, ilk olarak New Avengers #10 ile karşımıza çıktı.

Karakterin Düşmanları ve Yakın Dostları

Black Dwarf, Proxima Midnight, Corvus Glaive, Supergiant ve Thanos düşmanları arasında yer alırken Ebony Maw, Death ve Trynka dostları arasında yer alır.

Bir 'Sen Kimsin?' yazımızın daha sonuna geldik. Bir sonraki yazımızda Bullseye karakterini ele alacağız. Sizler de bu seride görmek istediğiniz karakterleri yorumlara yazabilirsiniz...

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.