Spider-Man: Into the Spider-Verse Detaylı Fragman İncelemesi


Geçenlerde Sony Animations'ın yaptığı Spider-Man: Into The Spider-Verse filminden yeni bir fragman çıktı. Fragman bize konuşmamız için bolca içerik sunuyor. Bizde fragmandan gördüğümüz sahneleri detaylıca yorumlayacağız ve üstüne bazı çizgi romanlarla olan ilişkilerini konuşacağız.



Fragmanın başında Miles'ın okula gitmesini görüyoruz. Kendisi çizgi romanlarda pahalı bir özel okula kura ile girmişti. Okula götüren ve her durumda onu utandırmaya çalışan kişi ise babası Jefferson Morales. Filmde gördüğümüz gibi kendisi bir polis. Ayrıca çizgi romanlarda geçmişte bir çok suç işlemişti. 



Bu sahnede hemen farklı evrenlerden bahsedilmeye başlanıyor. Nasıl başka evrenlerde başka Spider-Manlerin bulunduğu ve nasıl hepsinin birbirinden farklı olduğu. Buna örnek olarak ise herkesin tanıyabileceği bir markayı farklı bir şekilde ve adla göstermişler.



İşte karşınızda Ultimate Green Goblin. Kanatları var ve ellerinden alev atabilir. Kendisi tam bir canavar. Ayrıca zamanında çizgi romanlarda Ultimate Spider-Man'i öldürmüştü. Önceki fragman ile ilişkilendirirseniz oradaki mezarlık sahnesinden bu filmde de Spider-Man'in kaderinin aynı olacağını düşünebiliriz.



İşte burası fragmanda benim en ilgimi çeken yerlerden. Burada klasik çizgi roman kutucuklarundan görüyoruz. Kutucuklarda "Ergenlitendir", "Normal bir örümcekti" ve "Ben normal bir çocuğum" gibi kendisine söylediği yalanlar bulunuyor. Güzel bir eklenti ama umarım çok aşırıya kaçmazlar.


Burada Miles'ı ısıran örümceği görüyoruz. Ana evrenin aksine Ultimate evreninde genetiği değiştirilmiş tek bir örümcek yoktu. Osborn bu örümceklerden bir sürü yarattı ama sadece birkaç tanesi işe yaradı.



Bu sahnede Spider-Man'in kostüm odasını görüyoruz. Bana biraz Bat Cave'i andırmadı değil. Solda zamanında Electro'ya karşı kullandığı Elecrto-Proof Suit, sağda ise Secret War mini serisinde giydiği kostüm bulunuyor. Burası cidden Peter'ın mı emin değilim. Belki başka bir evrendir.



Bu evrendeki Peter bazı taraflardan farklı ama bazı taraflarından baya tanıdık. İlk olarak kendisi pek parası olan birisi gibi gözükmüyor. O yüzden yukarıda anlattığım kostüm odasının onun olduğunu düşünmüyorum. Önü niye açık gezdiği hakkında hiçbir fikrim yok. Ayrıca bu Peter normalden biraz daha yaşlı. Belli ki uzun zamandır Spider-Man ve bu filmde Miles'a bir öğretmen gibi davranacak. 



Filmde diğer bir düşman ise Prowler. Ultimate evreninde kendisi Miles'ın amcası ve zamanında Jefferson ile suçlar işlemişti. Jefferson yol değiştirip polis olurken Aaron Davis suç işlemeye devam etti. Hatta kendisi Miles'ı ısıran örümceği Oscorp'tan çalmıştı. Aaron Davis'i Oscar'lı oyuncu Mahershala Ali seslendiriyor.



Düşman kadrosu fragmanı izledikçe genişliyor. Bu minik sahnede Wilson Fisk yani Kingpin bulunuyor. Filmde nasıl bir yer kapladığını bilmiyoruz. Belki Prowler'ın çalıştığı kişi Kingpin'dir. 



Hadi biraz Miles'ın Peter'dan farklı olan özelliklerinden bahsedelim. İlk olarak kamuflaj yeteneğine sahip. İstediği zaman görünmez olabilir. Fragmanda bu özelliği gösteriyor. Diğer bir özelliği ise Venom Blast. Bu çok güçlü bir elektrik şoku gibi ama bunu dokunarak yapıyor. 



İşte fragmanın bazıları için bomba noktası. Spider-Gwen yani Gwen Stacy. Filmde nasıl var? Nasıl bir parça oynayacak? Bunlar hala açıklanamayan sorular. Spider-Gwen yakın zamanda göreceğimiz büyük örümcek kadrosundan sadece bir tanesi. Fragmanda bu görünüş ardından minik bir Comic-Con şakası da geliyor. Arkadaşlar, Comic-Con cidden geliyor ya. 

Kaçırmış olduğumuz ve sizin merak ettiğiniz şeyler varsa, fragman hakkında fikirleriniz varsa yorum olarak söyleyebilirsiniz. Sonraki haberlerde ve incelemelerde görüşmek üzere. 


Yazan:




1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.