The Equalizer 2 İnceleme-Spoilersız



Oscarlı profesyonel oyuncu Denzel Washington'ın yeni filmi The Equalizer 2'nun basın gösterimine sizler için gittik. The Equalizer/Adalet film serisinin devamı olan yapımda karşımıza neler çıktığını hep birlikte değerlendirelim.

Yapımını Warner Bros'un, yönetmenliğini ise Southpaw (Son Şans), The Magnificent Seven (Muhteşem Yedili), Olympus Has Fallen (Kod Adı: Olympus) gibi başarılı yapıtlarından tanıdığımız Antoine Fuqua üstleniyor.

Serinin ilk filminde başrol oyuncumuz Denzel Washington-McCall gizemli ve sır dolu geçmişini geride bırakarak sıradan ve monoton bir hayata devam ettirmeye çalışırken Teri (Chloë Grace Moretz) adındaki Rus çetesinin eline düşen ve adeta yardım çığlıkları atan genç kıza yardım etmeye çalışır. Gerilim dozu yükseklerde olan bu filmin sonunda herkesin aklındaki sorulardan biri şüphesiz şuydu: "Bu Mc-Call'da kim?"

Gizemli McCall Kim?

Serinin devam filmi The Equalizer 2 'da yönetmen koltuğunda yine Antoine Fuqua oturuyor.
Başrol oyuncumuz Denzel Washington' a Pedro Pascal (Dave), Melissa Leo (Susan), Ashton Sanders (Miles) ve Bill Pullman(Brian) gibi isimler eşlik ediyor.

Hala geçmişinin izlerini derinden hisseden Robert McCall kendi tarzı ile adaleti aramaya devam eder. Bu süreçte tek samimi arkadaşı Susan'dan kötü haberler gelir. McCall ortaya çıkmalı ve suçlu olan herkesi er geç cezalandırmalıdır.

En önemli kısma gelecek olursak gerilim düzeyi beklediğimden de yüksek bir film olmuş.
Zaman zaman gerginliğinizi bir kenara bırakıp McCall'un verdiği insanlık dersleri ile perspektifi kendi iç yüzünüze çeviriyorsunuz.

Filmin genel akışında bazen söylenen her cümle kendinizi veya hayatınızı sorgulamaya itiyor. Duygu dolu anlar nadir de olsa vardı. McCall'un gizemi kafamda filmin sonlarına doğru çözülmeye başladı.

Bir Teri kadar aciz durumda olmasa da Miles'a verdiği hayat dersleri bir yana Susan ile olan dostluğu da çok etkileyeciydi. Filmde hareket ve gerginlik hiç bitmedi.Yavaş yavaş çözülen bir konu ve olay var ama film asla öyle ilerlemiyor. Gerginliği ve aksiyonu hissettiğimiz güzel bir film olmuş.

Senaristliğini Jack Reacher: Never Go Back (Jack Reacher: Asla Geri Dönme),The Expendables (Cehennem Melekleri) ve The Mechanic gibi filmlerden tanıdığımız Richard Wenk üsteleniyor. Yönetmenliğini ise Antoine Fuqua'nın yaptığı The Equalizer 2/Adalet 2, 22 Ağustos'da vizyona giriyor. Sizleri de serinin devamını getirmeye ve gerilim dolu dakikalar geçirmeye davet ediyoruz.






Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.