Upgrade İncelemesi- Spoilersız




Sizler için 31 Ağustos 2018'de vizyona girecek olan Upgrade filminin basın gösterimine gittik!

SXSW İzleyici ödüllü, gerilim türündeki Avustralya yapımı bir film olan Upgrade, talihsiz bir saldırıya uğrayan Grey Trace ve karısı Asha'nın sır dolu ölümünü araştırması ile başlıyor. Çift çok mutlu fakat talihsiz bir kaza yaşıyor ve Grey karısını kaybediyor. Belinden aşağısı felç kalan Grey için ise hayat renk değiştiriyor. Milyoner bir mucitten kendisini iyileştirecek bir implant için teklif alıyor ve Stem hayatına giriyor. İnsanüstü yetenekler kazanan Grey intikam peşine düşer.

Yönetmenliğini Testere ve Ruhlar Bölgesi serilerinden tanıdığımız Leigh Whannell, yapımcılığını ise Kapan, Ölüm Günün Kutlu Olsun ve Arınma Gecesi serisinin yapımcıları üstleniyor.
Başrolünde Örümcek Adam:Eve Dönüş'ün Shocker'ı, Sand Castle'in Sergeant Harper'ı, Black Dog-Red Dog'ın Stephen'ı ve daha nice yapımların aranan yüzü Logan Marshall-Green üstleniyor.
Filmde Logan'a Betty Gabriel, Harrison GilbertsonBenedict Hardie, Christopher Kirby, Melania Vallejo gibi isimler eşlik ediyor.

Nedir Bu Sistem?

Filmde adeta teknoloji harikası olarak görülen ulaşılamaz bir zekaya sahip bir implant."Yapay zeka"
Stem, sitem ede ede bu dünyadaki benliğini buluyor. Grey Trace'in iç sesi olacak olan bu yapay zeka başımıza ne iş açabilir? Teknoloji sizce güvenilir bir dünya mı?

Bu Kadar Kan Dökülmesine Değdi Mi?

Evet, kahramanızım Grey Trace için kesinlikle değdi. 2014 senesinde çıkan ve Scarlett Johansson'un yer aldığı Lucy filmini herkes hatırlar. Müthiş bir şiddetin, zekanın ve bilim kurgunun işlendiği bir filmdi. Fakat Upgrade Lucy'nin o bütün işlediklerini alt-üst edebilecek kadar iyi bir film olmuş.
Her zaman inandığı şeyin peşinden koşan bir kahraman ve iç sesi Stem'in aciz durumdaki bir adama kazandırdığı ayrıcalıklar. Mucit bir milyonerin hırsına ve kendi zekasına yenik düştüğü anlar. Farklı bir gelecekten gelen ve ileride olabilecek çoğu ihtimali de bize gösteren bir film olmuş. The Purge,Testere ve Blumhouse izleri çok belli. Adeta kan ve şiddet içinde yüzüyorsunuz. Fakat endişelenmeyin bütün bu şiddetin bir amacı bir gayesi mevcut. Bir kere kana dayanamayan, gerilime gelemeyen okurlarımız bu filme gitmesin. Fakat gitmezseniz çok iyi bir filmi de kaçırmış olacaksınız.

31 Ağustos 2018 tarihinde vizyonlarımızda yer alacak olan Upgrade filmini kaçırmayın derim.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.