Bir yerlerde yine Peter'ın sevdiği kadın öldü!



Marvel'ın sadece dijital olarak yayınladığı yeni Jessica Jones serisinin ilk iki sayısı yayınlandı, eğer seriyi takip ediyorsanız ve 2. sayıyı henüz okumadıysanız, sakin olun ve yavaşça yazıdan uzaklaşın. Çünkü bol bol spoiler barındıran bir yazı olacak.

Jessica Jones ile Spider-Man'in çizgi romanlarda daha önce pek çok kez beraber çalıştığını görmüştük, haliyle ikisi de New York'ta yaşadığından dolayı bu zaten kaçınılmaz. Ancak Jessica Jones ile Spider-Man'in yakınlarının bir arada olduğu hikayelere çok denk gelemezsiniz. Marvel'ın yeni serisinde ise hikayeye Mary Jane de dahil oluyor, hatta beklenmedik ve üzücü bir ölümü beraberinde getiriyor. Mary Jane seride hedeflenen tek kadın karakter değildi, ancak kesinlikle en önemli karakterlerden biriydi. Sayıda aynı zamanda Elsa Bloodstone da saldırıya uğrayan bir diğer kadın karakter. Ancak bizim şu an ayrı olarak Mary Jane'den bahsetmemizin sebebi, sayıda Jane'in New York'taki dairesinde ölü bulunmuş olması. Karakterin ölümü neden bu seriye saklanmış, bu kadar önemli bir olay neden Jessica Jones'un serisinde yaşandı hiçbir bir fikrim yok, ancak olayların Peter'ı ne yönde etkilediği sayıda açık bir şekilde yer alıyor. Jessica ile konuşmaları, geçirdiği şok ve üzüntü... Bu olay kesinlikle Peter'da kalıcı etkiler bırakacak.



Bu ölümle beraber Jessica, yeni ipuçları sayesinde katilimizi yakalıyor. Katil Jared adında bir adam. Jared'ın amacı ise Jessica ve Mary gibi güçlü kadınları tek tek öldürmek. Ancak karakterin ilgi çeken yanı, adamın içinde iki farklı kişilik var, biri şeytani Jared, diğeri ise iyi kalpli Jared. Kötü Jared planını gerçekleştirerek Mary Jane'i öldürürken, Jessica tarafından yakalanınca Jared'ın iyi kalpli tarafı kadını tekrar diriltiyor!



Eh, Marvel'ın bu kadar saçma bir hamleyle Mary Jane'i basit bir şekilde öldürmeyeceği zaten belliydi, ancak tek sayıda bu kadar önemli bir karakterin ölüp, birkaç sayfa sonra basitçe dirilmesi ne kadar mantıklı? Sadece dijital olarak yayınlanan bu sayıya olan ilgiyi arttırmak için yapılan bu hamle, bence haftanın gereksiz ve saçma olayları arasında yerini almış oldu.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.