Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald Final Fragmanı İncelemesi

Olması Gerektiği Gibi

-Katıl Bana ya da Öl- 

Bu sözler tabi ki kahramanımız Newt Scamander'a ait değil, bu sözler final fragmanında başrol sahibi olan Grindewald'un sözleri. Filme ismini verecek kadar da önemli bir rolü olmasını umuyordum ki bu fragman filmin başrolünde kimin olduğunu gösteriyor gibi...



Gelelim fragmana: Harry Potter serisinin "prequel"u olarak nitelendirilen Fantastic Beasts beşlemesinin 2.filmi yakında geliyor. Kasımda çıkacak filmin son fragmanı bugün yayınlandı ve bence fragman dediğin işte böyle olmalı.

Önce fragmanı izleyin, sonra da gelin inceleyelim:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=8bYBOVWLNIs&feature=share

Tüyleri diken diken olan sadece ben değilimdir değil mi? Warner Bros'un film yapma yeteneği son zamanlarda bizi sorgu/sual içinde bıraksa da adamlar fragman yapmayı beceriyor. İtiraf edin, Suicide Squad'ın fragmanı o yılın en güzellerindendi.

İlk filmden hepimiz Newt ve arkadaşlarından oluşan 4 kişilik ekibe aşinayız. Fantastic Beast and Where to Find Them filminin yıldızı Kowalski geri dönüyor ve filmde (en azından bir süreliğine) yine Newt'a eşlik ettiğini görüyoruz. Newt'un karakterinin çok komik olduğu söylenemez, filmin tadı tuzu olan Jacob Kowalski'nin geri dönmesi beni sevindiriyor. Harry Potter serisinde büyü dünyasına yeni giren Harry aracılığıyla gördüğümüz o hayret ve şaşırma duygusunu bu seride de Jacob ile yaşıyoruz.

Fragmanda yok yok, Harry Potter büyücülük dünyasından sevdiğimiz her şey mevcut gibi. "lore" desek var, "fantastic beasts" var, Harry Potter filmlerine/kitaplarına göndermeler var, aksiyon, farklı büyüler ve büyü dünyasının genişlemesi de üstüne... Warner Bros bu işte para olduğunun farkında olsa gerek ki önce 2 film olması planlanan bu seri 3leme, sonra da 5leme yapıldı.


İlk filmden duyduğumuz ve Newt'un geçmişinden abisi ve eski kız arkadaşını da görüyoruz. Bununla birlikte 2. fragmanda tanıştığımız Nicholas Flamel'i de tekrar görüyoruz ki hikayede önemli bir yeri olacak gibi gözüküyor. Bütün bu yeni karakterler ve dahası için açıkçası çok heyecanlıyım ve bu fragman tam da yapması gerekeni yaparak benim içimdeki bu heyecanı ateşledi. Bence iyi bir fragman 2 şekilde olmalı, ya filmden küçük ve önemli, iz bırakacak bir sahneyi gösterip kısa keser ve seyirciyi merakta bırakmalı, ya da bu fragman veya Marvel filmlerinin fragmanları gibi aksiyon aksiyon karakter ve aksiyon yapmalı...


Son olarak, N A G İ N İ ! ! !

Evet, ilk filmin tehdidi Flash, pardon Credence geri dönüyor ve yanında gizemli bir karakteri de getiriyor. İlk fragmanda kim olduğunu tam olarak anlayamasak da internet teorileri doğru çıktı ve bu fragmanın kanımca en vurucu noktası çıktı. Nagini ile tanışın:


Harry Potter kitapları ve filmleriyle büyümüş bir Geek olarak bu film için ne kadar ümitli olduğumu söylesem azdır. Bu fragman içimi ümitle doldursa da 16 Kasım 2018'de izlemeden bilemeyeceğiz. 
İzler izlemez de incelememizi burada bulabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.