Searching Nasıl Olmuş?- Spoilersız


Bu hafta vizyona girecek olan Searching (Kayıp Aranıyor) Basın Gösterimine katıldık

Bu nefes kesen film hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşmadan önce gelin Searching Nedir? Ne değildir? Öğrenelim.

Searching (Kayıp Aranıyor) sebepsizce ortadan kaybolan kızını bilgisayar üzerinden bulmaya çalışan bir babanın yaşadıklarını anlatıyor. Babamız David Kim, bir akşam esrarengiz bir şekilde kaybolan 16 yaşındaki kızı Margot'a ulaşamaz ve polisi arar. Kayıp davasına devlet tarafından Dedektif Vick atanır. Dedektif Vick, dava boyunca David'in yanında olacaktır. Bu sırada bir şeyler bulmaya çalışan David, 37 saat sonra gözden kaçırılan ve kimsenin aklına gelmeyen bir yeri araştırmaya karar verir.

Kızının ardından sadece bir bilgisayar kalmıştır. Bilgisayar yardımı ile kızının kişisel verilerine ve kendi dünyasına adım atan David, kızı hakkındaki sırları öğrenir. Bu sırlar karşısında şoke uğrayan David, dijital ipuçları takip etmeli ve zaman daha da daralmadan kızına ulaşmalıdır.

Bu gizem dolu filmin başrolünü yeni Star Trek serisinin Sulu'su John Cho üstleniyor. Baba rolündeki Cho'ya Debra Messing, Michelle La, Sarah Sohn ve Josep II Le gibi isimler eşlik ediyor.Gerilim, dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Amerikalı Aneesh Chaganty otururken senaristliğini ise Sev Ohanian yapıyor.


Doğru Şeyi Aradığımıza Emin miyiz?

Şimdi bu nefes kesen gerilime gelelim. "Gerçek için ipuçları yeterli midir yoksa bazen gözümüzün önündekini es mi geçeriz? " sorularını konu alıyor.

Beklediğimden çok çok üstündeydi. Filme giderken basit bir kurgu olacağını düşünüyordum. Gerçekten film bir dedektifin davayı ele alış şekli kadar titiz bir şekilde işlenmişti. Kurgu yavaş yavaş ve yerinde ilerliyor. Kilit noktalarda dosyayı ele alış şekilleri değişiyor. Dava sonunda ulaşılan sonuç ise fazlasıyla kafa karıştırıcıydı.

Hikayenin odak noktası Margot gibi gösterilse de gerçek çözüm için Dedektif Vick'e ve David Kim'in akılalmaz sorularına dikkat edin derim.

"Margot'ın sırlarını çözebilmek için ilgili bir baba kızını nasıl tanıyamaz?" demek yerine "Her ilgili ebeveyn çocuklarını tanıyabilir mi?" sorusunu sormanız gerekiyor. Yani demek istediğim şu; bizler gerçekten kendimizi ne kadar anlatabiliyoruz? Ailelerimiz gerçek bizi ne kadar tanıyor?

Her çocuğun, gencin veya bireyin için mutlaka kendi gerçekliği vardır. Sorulmamış soruları, sorulmasını istediği konuları... İşte bu noktada sizleri tanımadıklarını varsaysanız da kilit hareketlerinizi mutlaka biliyorlar veya tahmin edebiliyorlar.

Margot Kaçmış mıydı yoksa Kayıp mı Olmuştu?

Margot'a gerçekte ne olmuştu? İzleyecek olduğunuz film kesinlikle basit bir film değil. Basit bir makine sizin hakkınızda karşınızdakine neler sunabilir? İnternette takıldığınız platformlarda ne kadar kendinizi var edebilirsiniz? İnternet kullanıcıları birbirine ne kadar dürüst davranıyor? Tüm bu soruların cevabını öğrenirken ters köşe olacağınız çok sahne olacak!

28 Eylül Cuma günü vizyona girecek olan Searching (Kayıp Aranıyor) filmini kaçırmamalısınız çünkü çözecek bir davanız olacak!



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.