Spider-Man'i Oynamadan Önce Bilmeniz Gereken Her Şey!

İlgili resim

Oyunun çıkmasına bir gün kalmışken, şahsen Geek Ekranı ekibi olarak bizim minik kalplerimiz kalan saatleri artık halay çekerek geçiriyor. Çıksa da oynasak, nerelerden geldik bugünlere. Bu yazıda ise artık oyunu oynamaya başlamadan önce, neler biliyoruz, neler bilmemiz lazım şöyle bir güzel yazıya dökelim dedik. Oyun hakkında yazıda spoiler bulunmuyor, sadece çıkmadan önce ufak bilgilendirmeler ve detaylar bulunuyor.

1- Önceki Spider-Man oyunlarını, filmlerini, çizgi romanlarını oyundan önce tüketmemiz gerekiyor mu?

Oyunun önceki filmlerle, oyunlarla ve çizgi romanlarla hiçbir bağı yok. Onları izlemeden, oynamadan, okumadan bu oyunu oynayabilirsiniz. Karakteri biraz bilseniz yeter, ancak oyunda muhtemelen önceki yapımlara bir sürü gönderme olacak. Bu yüzden önceki yapımları da tüketirseniz oyundan alacağınız zevk muhtemelen çok daha fazla olacaktır ama buraya belirtmek isterim ki oyunun öncesini anlatan bir kitap çıktı. Kitap Peter'ın çevresiyle ilişkisi yanında en büyük düşmanı Wilson Fisk ile geçmişini anlatıyor.

2- Karakter hakkında hiçbir şey bilmiyorum, oyun bana tüm bilgileri aktaracak mı? Her şey en başından mı anlatılacak?

Oyun Peter Parker'ın Spider-Man olmasından 8 yıl sonrasını anlatacak. Özetle oyunda nasıl kahraman olduğu, orijin hikayesi vesaire bulunmuyor. Ancak muhtemelen karakterin ortaya çıkışı ve yaşadığı kayıp, karakteri hiç tanımayanlar için diyaloglarla kısaca anlatılacaktır. Onca oyunda, çizgi romanda, filmde zaten aynı orijin hikayesini görmekten herkes bıktı, bu yüzden bu normal bir durum. Ancak karakteri tanımayanlar da oyunda muhtemelen sıkıntı çekmeyecektir. Detaylı bir anlatım olmasa da kafalarında soru işaretleri kalmayacak gibi duruyor.

İlgili resim

3- İyi güzel de bu oyun bana kaç saatlik bir deneyim sunacak?

Yapımcıların söylediğine göre oyunun ana hikayesi yaklaşık 20 saat sürecek. Ancak buna DLC'ler ve yan görevler dahil değil.

4- Oyunu alınca tüm kostümlere erişimim olacak mı?

Maalesef hayır. Eğer oyunu ön sipariş ederseniz ek üç kostüme sahip olacaksınız. Bunun yanında da her DLC paketine ek iki kostüm daha bulunacak. Kısacası hepsine sahip olamayacaksınız eğer normal versiyonu alırsanız, ancak diğer kostümlere erişiminiz oyunda ilerledikçe açılmış olacak.

5- Dur bir dakika Spider-Man oluşunun üzerinden 8 yıl mı geçmiş? E hala fotoğrafçı mı bu adam?

Oyunda Peter Parker 23 yaşında olacak. Artık Daily Bugle'da fotoğrafçılığı bırakmış, bir bilim adamı olmuş. Artık bir çocuk değil, kendini geliştirmiş olan yetişkin bir kahraman.

6- Bir yerde Avengers Tower görmüştüm, oyunda başka kahramanlar da olacak mı?

Stüdyonun açıklamalarına göre oyunda başka bir kahraman görmeyeceğiz. Buna Miles'ın da dahil olduğu söyleniyor. Yapımcılar karakteri çok sevdiklerini, bu yüzden oyunda karakterin hikayeye dahil olduğunu söylese de, bir kahraman olarak yer almayacağını da ekledi.

İlgili resim

7- E bu oyunun mekanikleri Arkham oyunlarının aynısı?

Bakın arkadaşlar, Arkham oyunlarının belki de en büyük özelliği oyun sektörüne kattığı mekanik yenilikleridir. Bu mekanikler günümüzde pek çok oyunda kullanılmakta. Buna Shadow of Mordor/War, Assassins Creed, Sleeping Dogs, Mad Max oyunları da dahil. Hepsinin altında hemen hemen aynı mekanikler bulunmakta, ancak hepsi bunu kendine göre uyarlıyor ve geliştiriyor. Mekanikleri aynı olsa da, sen Spider-Man oyunundaki o atletik dövüşü, Arkham oyunlarında bulamazsın. Bu yüzden sosyal medyada orada burada boşuna aynı mekanikler diye çırpınmaya gerek yok. Bu çok normal. Onun üzerine pek çok yenilik ve özellik getirilmiş, karaktere uyarlanmış mekanikler.

8- Hangi kötü adamlarla mücadele edeceğiz?

Şu ana kadar fragmanlarda ve gameplaylerde gösterilen kötüler Scorpion, Vulture, Electro, Rhino ve Mr.Negative. Şu anlık ana kötülerimiz bunlar ve 5 kişiler. Çizgi romanlardan da bildiğimiz üzere aslında bu karakterler beşli değil de Sinister Six olarak altılı dolaşmayı severler. Bu da demek oluyor ki oyunda bir kötü adamımızın kim olduğunu oyunda öğrenmiş olacağız. Aynı zamanda bu ana kötülere dahil olmayan Kingpin de oyunda bulunmakta. Son olarak ise fragmanlardan ve oyun içi oynanışdan bidliğimiz kadarı ile oyunda Shocker da bulunacak.

9- Kaç DLC çıkacak, açıklandı mı bunlar?

Oyunda şu ana kadar açıklanan 3 DLC var. Bunlar birer ay aralıklarla yayınlanacak. İlkinin adı the Heist, ikincinin adı Turf Wars, üçünün adı ise Silver Lining. The Heist bölümünde Black Cat'in hikayeye dahil olacağı kesinleşti. Diğer ikisinde ise kimleri göreceğiz henüz bilinmiyor. Ancak bizim tahminimizce üçüncü oyunda Silver Sable'ı veya Silver Mane'i görebileceğimiz yönünde. Bunların hepsi bağlantılı ve "City That Never Sleeps" adlı paketin altında bulunacak.

marvels spiderman ps4 ile ilgili görsel sonucu

Marvel's Spider-Man oyunu yarını çıkıyor. Ön sipariş edenler oyunu çoktan indirdi ve artık saatleri saymaya başladılar. Oyun hakkında oynamadan önce aklınızda soru işareti kalmaması için elimizden geleni yaptık, umarım yardımcı olabilmişizdir. Hala aklınızda sorular varsa yorumlara yardırın, yardımcı oluruz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.