Oyun Gündemi (24-30 Eylül)


Merhaba oyun severler. Oyun Gündemi yazı dizisinde oyun dünyasındaki önemli gelişmelere hep birlikte bakacağız. Lafı uzatmadan The Last Of Us 2'nin tema müziği eşliğinde keyifli okumalar dilerim.

The Last Of Us Part 2'nin Tema Müziği Yayınlandı

Naughty Dog, The Last of Us Part 2'nin ana tema müziğini tam olarak yayınladı. Yavaş bir gitar parçası olan tema müziğinin adının da "The Last Of Us Part 2 Theme (Cycles)" olduğu duyuruldu. Parçanın sahibi ise Akademi Ödülü sahibi müzisyen ve bestekar Gustavo Santaolalla. Kendisi 2013 yılında çıkan ilk oyunun da müziklerinden sorumluydu. Geçen yıl PSX'te yönetmen Neil Druckmann, oyunun %40-%60 oranında tamamlandığını söylemişti.



Red Dead Redemption 2'nin PS4 Pro Paketi Açıklandı

Bu hafta özellikle çıkış tarihinin yaklaşması nedeniyle Red Dead Redemption 2 haftası oldu diyebilirim. Öncelikle oyunun PS4 Pro paketi açıklandı. Konsol üzerinde oyuna özel herhangi bir tasarımın yer verilmediği paket, 1 TB PS4 Pro ve oyunun bir kopyasını barındırıyor. Ayrıca paketin fiyatının 399,99$ olduğu ve ön siparişlerin başladığı duyuruldu. Daha sonra Rockstar Games oyunun açık dünyasında oyuncuların karşılaşabilecekleri 200 farklı çeşit hayvan olduğunu ve her hayvanın kendine ait bir yapay zekası olduğu bilgisini paylaştı. Bu bile oyunun üzerinde ne kadar çalıştıkları hakkında ufak bir fikir oluşturmaya yeter. Son olarak bu kadar detaylı bir oyunun büyük bir depolama alanı bedeliyle geleceği ortaya çıktı. Oyunun PS4 Pro paketi üzerinde yazanlara göre Red Dead Redemption'ı yüklemek için 105 GB depolama alanına sahip olmanız gerekiyor. Bu bilgi de oyunu, bu konuda bir önceki rekor sahibi olan, 101 GB yer kaplayan Call of Duty: Black Ops 3'ün önüne yerleştiriyor.


Telltale Çalışanları İş Hukuku İhlali Yüzünden Dava Açtı

Bir önceki hafta Telltale Games'in kapanması son zamanlarda aldığımız en üzücü haberlerden birisiydi. Bu hafta ise başları eski bir çalışanlarının açtığı davayla daha da ağrıyacağa benziyor. Geçen hafta 225 çalışanının işine son veren Telltale, iddialara göre iş hukukuna aykırı olarak çalışanlarına şirketin kapanacağı hakkında herhangi bir uyarı vermemekle suçlanıyor. Suçlu bulunmaları durumunda ise kanunda belirtilen 60 günlük bildirim süresince çalışanlarının alacakları maaşları faizleriyle ödemek zorunda kalacaklar. Özellikle oyuncular tarafından bu kadar beğenilen oyunları ortaya koyduktan sonra şirketin bu şekilde çökmesi tam bir hayal kırıklığı yarattı. Oyunu alıntılayacak olursam "The gamers will remember that".


Sony Fortnite İçin Çapraz Platform Deneme Sürümünü Başlattı

Geçtiğimiz günlerdeki en büyük gelişmelerden biri de Sony'nin Playstation 4'e, Fortnite'ı diğer platformlarla çapraz oynama seçeneği getireceğini açıklamasıydı. Fortnite oyuncuları tarafından uzun zamandır beklenen gelişme, ileriye dönük olarak başka oyunlarda da platformlar arası oynama seçeneğinin eklenebileceği anlamına geliyor. Ayrıca şirket, oyunun Xbox One, PC, Mac, Switch, iOS ve Android versiyonları arasında açık bir deneme sürümü başlattığını duyurdu. Eski Sony Online CEO'su John Smedley daha önce yaptığı açıklamada Sony'nin, platformlar arası oynamaya sıcak bakmamasının sebebi olarak para ve rekabeti gerekçe göstermişti.


Fallout 76'nın Deneme Sürümü Tarihi Belli Oldu

Fallout serisinin yeni çıkacak oyunu Fallout 76 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Bethesda, oyunun deneme sürümünün Xbox One için 23 Ekim'de, Playstation 4 ve PC'ye bundan bir hafta sonra geleceğini açıkladı. Oyunun çıkış tarihi olan 14 Kasım'a kadar günde 4 ile 8 saat arası erişilebilecek deneme sürümünde oyuncuların tüm oyuna erişim imkanı olacak. Bununla birlikte oyuncuların kayıt dosyaları, oyun piyasaya çıktığında deneme sürümünden oyunun tam sürümüne taşınacak. Deneme sürümünü ise sadece oyunu ön sipariş ile alan ve faturalarına katılım kodu yollananlar oynayabilecek.


Devil May Cry 5 İle İlgili Detaylar Ortaya Çıktı

Yakın zamanda oynanış videosu gelen Devil May Cry 5, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Tokyo Game Show'da da kendine yer buldu. Serinin hayranları fuarda oyunun demosunu oynama şansı buldu. Gamespot'ın demoda fark ettiğine göre oyun içindeki para birimi olan kırmızı küreler, oyuncular tarafından gerçek parayla satın alınabiliyor. Bu bilgiye ek olarak Devilmaycry.org sitesinin Playstation Store'da gördüğü açıklamaya  göre oyun 2-3 kişiye kadar bir çeşit çoklu oyuncu moduna sahip olacak. Bir diğer duyuru da yapımcı Matt Walker'dan geldi. Twitter üzerinden sorulduğunda oyunun PS4 Pro üzerinde 4K ve 60 fps olacağını söyledi.


Pokemon Go'nun Yeni Pokemonunun Meltan Olduğu Açıklandı

Pokemon Company, oyuncuların Pokemon Go'da karşılaştığı yeni gizemli pokemonun Meltan olduğunu açıkladı. Kısa bir süre önce karşılaşılan ve daha önce kimsenin görmediği pokemon, yakalandığında ise bir Ditto'ya dönüşüyordu. Şirketten yapılan açıklamada Meltan'ın bir çelik tipi pokemon olduğu belirtilirken, yakalandığında Ditto'ya dönüşenlerin de eski hallerine döneceği duyuruldu. Açıklamadan sonra Meltan ile karşılaşma sayısının azaldığı gözlemlense de Pokemon Company ayrıca gelecek Switch oyunlarında bu pokemonla karşılaşmak için Pokemon Go'nun anahtar olacağını söyledi. Bu da büyük ihtimalle Pokemon Go'da Meltan'ı yakalayanların, pokemonu Switch'e gelecek yeni oyuna transfer edebilecekleri veya oyunda bu pokemonla karşılaşacakları anlamına geliyor.


Playstation Experience'ın Bu Yıl Düzenlenmeyeceği Doğrulandı

Sony'nin 2014'ten bu yana Kuzey Amerika'da düzenlediği Playstation Experience'ın (PSX) bu yıl düzenlenmeyeceği açıklandı. Sony Interactive Entertainment başkanı Shawn Layden'ın doğruladığı haberde iptal nedeni olarak bu yıl gösterecek yeteri kadar içeriğin olmaması gösterildi. Fuarın önümüzdeki yıllarda geri dönüp dönmeyeceği konusu ise belirsiz. Geçtiğimiz yıl fuar, oyun yapımcıları ve teknik ekiplerle sohbet şeklinde geçmişti ve bu durum bazı hayranların tepkisini çekmişti. Bana kalacak olursa Sony doğru hamle yaptı. Spider-Man'in çoktan piyasaya çıkmasıyla fuarda gösterebileceği en büyük koz zaten kaybolmuştu ve buna rağmen düzenlenseydi fuarın geleceği de tümden riske atılmış olacaktı.


Call of Duty: Black Ops 4'ün Çıkış Fragmanı Yayınlandı

12 Ekim tarihinde Playstation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek Call of Duty: Black Ops 4'ün yeni bir tanıtım videosu yayınlandı. Videoda oyunun farklı modlarına ve oynanış görüntülerine yer verildi. Ayrıca oyunda yer alan birçok araç ve silahı da görmek mümkün. Oyunda çoklu oyuncu seçeneği, 3 farklı zombi modu ve son zamanların favori oyun modu olan battle royale bulunuyor.



Oculus Yeni VR Setini Duyurdu

Oculus Quest, oyun oynamak için özel tasarlanan yeni VR seti, geçtiğimiz hafta Facebook ve Oculus tarafından duyuruldu. Herhangi bir bilgisayar sistemine veya kabloya ihtiyaç duymayan set, kontrol cihazları dışında oyuncuların ihtiyacı olan her şeyi içerisinde bulunduruyor. Oculus, piyasaya çıkışta oynanabilecek 50 oyundan sadece birkaçının ismini açıklarken VR setinin baharda 399$'dan satışa çıkması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.