Venom #5 ve Ve'nam İnceleme


Donny Cates, Venom evrenini her ay genişletiyor. Önceki sayıda simbiyotların hikayesi tamamen değiştikten ve aklımız parçalandıktan sonra şimdi de simbiyotların dünyamızdaki zamanını anlatıyor. Bu incelemede bu iki sayıyı topluyorum çünkü birbirleri ile bir noktada bağlanıyorlar ve Venom #5 hakkında söyleyebileceğim çok fazla şey yok aslında.

Venom #5 

5.sayı artık öğrendiklerinden sonra gerçekleri Rex'in yüzüne vurmaya giden Eddie'yi anlatıyor. Sayıda çok fazla aksiyon olduğunu söyleyemem ama içinde gelecek büyük aksiyona basamak kuran muhteşem olaylar var. Beklemediğim büyük olaylar bulunmakta sayıda. Tabi aksiyon görmemek üzmüyor değil. Hele önceki sayı tamamen açıklama olunca bu sayı onun üstüne biraz daha ekliyor. Yine de hala kaliteli ve heyecan verici. Hele o son sayfa sanki 80'lerin aksiyon filmindeymişsiniz gibi hissettiriyor.


Ryan Stegman hala muhteşem bir çizer. Sayıda iki yeni Venom dizaynı görüyoruz. İlki zaten yukarıda gördüğünüz gibi kanatlı Venom. Kanadın çıkma şeklini çok beğendiğimi söyleyebilirim. Bu görsel interneti baya salladı. Sevenler oldu ama bu "yeniliği" sevmeyenler de oldu. Bu bir yenilik değil aslında. Çok önceden de böyle bir özelliği vardı ama unutulmuştu. Diğer bir dizayn ise direk kostümde ve tuhaf gözükse de havalı. Kısacası, seri hala güzel ama bu sayı biraz hikayeyi altılamak için yapılmış gibi. Bu sayı ne ilk üç kadar güzel ne de önceki sayıdan daha kötü o yüzden sayıya;

Notum: 8.0

Web of Venom: Ve'Nam

Sayı Vietnam Savaşı zamanında geçmekte. Nick Fury bir kazı çalışmasında bir madde bulur ve bunu bu savaşta bir silah olarak kullanacağını düşünür. Bunun üzerine bu maddeye bağlı bir grup asker Vietnam'a gider ama işler düşünüldüğü gibi gitmez. Bunun üzerine Nick Fury ve Wolverine bu maddeyi başka ellere geçmeden almaya gider. Bu madde düüşündüğünüz gibi simbiyottur. Bu hikaye sade ama muhteşem.


Sayıyı bu incelemeye sıkıştırmamın bir nedeni Venom #5'e bağlı olması. Hayır bu tek sayılık bir "Venom Vietnam'da" hikayesi değil. Direk diğer sayıdaki önemli olayı açıklayan bir sayı. Sayıda bolca güzel aksiyon ve olay oluyor. Ayrıca Marvel evreninden sevdiğiniz bazı karakterleri yan yana koyuyor. Tek sorunu bazı anlarda çok enteresan şeyler yapabilecekken kesmesi ve aksiyon sıkıştırılması. Evet az önce Venom sayısındaki aksiyon azlığından şikayet ederken burada aksiyon fazlalığından şikayet ediyorum.

Juanan Ramirez, çok sevmediğim bir tarza sahip olsa da sayıya çok yakışmış. O Donny Cates'in istediği karanlık havayı çok iyi vermiş. Renklendirme ise ayrı bir hava katıyor. Vietnam Savaşının olduğu zamanı güzel yansıtmış ve hissettirmiş. Gerçekten beğendim çizimi. Tek sorunu sanki kağıt aşırı tozlu ve bazı yerlere parmağını koymuşsun gibi hissettirmesi.


Sonuca gelirsek ikisi de güzel bir Venom sayısı. Biri gelecek büyük sayıya taban oluştururken diğeri o sayıda olan bir olayı bolca aksiyonlu bir şekilde açıklamış. Eğer Venom serisini takip ediyorsanız bu sayıyı kaçırmamanızı tavsiye ederim. Baya ilginç bir hikayeydi. Sonraki yazılarda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Notum: 8.5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.